U petak 2.9., započela je i završnica Trofeja Dinamo. Tradicionalno, završnica se odigrava na Šalati u sklopu sportsko-navijačke manifestacije Dinamo na Šalati. Preostalo nam je još veliko finale između Adriatic osiguranja i Poliklinike Milojević koje je na rasporedu u subotu 3.9. u 18:00. U petak smo vidjeli borbu kroz četvrtfinala, polufinala te utakmicu za treće mjesto. I uživali u fantastičnom haklu kakvog mogu prirediti samo najbolji igrači sa zagrebačkog betonca. No, kao i uvijek, krenimo redom.

Četvrtfinalni dvoboji ekipama iz Novog Zagreba

Prvi su na teren istrčali pobjednici Trofeja Dinamo u Velikoj Gorici CB Chelos te novozagrebački CB Moby Dick. Unatoč dobroj igri Chelosa, pobjedu ipak odnosi efektni CB Moby Dick s rezultatom 4:1. Domagoj Gašparić dovodi Moby Dick u vodstvo, a pobjedu je s hat-trickom potvrdio Domagoj Pijevac.

U drugom susretu četvrtfinala susreli su se finalisti Trofeja Dinamo u Dugavama, Turbina i stari znanci s Trofeja Asta Brainless Developers. U tvrdoj i napetoj utakmici, Turbina iz Dugava odnosi 2:0 pobjedu zahvaljujući golovima Marcela Carića te u samom finišu utakmice golmana Marka Brlekovića, koji pogađa na praznu mrežu sa svojih vrata sa sučevim zviždukom.

Favoritima polufinala nakon teške borbe

Zalaskom sunca, na red su došle i utakmice polufinala. U ukupnom poretku prvoplasiranom Adriatic osiguranju suprotstavio se zagrijani CB Moby Dick koji sjajno ulazi u utakmicu te nakon nekoliko minuta već vodi 2:0. Pogađali su Ivan Jurić i Lovro Šimić. To je, izgleda, probudilo Adriatic osiguranje koji ubacuju u brzinu više i na pogon braće Matan okreću rezultat u svoju korist. Prvo je Ivan pogodio za smanjenje rezultata, a Ante s hat-trickom odvodi utakmicu u neku drugu realnost. Lovro Šimić fenomenalnim pogotkom, pravom raketom, smanjuje na 4:3 pred kraj utakmice, ali Moby Dicku je vrijeme isteklo. Adriatic osiguranje slavi prolaz u finale!

Turbina je također imala težak zadatak u drugom polufinalu protiv favorizirane Poliklinike Milojević. Milojevići su odnijeli 2:0 pobjedu, ali uz puno muke i truda. Na terenu smo mogli vidjeti pravo taktičko nadmudrivanje i dva tvrda bedema pred vratima obje ekipe. Onaj Turbinin kapitulirao je dva puta. Prvi put nesretnim autogolom, a drugi put nakon lijepog udarca Kristiana Čekola. Stiskala je Turbina s igračem više u finišu utakmice, bili i blizu postizanju gola, ali Ivan Pavlić na vratima Poliklinike Milojević odlučio je još jednom zaključati vrata na Trofeju Dinamo.

Treće mjesto na Trofeju Dinamo: CB Moby Dick

U posljednjoj utakmici večeri gledali smo dvoboj za treće mjesto u ukupnom poretku. Sudbina je tako htjela pa su se za taj uspjeh borile dvije ekipe iz Novog Zagreba – CB Moby Dick i Turbina. Utakmicu je presudio bolji ulazak ekipe CB Moby Dick u susret koji su relativno brzo poveli s 3:0 zahvaljujući golovima Domagoja Pijevca, Zvonimira Seletkovića te Dominika Rabotskog. Turbina dolazi na korak do izjednačenja zahvaljujući golovima Luke Vidovića i Luke Pranjića, no CB Moby Dick iskorištava otvoreni gard Turbine, a prije svega i prazna vrata, te do kraja utakmice postižu još tri pogotka za konačnih 6:2. Utakmicu je kraju priveo prvi golman Dino Bogojević, a Ivan Jurić i Domagoj Pijevac potvrđuju brončanu medalju za CB Moby Dick. Dečki – čestitamo!

Večeras je finale!

Korak po korak i došli smo do kraja Trofeja Dinamo 2022. U večerašnjem finalu s početkom u 18:00 susrest će se Adriatic osiguranje i Poliklinika Milojević. Pozivamo sve ljubitelje dobrog hakla, a i futsala, da nam se pridruže na Šalati. Vrata se otvaraju od 17:30. Večeras pada odluka o pobjedniku turnirskog ljeta!