Nakon što smo porazgovarali s najboljim golmanom, Ivanom Turinom Trofeja Dinamo 2021, Ivanom Pavlićem, zatim najboljim strijelcem (Dražanom Jerkovićem) ovogodišnjeg natjecanja Filipom Novakom, stigli smo i do Josipa Kužea Trofeja Dinamo 2021, njegovog najboljeg igrača, Mihovila Prgometa koji je, kao i kolege mu iz ekipe Cvjetno Poliklinika Milojević, prvotimac Futsal Dinama.

Najbolji si igrač ovogodišnjeg Trofeja Dinamo u žestokoj konkurenciji. Koliko ti znači osvajanje individualne nagrade „Josip Kuže“?

“Naravno da mi znači jako puno. Prije svega zahvalio bih se svojim suigračima jer su mi pomogli u osvajanju te laskave titule. Kroz turnir je bilo jako puno kvalitetnih igrača i velika mi je čast što sam upravo ja ove godine osvojio tu titulu”.

Kakav je bio osjećaj ponovno igrati Trofej Dinamo te ga u konačnici osvojiti na Šalati pred gledateljima?

“Moram priznat da je osjećaj bio predivan. Nakon dugo vremena vratili su nam se i navijači koji jednostavno u svemu daju dimenziju više. Uvijek je bolje kad svoj uspjeh imaš s nekime podijelit, a nema ljepšeg od toga nego sa svojim navijačima”.

Kako komentiraš nastupe suigrača Novaka i Pavlića, koji s također osvojili individualne nagrade?

“Za oboje imam samo riječi hvale. Ovim putem bih im još jednom čestitao jer su svojim suverenim nastupima to i zaslužili. Novak je dokazao da je pred njim jako lijepa karijera. S ovom energijom i željom za dokazivanjem pokazuje da će u budućnosti izrast u pravog igrača. S druge strane iskusni lisac Pale i dalje puni svoje vitrine individualnim nagradama. Za njegove obrane svaka riječ je suvišna, i ja se samo nadam da će nas još dugi niz godina uveseljavat svojim odličnim predstavama na golu.”.

Koja je, po tvom mišljenju, bila ključna utakmica za osvajanje Trofeja Dinamo?

“Tu ne bih izdvajao niti jednu utakmicu. Svaka je na svoj način bitna, i ako želiš osvojit Trofej Dinamo jednostavno ih sve moraš pobijedit. Ove godine kao ključ uspjeha bih izdvojio svog dobrog prijatelja Gorana Škorića. Ne priča puno, ali kad nešto kaže to ima težinu. Posebno je bio motiviran da osvoji Trofej Dinamo i upravo je on zaslužan za našu dobru igru u završnici”.

S obzirom da si osvojio najprestižniju individualnu nagradu, jesi li počastio ekipu u trećem poluvremenu?

“Malo se i proslavilo ali ne i na moj račun. Više sam za konkretnije druženje i čim malo popuste klupske obaveze ovim putem obećavam da ćemo i taj dio odradit”.

Početak 1. HMNL se polako bliži, momčad Futsal Dinama završila je s pripremama. Što očekuješ od nove sezone?

“Iskreno očekujem jako puno. Pred nama je duga sezona u kojoj ćemo se morat jako potrudit kako bi uspjeli. To iziskuje puno treninga i odricanja, te se nadam da će nakraju i rezultirat velikim uspjehom”.

Dinamo je ove sezone doveo nekoliko prinova, jesu li se dečki već uklopili u ekipu? Kakvi su njihovi dojmovi?

“Dečki su se jako brzo uklopili u ekipu. Za dojmove ćete morat pitat upravo njih. Ali jedno je sigurno da se ovdje radi o karakterno jako dobrim momcima koji su željni rada i uspjeha”.

Tko su prema tebi glavni kandidati za naslov, a tko za ispadanje?

“Kao glavnog kandidata za naslov vidim Futsal Dinamo. Liga će biti jako zanimljiva s time da u vrhu ne očekujem previše promjena u odnosu na prošlu sezonu. Malo je nezahvalno pričat o tome tko je kandidat za ispadanje. Vjerujem da će ove godine biti jako turbulentno i da je nakraju sve moguće”, rekao nam je Prgomet i za kraj poručio:

“Vidimo se na Trofeju Dinamo i iduće sezone”.