Nakon što smo porazgovarali s osvajačima individualnih nagrada Trofeja Dinamo 2021, Ivanom Pavlićem (Ivanom Turinom), Filipom Novakom (Dražanom Jerkovićem) i Mihovilom Prgometom (Josipom Kužeom), ostaju nam još dvije stavke za odraditi prije nego li se okrenemo Trofeju Dinamo 2022. Brojke i slova + konačni rezime Trofeja Dinamo 2021 te razgovor s Jurajem Fabijanićem osnivačem, predstavnikom i voditeljem pobjedničke ekipe MNK Cvjetno Poliklinike Milojević koja je neposredno pred početak završnice na Šalati na svojoj Facebook stranici objavila kako se ekipa gasi. Malo je reći da je ta objava šokirala pratitelje zagrebačke malonogometne scene. Jer, riječ je o ekipi koja je u svojem postojanju osvojila više-manje sve relevantne turnire, uključujući i Kutiju Šibica te, kao šlag na kraju svojega vijeka, Trofej Dinamo Šalatu.

Za početak – čestitke na osvojenom Trofeju Dinamo! No, prije nego porazgovaramo o turniru, pitanje svih pitanja – kako to da je došlo do gašenja ‘kultne’ ekipe i kluba MNK Cvjetno?

„Hvala na čestitkama! Nemam neku ludu ekskluzivu, niti je ova odluka došla preko noći… Jednostavno, ljudi uključeni u upravljanje udrugom MNK Cvjetno (braća Škorić, Starčević, Milojević i ja) uslijed poslovnih, privatnih i sportskih obaveza nisu više mogli, niti stizali, operativno upravljati klubom te je jedini logičan put bio ugasiti udrugu MNK Cvjetno. Cvjetno će nastaviti nastupati po turnirima, ali sada samo pod imenom sponzora, Poliklinika Milojević. Žao mi je što se kroz dva desetljeća nisu pojavili neki novi entuzijasti koji bi preuzeli udrugu, ali to je život i sve ima svoje trajanje…“, rekao nam je na otvaranju Fabijanić.

U svojem postojanju osvojili ste više-manje sve najvažnije turnire u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zašto ste za posljednji turnir odlučili odigrati Trofej Dinamo, a ne, recimo, 50. Kutiju šibica?

Administrativna odluka o gašenju kluba je donesena netom prije završnice Trofeja Dinamo pa je to bio logičan slijed. Osobno mi je i drago da je tako jer nam je Trofej Dinamo falio među peharima, a i to je natjecanje u organizaciji našeg Futsal Dinama“.

Jeste li osvajanjem Trofeja Dinamo kompletirali sve turnire koje ste htjeli osvojiti ili je ostala još neka neosvojena tvrđava?

„Ako me pitate za Cvjetno, osvojili smo stvarno jako puno ‘kanti’ kaj je i logično, a osobito jer smo pokušavali preko 20 godina“, rekao nam je kroz smijeh Fabijanić i nastavio: „Svima nama iz vodstva Cvjetnog, ali i od igrača je ostao cilj osvojiti jednu drugu (najveću) kantu, onu s Futsal Dinamom…“

Svoj dugogodišnji malonogometni put Cvjetno je završilo na Šalati 2021

Što će se s igračima koji su posljednjih godina igrali za MNK Cvjetno Polikliniku Milojević dogoditi, hoće li i dalje igrati zajedno?

„Ne brinite, igrali bumo i dalje Kutiju i Trofej Dinamo, dva najprestižnija natjecanja u gradu… samo pod drugim imenom“.

Okrenimo se ovogodišnjem Trofeju Dinamo, bili ste sudionici svih turnira, kako komentiraš organizaciju Dugava, Gorice i Črnomerca?

„Ovo je najbolje natjecanje Trofeja Dinamo od početka organizacije. Unatoč svim nedaćama i pandemijskim ugrozama, svaki turnir je pokazao nešto posebno i svoje. Dugave su me oduševile masovnošću i brojem mladih novih ekipa, to je falilo Zagrebu. Nove škvadre, kvartovski igrači koji će opet pokrenuti zagrebački asfalt“.

„Organizacija Gorice je nešto posebno. Goričani znaju posel i imaju posebnu vezu s lokalcima. Imao sam osjećaj da je tamo cijela Gorica došla na turnir, odnosno na treće poluvreme. Osobno me oduševio i program poslije turnira, rock mjuza i gradski štimung…

Cvjetno Poliklinika MIlojević – osvajač TD Velika Gorica 2021

„Črnomerec je za sve nas posebna priča jer se igra u spomen na dragog Čulju, ove godine nažalost i u sjećanje na Kikija Gracina… To je prije svega emotivni turnir na kojemu se okupljaju prijatelji i neponovljivo Megaton društvo- doktori hakla. Slušati priče iz davnina od Juke ili Šekija, zlata vredi…“

Ovogodišnji turnir je bio iznimno jak, kako komentiraš dvoboje u polufinalu i finalu?

„Uživao sam. Pustimo sad Cvjetno, oduševljen sam ostalim ekipama, ritmom, otvorenim i hrabrim gardom. Tekme pune poteza, preokreta, sjajnih golova. Još kad sam vidio i čuo Dugaveze kak navijaju za svoje, spektakl s najljepšom scenografijom u gradu! Još moram istaknuti i suce, dečki su sjajno odradili posel, bilo je puno ozbiljnog posla, a oni su to smireno i precizno odradili bez greške. Megaton, naši finalisti, spomenuti Dugavezi, sve prave ekipe čije vrijeme tek dolazi….

Komentar na individualne osvajače nagrada Prga, Pale i Nole?

„Prga me oduševio maestralnim golom iz klizećeg, to se posebno cijeni. Pale je nakon 20 godina opet u Cvjetnom, primjer svima sa svojim profesionalnim pristupom i pozitivnom energijom. Nole je ogromni potencijal i  budućnost, na pravom je mjestu, okružen suigračima i trenerima koji će znati usmjeriti ga“.

Prgomet, Novak i Pavlić – osvajači individualnih nagrada Trofej Dinamo 2021

Dio si Trofeja Dinama od njegovih početaka, kako gledaš na razvoj natjecanja od početka do danas?

„TD je na pravom putu unatoč svim nedaćama koje nas okružuju. Gradu trebaju turniri, okupljanja, druženje sportaša i mladih. Trofej Dinamo je upravo to! Bitno je da je ekipa koja ga vodi svake godine sve uigranija i da se eventualne greške detektiraju i ispravljaju. Ja im od srca čestitam na trudu, zalaganju i entuzijazmu“.

Kakva je tvoja vizija razvoja Trofeja Dinamo?

„Vizija Trofeja Dinamo je da to bude najjače malonogometno natjecanje u gradu koje će kroz turnire biti rašireno po svim dijelovima grada. Na taj način će opet kvartovska druženja, betonci i Dinamo doći na zasluženo prvo mjesto interesa mladih. Dići trofej na završnici treba predstavljati finalnu potvrdu najbolje ekipe u gradu“.

Osvajali ste turnire na 5+1 i 4+1, koji je tebi bilo draže igrati?

„Iz voditeljskog/trenerskog kuta, to su dva dosta različita koncepta i pripreme. 5+1 s peticom je fajt, često sparkirani autobus, zračni dueli, nema izlaska iz presinga već golman diže lopte u nebo. Ima to svojih čari, ali došla su nova vremena…“

„4+1 je puno atraktivniji sustav, igrači moraju razmišljati više, tehnika dolazi do izražaja, ima puno više driblinga, lopta je na podu… Uzmite završnicu TD, pogledajte broj golova, pa ju usporedite s nekom 5+1 završnicom. Sve će biti jasno… U 25 godina hodanja po turnirima, nebrojeno puta sam svjedočio i sudjelovao na finalima 5+1 koji su završavali 0-0, pa penali… To je na futsalu rijetkost“.

„Iz navedenog je jasno da je 4+1 sadašnjost i budućnost“.

MNK Cvjetno Poliklinika MIlojević – osvajač prvog turnira prvog Trofeja Dinamo: TD Keglić 2017

Hoćeš li na idućim turnirima navijati na Cvjetno Pinkdroidse, sada kada nema MNK Cvjetnog ili Polikliniku Milojević?

„Navijanje sam oduvijek doživljavao dosta ozbiljno pa ne mogu reći da ću za nekoga, osim za Futsal Dinamo, navijati. Simpatije mi svakako idu prema Pinkdroidsima i prema Megatonu. Veco Škorić mi je zanimljiv i perspektivni mladi igrač, pa ću njega svakako posebno nastaviti pratiti“.

Jedan si od najaktivnijih članova Skupštine MNK Futsal Dinamo, kako gledaš na budućnost kluba, njegovu sezonu?

„Uf, za odgovoriti na ovo bi mi trebao jedan zasebni intervju i par sati razgovora… Uglavnom, ponosan sam na Futsal Dinamo i na sve ljude (osobito volontere) koji su uključeni u njegov rad i razvoj. Vjerujem da je klub u dobrim rukama, a za novu sezonu – očekujem spektakl! Ludi ritam koji će slamati protivnike uz podršku s tribina, agresivnu obranu, visoki presing, igru na gol više, požrtvovnost, krvava koljena, pobjede, kante, smijeh, veselje… Da nastavim?“.

Koliko je po tebi Trofej Dinamo pomogao mladim igračima Dinama u njihovom razvoju, još od Čekola, Gagulića, Šulentića, Dekanića, Hercigonje i drugih pa sve do današnjih Novaka, Vučkovića Domitera…?

“Izrazito, na turnirima mladi igrači stasaju, dobiju pošteno po pedalama, moraju se dokazati i pokazati. U školovanju igrača, turniri su jedna dobra matura prije daljnjeg obrazovanja i finalnih stupnjeva. Prednost turnira je i prilika za neafirmirane igrače da se pokažu „u izlogu“ i da klubovi vide nove španere”.

Posljednja utakmica MNK Cvjetno protiv KTechnologiesa

Prva postava MNK Cvjetnog svih vremena s obzirom na broj odigranih utakmica?

“Uf, težak zadatak, nemamo službenu statistiku, ali po broju utakmica rekao bih: Gogo, Stare, Jojo, Jela, Sale, Veco….

S obzirom da je kroz više od dvadeset godina prošlo jako puno igrača kroz Cvjetno, rekao bih i više od pedeset, nekakva all star ekipa bi mogla biti: GOGO, ŽUNEK, CAPI, ĐUZO, JELA, JOJO, KAZO, STARE, VEKI, BOJAN, GRBI, ACO, PRGA, PENI i neizostavni VECO. 😊

> Povijest MNK Cvjetno – prvi dio
> Povijest MNK Cvjetno – drugi dio

MNK Cvjetno Poliklinika MIlojević – osvajač Kutije šibica 2017