Iza nas su tri zanimljiva i prije svega zabavna dana povijesnog Trofeja Dinamo Velika Gorica. Dečki iz Kop Tura dali su si truda oko organizacije te su organizirali jedan od najboljih Trofeja Dinamo do sad.

Seniorski turnir na kraju je osvojila ekipa Cvjetno Poliklinika Milojević, a veteranski domaća ekipa Ol In. Cvjetnom je ovo bio peti pojedinačni turnir Trofeja Dinamo, a Ol Inu prvi veteranski.

VETERANI

Veterani su cijeli turnir odigrali u nedjelju. Gorica Tim osvojila je grupu sa sve tri pobjede, uključujući i protiv kasnijeg prvaka Ol Ina (2:0). S istim rezultatom bili su bolji od Gablerice, a MNK Rehabilitacijski su svladali 3:1. Ol In je s 5:0 nadvisio Gablericu i s 5:1 MNK Rehabilitacijski, dovoljno za finale. Gablerica je, nakon 1:0 u skupini, svladala MNK Rehabilitacijiski i u raspucavanju penala za treće mjesto.

U izjednačenoj finalnoj utakmici, Ol In je stigao do titule pogocima Jakova Šarića u 9. i 16. minuti dvoboja protiv drugoplasiranog Gorica Tima.

Titulu najboljeg strijelca podijelili su Jakov ŠarićNikola Smolčić iz Ol Ina s tri pogotka.

SENIORI

U prvoj seniorskoj utakmici četvrtfinala gledali smo pravu poslasticu između dvije domaće ekipe, ali i dva lokalna rivala. Gorenc Transporti i Taxi Bračić odigrali su neriješeno (2:2) te su o putniku u polufinale odlučivali penali. Na kraju su Gorenc Transporti prošli u polufinale u kojima su igrali protiv Megaton Din Sara koji je pak na krilima sjajnog Benjamina Dalipija (17′, 22′) s 2:0 svladao osvajača Dugava K Technologies.

Viceprvak iz Dugava, Građanska udruga Dugave, pružila je sjajan otpor favoriziranom Cvjetnom Poliklinici Milojević, kasnijem prvaku. Dugavezi su poveli u 2. preko Bukvaševića, Mužar i Penava su do poluvremena preokrenuli, a rezultat 2:1 stajao je na nepostojećem semaforu do 25. kada je Vedran Matošević zabio za 3:1. Dvije minute prije kraja Dugavezi su autogolom postavili konačni rezultat, no dalje od toga nije išlo. Posljednji polufinalist bila je ekipa Skil koja je pogotkom Matije Rajha i dvama pogocima Danijela Dekanića svladala domaću Humanitarku Goričani 3:0.

U prvom polufinalu gledali smo šahovsku borbu između Gorenc Transporta i Megaton Din Sara, Stjepan Čeliček je za Gorenc promašio penal za pobjedu, a onda je znanje ili lutrija penala, kako vam je draže, odlučila putnika u polufinale. U nadmetanju dva mlada i sjajna golmana, Filpa Pranjića (Megaton Din Sar) i Damira Žutića (Gorenc Transporti) uspješniji je bio Pranjić te su domaćini posljednjeg turnira (TD Črnomerec – Memorijal Mate Čuljak) dogurali do finala.

U drugom polufinalu, Filip Novak i Hrvoje Penava u ranoj fazi utakmice slomili su Sklil. Početkom nastavka Matošević je zabio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Penava.

Finale je također bila jednosmjerna utakmica, Matošević je zabio  rani gol za Cvjetno. Megatonci su se borili, pokušavali, no idući pogodak zabili su Plavi preko Penave. S rezultatom 2:0 otišlo se na odmor, a sve je bilo gotovo u periodu od 20. do 27. minute kada su Matošević, Škorić i Novak zabili za konačnih 5:0. zabili su u prvom dijelu, a onda su Matošević, Vedran Škorić i Novak za konačnih 5:0.

Titulu najboljeg strijelca ponio je Vedran Škorić koji je zabo 12, jedan više od mladog Filipa Novaka. Najboljim golmanom proglašen je Tomislav Grdenić iz trećeplasirane ekipe Gorenc Transporti.

Nakon turnira krenula je prava fešta, bend Retrodukcija dodatno je podignuo atmosferu koja nije splasnula niti ljetnim pljuskom. Dapače….

Tijek turnira možete pratiti OVDJE.

Sve informacije o Trofeju Velika Gorica 21 možete pronaći OVDJE.