Nakon duge zime, vrijeme je za ljeto! S prvim danom ljeta, 21. lipnja, počinje i Trofej Dinamo 2022. I ove godine, prvi kvalifikacijski turnir za veliku završnicu krenut će na dobro poznatoj lokaciji u Dugavama gdje nas ponovno očekuje sadržajem nabijen turnir.

Trofej Dinamo Dugave održat će se u sklopu Dana Dugava 2022 na kojima nas očekuje pregršt sportova, koncerata, vrhunske gastro ponude i najvažnije od svega – tona dobre zabave.

Ususret turniru popričali smo s organizatorima Dugavezima iz Građanske udruge Dugave kako bi vam što bolje predstavili prvi ovoljetni Trofej Dinamo.

>> Počinje peti Trofej Dinamo!

trofej dinamo 2022

TD Dugave: Temelji su postavljeni

Dugave ponovno otvaraju Trofej Dinamo, peti po redu! Prošlogodišnji turnir bio je sjajno organiziran, prepun sadržaja, odlične zabave i ljestvica je postavljena visoko.

Mislim da smo odradili odličan posao prošle godine. Nama je to bila prva godina kako organiziramo Trofej Dinamo i zadovoljni smo kako je sve prošlo, a takav je bio i feedback.

Isto tako smatramo kako uvijek ima prostora za napredak te se nadamo kako ćemo podići ljestvicu još više. Lani su Dugave ugostile 33 ekipe u seniorskoj kategoriji, a u četvrtfinalu su sve utakmice završile u egalu. To je odličan pokazatelj da uz kvantitetu nije izostalo kvalitete. To će nam svakako biti smjernica za novo izdanje Trofeja Dinamo u Dugavama.

>> Ktechnologies CB Pilan osvojili Dugave, u sjajnom finalu svladali hrabru domaću ekipu

Ove godine smo ponovno u Dugavama na početku novog Trofeja Dinamo. Kakav nas turnir očekuje od 21. do 26. lipnja?

Ove godine imat ćemo dva  turnira u sklopu Trofeja Dinamo; seniorski i veteranski. Seniori će igrati po futsal pravilima 4+1 dok će veterani igrati po 5+1 pravilima.

Nagradni fond iznosit će ukupno 20.000 HRK, a za najbolje pojedince osigurali smo nagrade sponzora. U kategoriji seniora očekujemo minimalno 24 ekipe, a u kategoriji veterana 8 ekipa.

Brdo drugog sadržaja i sportova, koncerti, poligon za najmlađe…

Osim Trofeja Dinamo, očekuje nas i brdo drugog sadržaja, pa i koncerti, zar ne? Ove godine organizacijski se sve diže na novu razinu?

Tako je. Prošle godine iskazano nam je povjerenje od strane Futsal Dinama i Mjesnog odbora Dugave za organizaciju Trofeja Dinamo i Dana Dugava. U sklopu Dana Dugava  uz već tradicionalni rukometni turnir radili smo i futsal turnir koji je zadovoljio naša očekivanja, ali i očekivanja svih natjecatelja.

>> Brojke i slova + tri stvari koje su obilježile TD Dugave 2021

Ove godine uz rukomet i futsal imamo još turnir u košarci, stolnom tenisu, FIFI, beli i šahu, a za one najpametnije ili koji se barem tako osjećaju imamo i pub kviz.

Što se tiče kulturnih aktivnosti pripremili smo dva koncerta: Gazde će nastupati na otvaranju Dana Dugava u utorak 21. lipnja, a u subotu 25. lipnja zabavljat će nas Colonia.

Kako se ne bi samo odrasli zabavljali organizirali smo i dječji dan u srijedu 22. lipnja u sklopu kojega smo pripremili kazališnu predstavu, likovne radionice i sportske poligone za naše najmlađe.

Gastro specijalitet specijalno u Dugavama

Čujemo da će i bit neka vrhunska klopa na turniru?

Glasine su točne! Uz odličan roštilj koji je prisutan svake godine odlučili smo ponuditi nešto novo, nesvakidašnje, a to je vol na ražnju.

Rijetko di se u Zagrebu može vidjeti ova grdosija od 500 kg na ražnju, peče se doslovno cijeli dan te stoga ovim putem pozivam sve da dođu u Dugave, u subotu 25. lipnja, vidjeti i probati ovu nesvakidašnju deliciju.

Dugave su jedini kvart koji je svih pet puta ugostio Trofej Dinamo. Možemo slobodno reći ‘Dinamo + Hakl = Dugave’?

Dugave su stvarno specifičan kvart što se tiče sporta. Čim dođu topliji dani igrališta su puna, nogomet i košarka se hakla svakodnevno, a nerijetko se može vidjeti i kako rukometni fanatici odigraju termin.

Dinamo je u Dugavama više od kluba i nogometa općenito, tako su odgajane generacije te nam je stoga izrazita čast organizirati Trofej Dinamo i biti dio jedne odlične priče za promociju sporta.

>> Trofej Dinamo Dugave – jedini stopostotni kvart na natjecanju

trofej dinamo dugave 2022

Građanska udruga Dugave neće braniti broncu

Prošle godine domaća momčad GU Dugave stigla je do finala turnira nošena ogromnom podrškom lokalaca. Idu li dečki ovaj put korak dalje?

Prošle godine ekipa je sastavljena od igrača koji se većinom bave velikim nogometom. Prvi puta susreli su se sa futsalom na prošlogodišnjem izdanju Trofeja Dinamo u Dugavama. Ekipa je pokazala veliku želju i srce te uz pomoć publike  došla do finala, a kvalitetu su dokazali i na preostalim turnirima u sklopu Trofeja Dinamo. Ove godine nažalost GUD neće imati ekipu te se neće natjecati u sklopu Trofeja Dinamo.

Odličan je rezultat ostvaren i na završnici na Šalati, GU Dugave u kvart je donijela broncu.

Završili smo treći na završnici na Šalati odigravši odličnu utakmicu za treće mjesto. Ozljedama dosta prorijeđena ekipa opet je pokazala veliku želju u toj utakmici i infarktnom završnicom donijela broncu u kvart. Ostaje žal za finalom svakako, ali mislim da smo odigrali najbolje što smo mogli s obzirom na situaciju.

Poruka za kraj?

Šta reći, koju posluku porati nego obećati svima nezaboravan provod na Danima Dugavama. Sigurno ćete se pronaći u jednoj od natjecateljskih aktivnosti, a nakon toga uživati u odličnoj muzici, hladnoj Žuji i vrhunskoj ponudi hrane. Vidimo se u Dugavama od 21. do 26. lipnja.

trofej dinamo dugave