Jedan od igrača koji je obilježio ovogodišnje izdanje Trofeja Dinamo je zasigurno Filip Novak. Njegova ekipa Cvjetno Poliklinika Milojević osvojila je ukupni naslov, ali i Trofej Dinamo Velika Gorica, a Filip je postao najboljim „topnikom“ turnira s čak 29 pogodaka u suparničkim mrežama.

>> Cvjetno Poliklinika Milojević osvojila Trofej Dinamo 2021

Porazgovarali smo s njim o dojmovima nakon Šalate, a najprije smo ga pitali za komentar na osvojenu nagradu Dražan Jerković.

„Sigurno mi jako znači ta nagrada jer nije mala stvar dobiti takvu nagradu nazvanu po Dinamovoj legendi“, rekao je.

Osim što je osvojila turnir, tvoja je ekipa pobrala i nagrade za najboljeg igrača i vratara. Što je bilo presudno za Cvjetno da je „pomelo konkurenciju“?

„Mislim da je presudilo to što svi skupa treniramo i uigrana smo ekipa plus mnogo individualne kvalitete“, zaključuje Novak.

Koji ti je, izuzev Šalate, bio najdraži turnir ove godine?

„Uz Šalatu još bih izdvojio turnir u Lasinju koji smo takoder osvojili ko ekipa CB Lalus.“

Ambiciozni Filip Novak u potrazi za rekordima

Iduće godine napadaš nagradu Josip Kuže (najbolji igrač turnira)?

„Iskreno, ne razmišljam o tome. Ove godine sam uspio obraniti naslov na Šalati te sljedeće godine opet želim osvojiti da se mogu pohvaliti da sam uzeo 3 Šalate za redom.“, ambiciozan je Filip.

Polako se bliži početak 1. HMNL, momčad Futsal Dinama se dosta pomladila u odnosu na prošlu sezonu. Smatraš li to hendikepom ili prednošću i što očekuješ u novoj sezoni?

„Smatram to prednošću. Mi mladi igrači smo željni dokazivanja i grizemo na terenu, uz par starijih mislim da bi to mogla biti dobitna kombinacija. Ove sezone naravno ciljamo visoko, za početak želimo osvojiti Superkup, a onda što bolje igrati tokom cijele sezone.“

Navijači iz nas izvlače zadnje atome snage

Novi prvoligaš Šibenik 1983 se pokazao ravnopravnim protivnikom na Šalati. Koju poziciju im prognoziraš na kraju sezone?

„Šibenik se pokazao kao „tvrd orah“ i nezgodna ekipa koja bi mogla svakom zagorčat život ako ima svoj dan, ove sezone bih ih smjestio kao jedne od zadnjih putnika koji love playoff.“

Koliko ekipi znači što se navijači vraćaju u dvorane?

„Mi igrači smo jako nestrpljivi s tim povratkom na tribine jer navijači iz nas stvarno izvlače zadnje atome snage. Na Šalati je bilo predivno za igrati te se nadam da će tako biti i tokom cijele sezone“, zaključio je Filip Novak.