Poliklinika Milojević prva je ekipa Trofeja Dinamo koja je dva puta osvojila završnicu natjecanja, ujedno i prva ekipa koja je obranila naslov. Tirkizni su u velikom finalu na Šalati svladali Adriatic Osiguranje s 2:1, nakon preokreta.

Poliklinika Milojević od prve je minute uspoistavila dominaciju na terenu, prilično aktivni bili su Antonio Konsuo i Kristijan Čekol, no Tomislav Hercgigonja i obrana Adriatic Osiguranja uspješno su se nosili s naletima tirkiznih te u prvom dijelu nije bilo pogodaka. U nastavak utakmice Adriatic Osiguranje ušao je otvorenije, a u 16. smo vidjeli i prvi pogodak na utakmici. I to iz kornera! Ante Matan izveo je udarac iz kuta, a Paško Čuljak glavom skrenuo loptu iza leđa Ivana Pavliića. Adriatic je poveo 1:0!

No, Poliklinika Milojević prilično kratko čekala je na izjednačenje, već u idućoj minuti Mateo Mužar odmjerenim je udarcem matirao Tomislava Hercigonju. Adriaric Osiguranje je u nastavku utakmice igralo vrlo agresivno i već u devetoj minuti nastavka stigli su petog faula, a Poliklinika Milojević do udarca s 10 metara. Luka Perić bio je precizan i pogodio kraj Hercigonje za preokret Poliklinike Milojević.

Ubrzo je Adriatic Osiguranje napravilo novi prekršaj, no ovaj put je u duelu Hercigonja-Perić kao pobjednik izašao golman Adriatica. Do kraja utakmice nije bilo promjena i Poliklinika Milojević stigla je do druge uzastopne titule Trofeja Dinamo. Napomenimo kako je ovo i treći uzastopni naslov za Filipa Novaka koji je 2019. osvojio titulu s Meteorom Futsal, a u posljednje dvije sezone s Poliklinikom Milojević.

“Čestitamo Adriatic Osiguranju na jako dobroj i čvrstoj utakmici te, dakako, svojim suigračima i treneru na osvojenom Trofeju Dinamo, drugom uzastopno. Iza nas je odličan turnir, drago mi je da je publika mogla uživati i u sjajnom finalu”, rekao je nakon dvoboja Kiko Dragaš Selaković iz Poliklinike Milojević.

Nakon utakmice dodijeljene su i individualne nagrade za najbolje pojedince natjecanja.

Nagradu Dražan Jerković za najboljeg strijelca natjecanja dobio je Lovro Šimić iz CB Moby Dick.

Nagradu Ivan Turina za najboljeg golmana natjecanja, drugi put u nizu, osvojio je Ivan Pavlić iz Poliklinike Milojević.

Nagradu Josip Kuže za najboljeg igrača natjecanja dobio je Domagoj Pijevac iz ekipe CB Moby Dick.

Adriatic Osiguranje – Poliklinika Milojević 1:2 (Čuljak 16’/Mužar 17′, Perić 24′-10m)

Sastavi

Adriatic Osiguranje: Tomislav Hercigonja, Ivan Matan, Ante Matan, Ivan Lekić, Marko Duvnjak, Anton Karamatić, Paško Čuljak

Poliklinika Milojević: Ivan Pavlić, Mateo Mužar, Danijel Dekanić, Kristian Čekol, Filip Novak, Antonio Konsuo, Kiko Dragaš Selaković, Marko Tolić, Luka Perić, Zvonimir Šućur, Jure Jakovljević