Fantastičan drugi dan turnira na Črnomercu je za nama. Vidjeli smo rasplet skupina B i D, saznali smo nove putnike u četvrtfinale, branitelj naslova Poliklinika Milojević su pokazali svu svoju raskoš, a domaćinima Futsal Megaton je malo falilo do puno boljeg rezultata. Vidjeli smo i 25 golova u 6 utakmica, neke izvrsne poteze i još bolje obrane. Treći dan turnira rezerviran je za veterane koji će nam pokazati kako stara škola hala na Cankarici danas od 17:30.

Danas nas od 19:00 do 21:00 očekuje i Dan zdravlja na kojem će svi posjetitelji moći besplatno izmjeriti tlak, šećer i kolesterol te uraditi spirometriju. Osim toga, posjetitelji turnira će dobiti i zdravstveno savjetovanje od medicinskog osoblja.

Cvjetno 9y.co dramatično do četvrtfinala

U prvoj utakmici dana vidjeli smo dvoboj dva stara znanca s Trofeja – CB Moby Dick i Cvjetno 9y.co. Iako je utakmica završila 0:0, daleko od toga da možemo reći ‘ništa-ništa’. Napetu utakmicu na kraju je odlučilo raspucavanje šesteraca, a i to tek u visokoj seriji. Precizniji su bili dečki iz CB Moby Dick.

Odmah zatim – nova drama. U glavnim ulogama ponovno CB Moby Dick, ovaj put s domaćinima turnira Futsal Megaton. I poveli su dečki iz Moby Dicka golom Ivana Jurića, da bi Zvonimir Seletković povećao vodstvo ‘Crvenih’. Međutim, borbeni domaćini ne odustaju te do kraja utakmice postižu dva pogotka preko Krešimira Jelića i Matea Čekola i odvode utakmicu do još jednog raspucavanja. ‘Megatonci’ na kraju ipak slave, ali prava borba im je tek slijedila.

U direktnoj borbi za izravan plasman u četvrtfinale u skupini B suočili su se Futsal Megaton i Cvjetno 9y.co. Nikola Berišić dovodi Cvjetno 9y.co u vodstvo, samo da bi Krešimir Grloci izravnao rezultat par minuta kasnije. Međutim, do kraja utakmice, Krešimir Berišić s još jednim golom te Ivan Žnidarec osiguravaju Cvjetnom pobjedu i prolaz dalje.

Poliklinika Milojević krenula po obranu naslova

I dalje pomlađena, ali ipak moćna Poliklinika Milojević na Črnomercu nije htjela ništa prepustiti slučaju. U prvoj utakmici skupine D istrčali su na teren protiv mlade i poletne ekipe Plan Prestige. ‘Milojevići’ su slavili s 3:1, a zabijali su Mateo Mužar, Kristian Čekol i Luka Perić. Počasni gol za Plan Prestige postigao je dobro raspoloženi David Verić.

Odmah potom, za siguran plasman u četvrtfinale, Poliklinika Milojević morala je svladati i Đanijeve sjekire. Matija Tolić doveo je Polikliniku Milojević u vodstvo, a Kristian Čekol nije htio ništa kalkulirati te s još tri gola u mreži Đanijevih sjekira odveo svoju ekipu u četvrtfinale Čuljinog memorijala.

Posljednja utakmica dana, slobodno možemo reći i ljepotica dana, bila je ona između Plan Prestigea i Đanijevih sjekira. Počelo je odlično za Đanijeve sjekire kad je Vigor Klaić pogodio za rano vodstvo. Međutim, Luka Marić s dva gola okreće stvari naglavačke i Plan Prestige se našao u vodstvu. Ali Đanijeve sjekire tad kreću s golmanom igračem te upravo golman, Alen Bartolović, zabija ne jedan, već dva gola za novi preokret i novo vodstvo Đanijevih sjekira. A tek je kraj prvog poluvremena. U drugom dijelu, Plan Prestige ulazi nešto motiviranije te golovima Davida Verića i Borne Večerića ponovno radi preokret. Đanijeve sjekire krenule su po sve ili ništa. I umalo im se isplatilo. Karlo Althaler zabija pogodak za novo izravnanje rezultata. I kad su svi mislili da je gotovo, doslovce par sekundi prije zadnjeg zvižduka, golman Plan Prestigea Lovro Hlupić sa svog gola pogađa na nebranjenu mrežu za tri bitna boda. Konačan rezultat – 5:4 za Plan Prestige.

Petak rezerviran za veterane

U petak će na teren na Cankarici oni nešto stariji… pardon, iskusniji. Vrijeme je da nam stara škola pokaže kako se hala, a sigurni smo da nas očekuje pregršt dobrih utakmica jer veterani na Čuljinom memorijalu baš uvijek prirede odlične utakmice s puno lijepih poteza.

Prva utakmica igra se već u 17:30, do 22:00 znat ćemo i pobjednika turnira u veteranskoj konkurenciji. U skupini A sastat će se Cvjetno Poliklinika Milojević, Krajiška i Kustošija sv. Ana, dok skupinu B čine Šercerova, Megaton i VNK Vrapče 1978.

Podsjećamo sve posjetitelje da će se danas od 19:00 do 21:00 održati i Dan zdravlja na kojem će svi posjetitelji moći besplatno izmjeriti tlak, šećer i kolesterol te uraditi spirometriju. Osim toga, posjetitelji turnira će dobiti i zdravstveno savjetovanje od medicinskog osoblja.

Sretno svim ekipama i vidimo se na Cankarici!