Završen je prvi turnir u sklopu malonogometnog natjecanja Trofej Dinamo 2021. Seniorski turnir osvojila je ekipa Ktechnologies CB Pilan, a veteranski ekipa Veki i prijatelji d.o.o.

Tijek turnira možete pratiti OVDJE.

Sve informacije o Trofeju Dinamo Dugave 2021 pronađite OVDJE.

Dan je krenuo s posljednjom utakmicom osmine finala u kojoj je Restoran Dioniz CB A1 s 4:1 bio bolji od Koturaljka. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Domagoj Colarić.

22.06. Koturaljke – Restoran Dioniz CB A1 1:4 (Ljojić 5’/ Colarić 13′, 24′, 30′, Boroša 26′)

U prvom četvrtfinalu gledali smo pravu poslasticu i reprizu finala Kutije šibica iz 2016. Na jednoj strani igrači Futsal Dinama koji su predstavljali Cvjetno Polikliniku Milojević, a na drugoj strani igrači Alumnusa koji su igrali za Pizzeirju Stari Zagreb Borongaj Lugovi. Na kraju su ‘Borongajci’ pobijedili 2:1, Dario Markić zabio je na isteku prvog dijela, a Saša Ledinšćak zabio je dvije minute prije kraja. Poraz Cvjetnog ublažio je Filip Novak.

Hidroizolacija Mizan i Pizzeria Viva odigrali su bez pogodaka, no Vivaši su bili bolji pri raspucavanju penala. Ktechnologies CB Pilan i Megaton Din Sar, odigrali su još jednu čvrstu utakmicu koju je prelomio pogodak Domagoja Planjara u 24. minuti utakmice.

U posljednjem četvrtfinalu gledali smo još jednu izjednačenu utakmicu, Građanska udruga Dugave do poluvremena je imala prednost od 2:0, da bi se Restoran Dioniz CB A1 u nastavku vratio pogocima Alena Babića i Domagoja Colarića. O putniku u polufinale odlučivali su penali, a domaća ekipa je uspjela nadmudriti suparnike i proći dalje.

ČETVRTFINALE

22.06. Cvjetno Poliklinika Milojević – Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi 1:2 (Novak 29’/ Markić 15′, Ledinščak 28′)
22.06. Hidroizolacija Mizan – Pizzeria Viva 0:0 (2:4 – penali)
22.06. Ktechnologies CB Pilan – Megaton Din Sar 1:0 (Planjar 24′)
22.06. Građanska udruga Dugave – Restoran Dioniz CB A1 2:2 (Kelava 7′, Bukvašević 14’/ Babić 19′, Colarić 21′)

U prvoj utakmici polufinala gledali smo apsolutnu ljepoticu turnira. Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi odlično ulaze u utakmicu i dvama ranim pogocima Darija Markića dolaze do 2:0 prednosti nad domaćom ekipom Građanska udruga Dugave. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a u 7. minuti nastavka Dugavezi se bude i preko Nike Tolja smanjuju rezultat.

Igralo se borbeno, frcali su udarci i stative na obje strane, a kada je Saša Ledinščak u 28. zabio za 3:1, činilo se da je priči kraj. No, Dugavezi su krenuli s golmanom igračem, imali su podršku domaće publike koja je počela ‘galamiti’ još jače i brzo zabili preko Jakova Kelave, a isti igrač je udarcem tri sekunde prije kraja zabio za izjednačenje i penale u kojima su također uspješniji bili domaćini.

I drugo polufinale završeno je nakon raspucavanja penala, samo što je bilo puno manje uzbudljivo od prethodnog. Nikola Kordić doveo je Ktechnologies CB Pilan u vodstvo u 18′, a konačni rezultat postavio je Mislav Lulić iz Pizzerie Vive. Ktechnologies je bolje raspucavao penale i prošao u finale, a Pizzeria Viva zadovoljila se trećim mjestom svladavši drugu Pizzeriju, Stari Zagreb Borongaj Lugove u raspucavanju penala za treće mjesto.

POLUFINALE

22.06. Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi – Građanska udruga Dugave 3:3 – 4:6 penali (Markić 5′, 6′, Ledinščak 28’/ Tolj 22′, Kelava 28′, 30′)
22.06. Pizzeria Viva – Ktechnologies CB Pilan 1:1 – 5:6 penali (Lulić 21’/ Kordić 18′)

PENALI ZA TREĆE MJESTO

22.06. Pizzeria Star Zagreb Borongaj Lugovi – Pizzeria Viva 2:4 (penali)

A u finalu smo gledali još jednu sjajnu utakmicu. U prvom dijelu nije bilo golova, a onda se otvorilo. Domaćini (Građanska udruga Dugave) dva put su vodili pogocima Luke Pranjića i Matije Bukvaševića no Ktechnologies CB Pilan se vraćao na krilima dvostrukog strijelca, kasnije i najboljeg igrača turnira, Davida Pokrajčića. I, kada se činilo da će se i finale završiti raspucavanjem penala, ukazao se Bruno Kovačić i donio Ktechnologiesu CB Pilanu prvi naslov na nekom od turnira Trofeja Dinamo.

Kao što smo već napomenuli, najbolji igrač turnira bio je David Pokrajčić iz pobjedničke ekipe, najboljim golmanom proglašen je Marko Brleković koji je Građansku udrugu Dugave vodio kroz dva raspucavanja penala, a najbolji strijelac je Anton Šerić iz Hidroizolacije Mizan.

FINALE

22.06 Građanska udruga Dugave – Ktechnologies CB Pilan 2:3 (Pranjić 19′, Bukvašević 22’/ Pokrajčić 21′, 24′, Kovačić 29′)

Najbolji igrač: David Pokrajčić (Ktechnologies CB Pilan)
Najbolji golman: Marko Brleković (Građanska udruga Dugave)
Najbolji strijelac: Anton Šerić (Hidroizolacija Mizan)

Okrenimo se veteranima. U jutarnjem terminu Meradog je izborio finale svladavši Turbinu d.o.o s 1:0 pogotkom Josipa Pavelića u 16. minuti utakmice.

22.06. Turbina d.o.o. – Meradog 0:1 (Pavelić 16′)

Ipak, ekipa Turbina d.o.o. zadovoljila se trećim mjestom svladavši lokalnu ekipu Dugave nakon boljeg raspucavanja penala.

Nakon izjednačenog prvog dijela, finale je riješeno pogocima Hrvoja Jukića i najboljeg strijelca turnira Damira Kraljevića. Osim naslova i najboljeg strijelca, ekipa Veki i prijatelji d.o.o. imala je i najboljeg golmana (Vedran Jovanovski) te najboljeg igrača (Branimir Ceboci).

PENALI ZA TREĆE MJESTO

22.06. Dugave – Turbina d.0.0 0:1 (penali)

FINALE

22.06. Veki i prijatelji d.o.o. – Meradog 2:0 (Jukić 17′, Kraljević 29′)

Nabolji igrač: Branimir Ceboci
Najbolji golman: Vedran Jovanovski
Najbolji strijelac: Damir Kraljević

Mi se sada okrećemo Trofeju Dinamo Velika Gorica koji se igra od 2. do 4. srpnja u Velikoj Gorici.