Petak na Trofeju Dinamo bio je posljednji dan u kojem se igrala grupna faza turnira. Od danas počinje prava stvar. Nijedna ekipa više nema pravo na pogrešku jer svaka može biti odlučujuća u borbi za najveće domete. No, krenimo ipak nekim redom… Više informacija o novim Trofej Dinamo majicama saznajte na dnu teksta.

Trofej Dinamo Dugave: Najsadržajniji turnir dosad!

trofej dinamo dugave 2022

Favoriti opravdali svoje uloge

Prvu utakmicu dana u petak nažalost nismo gledali jer je ekipa Ulica najavila svoj nedolazak. Rezultat 3:0 bez borbe registriran je za CB Marche kojima su drugi rezultati išli na ruku, pa su pronašli svoj put u osminu finala.

Zatim smo gledali dvoboj za prvo mjesto u skupini B između Koturaljki i Počasno zaštitne bojne (PZB). U tvrdoj i uzbudljivoj utakmici, obje ekipe imale su šanse za vodstvo, možda i sva tri boda. No rezultat je na kraju ostao nepromijenjen, 0:0, pa se pristupilo raspucavanju za prvo mjesto. Ekipa PZB tu je pokazala malo više od protivnika te u osminu finala putuje s prvog, a Koturaljke s drugog mjesta.

Još jednu uzbudljivu utakmicu odigrali su potom Kaj Kaj i Travno. Igrao se otvoren i napadački hakl jer su obje ekipe pobjedom teoretski bile u igri za osminu finala. Iako je Kaj Kaj došao u vodstvo kojeg nije ispustio do kraja utakmice, nisu se uspjeli odvojiti na sigurnu prednost, a ekipa Travnog je sve više stiskala. Na samom kraju, drugim golom Prljače na utakmici, Kaj Kaj zabija za 4:2 i pobjedu na Trofeju. No zbog nešto lošije gol razlike ipak nisu uspjeli izboriti osminu finala. Dečki, nadamo se da se vidimo ponovno u Velikoj Gorici (1.-3.7.)!

Na teren je zatim izašla iskusna momčad Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi, koju je čekao ispit zvan Boemi. Počelo je tvrdo, no završilo se s uvjerljivom pobjedom ‘Starih Zagrebaša’ od čak 6:0. Najraspoloženiji su bili Cigler i Markić s dva pogotka, a zabijali su još i Ćosić te Ivančić. Pobjeda je ekipi ujedno značila i prolazak u osminu finala kao prvi iz svoje skupine.

I posljednja utakmica dana odigrana je između ekipa Labud i CB Moby Dick i direktno je odlučivala o putniku u sljedeću fazu natjecanja. Unatoč dobrom otporu ‘Labudovaca’, Moby Dick upisao je 3:0 pobjedu koja im je bila dostatna za osminu finala. Predvodio ih je s dva pogotka Pijevac, a Galić je samo potvrdio tri boda.

>> Petak je dan odluke u Dugavama, tražimo posljednje putnike u osminu finala

U subotu prvo cure, a popodne kreće osmina finala

Subotu na Trofeju Dinamo Dugave otvorit će cure koje će odigrati drugi dio svoje skupine. Naime, tri ekipe igraju dvokružno te ćemo danas saznati najbolju ekipu u ženskoj konkurenciji. U 11:20 na teren će ŽMNK Radnik, a s druge strane čekat će Klokanice. Zatim će favoritkinje natjecanja i trenutno prve u skupini MC Plus tražiti i matematičku potvrdu naslova protiv ‘Radnica’. Za kraj, Klokanice će pokušati skinuti skalp MC Plus te potencijalno zakomplicirati stanje u skupini.

U popodnevnoj smjeni vidjet ćemo prvih 5 utakmica osmine finala.

Kao najbolji u grupnoj fazi, u 17:40 prvi će na teren igrači Futsal Zagi Adriatic Osiguranja. CB Marche će stajati s druge strane, s velikom željom da ‘zapapre’ jednom od favorita turnira.

U 18:20 gledat ćemo sigurno atraktivan susret između Pizzeria Viva i CB Charlie Chaplin, a odmah potom domaća ekipa Turbina suprotstavit će se HAŠK Malograđanskom.

Hoće li se pomlađena Poliklinika Milojević pojačati za ovu fazu natjecanja saznat ćemo kad istrče na teren protiv Brainless Developersa koji su dokazali da bez mozga sigurno nisu.

Za kraj dana, u 20:20 očekuje nas zanimljiv susret gdje će efikasan i stopostotni Square tražiti prolaz u četvrtfinale protiv Jolo Apartmana. ‘Jolovci’ su se svidjeli dugavljanskoj publici u grupnoj fazi, pa očekujemo još jedan atraktivan susret.

Ostatak utakmica osmine finala, kao i preostala završnica turnira, igrat će se u nedjelju.

Questa musica infernale

Nakon sportskog dijela – slijedi onaj zabavni. Organizatori turnira Građanska udruga Dugave priredili su nam pravi spektakl za subotu večer. Colonia je spremna za veliki koncert u Dugavama te vas svakako pozivamo da povede svoje bolje polovice i/ili prijatelje te dođete na još jedan ludi provod do kasno u noć u Novom Zagrebu.

Naravno, tijekom cijele subote očekuje nas još i pregršt drugih sportskih aktivnosti u sklopu Dana Dugava, a uvjeravamo vas kako nitko neće ostati gladan ni žedan. Za klopu će se pobrinuti radišni domaćini, a za cugu Ožujsko pivo.

Napominjemo kako nove Trofej Dinamo majice možete kupiti danas na našem štandu po cijeni od 50kn, a moguće se i učlaniti u Futsal Dinamo, klub koji pripada navijačima.

Sve rezultate dosadašnjeg Trofeja Dinamo Dugave pronađi na našoj Instagram stranici, a za više aktualnosti sa samog turnira pratite naše Facebook i Instagram priče.

Sretno ekipama i vidimo se u Dugavama!

P.S. Sljedeći vikend smo u Velikoj Gorici, prijavi svoju ekipu. Ostvareni bodovi se akumuliraju i imaš više šanse za izboriti finale cijelog natjecanja!

>> Trofej Dinamo Velika Gorica – drugo izdanje s veselom ekipom iz Pješčane Arene

trofej dinamo velika gorica