Još nas samo jedan dan dijeli do početka velike završnice Trofeja Dinamo na Šalati. Nakon tri kvalifikacijska turnira u Dugavama, Velikoj Gorici i Črnomercu, šest najboljih ekipa izborilo je plasman na Šalatu. Utakmice četvrtfinala, polufinala i utakmica za treće mjesto igra se u petak 2.9. s početkom u 18:00, a veliko finale u subotu 3.9. također u 18 sati.

RASPORED ZAVRŠNICE

Petak, 2. rujna

18.00 Prva utakmica ¼ finala Trofeja Dinamo: CB Chelos – CB Moby Dick
18.40 Druga utakmica ¼ finala Trofeja Dinamo: Turbina – Asta Brainless Developers
19.20 Prva utakmica ½ finala Trofeja Dinamo: Adriatic Osiguranje – Chelos/CB Moby Dick
20.00 Druga utakmica ½ finala Trofeja Dinamo: Poliklinika Milojević – Turbina/Brainless Developers
20.40 Utakmica za treće mjesto

Subota, 3. rujna

18.00 Finale Trofeja Dinamo
18.50 Ceremonija dodjele nagrada
19.00 Superkup Oskar Kadrnka
20.15 Futsal Dinamo – Futsal Shkupi

Zamolili smo predstavnike ekipa da nam najave završnicu na Šalati, a u nastavku pročitajte što su nam poručili.

Predstavnik ekipe CB Chelos, Filip Brzović: “Prije svega htio bih pohvaliti organizaciju i cjelokupno društvo koje je napravilo ovako prekrasnu priču. Što se tiče naših nastupa mi smo prezadovoljni i jedva čekamo petak da zaigramo. Svaki od tri turnira koji smo igrali bili su za nas odlično iskustvo, ali u sjećanju nam najviše ostaje onaj iz Velike Gorice gdje smo osvojili 1. mjesto. Za nas završnica na Šalati je samo “šlag na torti” za naše odlične predstave na turniru. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se najboljem prolasku na turniru. Sportski pozdrav!”

Nešto koncizniji, ali jednako motiviran bio je i Tomislav Margetić, kapetan momčadi CB Moby Dick: “Nismo prezadovoljni s nastupima na kvalifikacijskim turnirima i nadamo se da ćemo u puno boljem svjetlu zablistati na završnici na Šalati. Na završnici se nadamo osvajanju turnira!”

Završnicu na Šalati najavio nam je i Luka Pranjić iz ekipe Turbina: “Počevši od turnira u Dugavama, koji nam je naravno bio najdraži od dosadašnja tri, neizmjerno mi je žao što smo izgubili u finalu, mislim da smo bili bolji. Na Črnomercu, falio nam je Kristijan Šoljić koji nam je mogao pridonijeti u igri prema naprijed, pa bi to izdvojio kao naš najteži turnir ovo ljeto. Ispali smo na penale, četvrti na kraju, ali dobro. Na završnici će nam nedostajati ponovno Kristijan Šoljić i Bartol Markušić što taktički jako utječe na našu igru. Golman nam je isto ozljeđen, ali nadamo se da će se oporaviti jer želimo dati sve od sebe i osigurati prvo mjesto.”

David Pokrajčić, predstavnik Asta Brainless Developersa za Trofej Dinamo je izjavio: “Definitivno je vrijeme za zasukati rukave, ove godine smo pokazali jako malo. Valjda nas je ljeto malo poljuljalo, kao i većinu ostalih ekipa, i jedva smo se skupljali, ali siguran sam da možemo igrati puno bolje sa ovakvim kadrom vrhunskih igrača. Ove godine Goricu nismo igrali, a na Dugavama i Črnomercu smo dosta rano naletjeli na dvije odlične ekipe sa kojima smo odigrali kvalitetne utakmice, ali nismo bili pravi, onakvi kakvi znamo biti. Svima nam je najdraži turnir u Dugavama pošto smo ga prošle godine osvojili gdje je bio najveći broj ekipa i tu nam je ostao vrlo gorak okus u ustima nakon ovogodišnjeg turnira i nesretnog ispadanja. Cilj nam je probudit jedni druge, doć k sebi i osvojit Šalatu. Vjerujem da će i ove godine biti tvrde utakmice gdje će se ići maksimalno “na nož” kak bi se reklo. Sretno svima na završnici i neka najbolji pobjedi, pozdrav!”

Voditelj ekipe Poliklinika Milojević Juraj Fabijanić najavio je obranu naslova: “Iako smo na početku ljeta igrali s pomlađenom ekipom, završnicu dočekujemo u najjačem sastavu. Svi turniri su bili jaki, ali nama je u najboljem sjećanju ostao Čuljin memorijal na Črnomercu kojeg smo suvereno osvojili. Na Šalatu idemo po obranu naslova i drugi uzastopni Trofej Dinamo. Poštujemo i cijenimo svaku ekipu na završnici, ali morat će na terenu dokazati da su bolji od nas.”

Ivan Matan iz ekipe Adriatic osiguranje vjeruje u još jednu jaku izvedbu svoje ekipe: “Po tablici uspješnosti mislim da smo do sada pokazali najviše. U Dugavama smo otišli do kraja, na Črnomercu nam je falio jedan korak. Nažalost na Šalati nismo kompletni, no sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat!”

Svi bi prvo mjesto, ali pobjednik može biti samo jedan. Krećemo sa završnicom u petak od 18 sati. Sretno svim ekipama i vidimo se na Šalati!