Trofej Dinamo Dugave jedini je od ovogodišnja tri ‘kvalifikacijska’ turnira koji je bio dio svih dosadašnjih natjecanja Trofeja Dinamo.

U prva tri navrata, od 2017. do 2019. TD Dugave organizirao se u sklopu Memorijalnog malonogometnog turniraDamir Marijan Mirče” koji će se dakako održati i ove godine, tradicionalno krajem kolovoza.

Nakon tri odlične godine suradnje s dečkima iz Društva sportske rekreacije Dugave , ove godine Trofej Dinamo Dugave organizira se malo ranije, od 17. do 22. lipnja u sklopu sportsko-zabavne manifestacije Dani Dugava 2021.

Dugave u su prethodna tri izdanja natjecanja bile posljednja stepenice pred Salatu, a sada su postali prva stepenica na putu prema završnici na kultnom zagrebačkom stadionu.

Tijek turnira možete pratiti OVDJE.

Sve informacije o Trofeju Dinamo Dugave 2021 pronađite OVDJE.

U današnjem tekstu prisjetit ćemo se prethodna tri izdanja Trofeja Dinamo Dugave.

TD Dugave 2017

Prvi TD Dugave održao se od 25. do 27. kolovoza. Naslov je osvojila ekipa Pimont koja je godinu kasnije igrala polufinale, dvije godine kasnije finale, ali pod nazivom Meteora Produkcija Pimont. Pimont je u finalu 2017. nadvisio osvajača prvog Trofeja Dinamo CB Dobermann, a treće mjesto uzeo je Pulse-Night Club, a četvrto Gold Caffe.

Iz skupine A u četvrtfinale 2017 prošli su CB Dobermann i Cvjetno Poliklinika Milojević dok su Favela i Miramare ostali kratki. Skupinu B osvojio je Pimont s maksimalnim učinkom, a druga je bila Elbi Uniqa. Kratki su ostali SC Flegar TePe-Splat i Turbina. Skupinu C s maksimalnim učinkom osvojio je Meradog, a s drugog mjesta je na krilima braće Postružin u drugi krug prošao Pulse Night Club ispred Kustošijie i Blue Tonera. Posljednju skupinu zaključili su Gold Caffe i Tiskara Dikopa, dok su Tuning i Playbox Mr. Jack ostali bez četvrtfinala.

U četvrtfinalu Pimont je s 3:0 svladao Cvjetno Polikilinu Milojević, a Dobermann Eli Uniqu s 2:0. Tiskara Dikopa svladala je Meradog, a Pulse Nigth Club je bio bolji Gold Caffea. CB Dobermann je potom u polufinalu s 2:0 svladao Tiskaru Dukopu, a Pimont je slomio Pulse Night Club boljim izvođenjem šesteraca. Pulse je pak završio treći svladavši Dikopu, a u finalu smo gledali netipičan malonogometni susret bez golova, u kojem je Pimont nadvisio Caffe Bar Doberman boljim raspucavanjem penala.

Najbolji igrač turnira proglašen je današnji reprezentativac Antonio Sekulić (Pimont), Filip Vojnović iz Pulse Night Cluba osvojio je titulu naj-strijelca, a najbolji golman bio je Pavao Ježić iz Pimonta.

TD Dugave 2018

Iduće godine, seniorima, koji su se prebacili na 4+1, pridužili su se veterani (5+1). U prvom polufinalu seniorskog turnira Playbox Mr. Jack je nakon boljeg raspucavanja šesteraca izbacio branitelja naslova Pimont, a u drugom polufinalu Cvjetno Poliklinika Milojević osvetila se kasnijem osvajaču cijelog natjecanja Studentskom zboru sveučilišta u Zagrebu za težak poraz u finalu Trofeja Dinamo Savica i s 3:1 prošla u finale.

U raspucavanju za treće mjesto SZZG je bio spretniji od Pimonta, a u finalu je Cvjetno Poliklinika Milojević s 3:0 svladalo “mušrteriju” Playbox Mr. Jack i stoglo do jedine titule na Trofeju Dinamo 2018.

Najbolji igrać bio je Vedran Matošević (Cvjetno Poliklinika Milojević), a iz iste ekipe dolazi i najbolji golman (Goran Škorić). Najbolji strijelac je pak bio Marko Kubašek iz drugoplasiranog Playbox Mr. Jacka.

Što se, pak, veteranskog dijela turnira tiče, u prvom polufinalu je NC Šalata svladala Sveti Petar s 1:0, a u drugom je HR Tuning s  5:2 bio bolji od Kurble. Treće mjesto je, nakon boljeg raspucavanja šesteraca osvojila ekipa Sveti Petar, a u finalu je NC Šalata obranila naslov svladavši HR Tuning s 1:0 pogotkom Igora LeskovaraDonald Suvajac iz NC Šalate proglašen je igračem turnira, Hrvoje Smiljanić iz HR Tuninga bio je najbolji golman, a Hrvoje Penava iz Svetog Petra najbolji strijelac.

TD Dugave 2019

Nakon što su nam se 2018. pridružili veterani, u 2019. stigle su i žene. Treći Trofej Dinamo Dugave održao se od 30. kolovoza do 1. rujna 2019., također u spomen na Damira Marijana Mirčea. Seniora ovaj puta nije bilo puno, iz skupine A u drugu fazu prošle su dvije ekipe iz Cvjetnog – Poliklinika Milojević i Pinkdroidsi. U skupini B Meteora Futsal Pimont osvojila je prvo mjesto, a Playbox Mr. Jack drugo.

Playbox Mr. Jack upisao je povijesnu pobjedu nad Cvjetnom Poliklinika Milojević pogotkom Matije Rajha, a Meteora Futsal Pimont s 3:0 bila je bolja od Cvjetno Pinkdroidsa. U raspucavanju penala za treće mjesto, Poliklinika Milojević odnijela je novu pobjedu u Floro Floers derbiju protiv Pinkdroidsa (4:3).

U finalu između Playbox Mr. Jacka i Meteore Futsal Pimonta (koji su na penale odlučili i završnicu na Šalati), ovaj put je bolji bio Playbox Mr. Jack, no na Šalati im se Meteora osvetila.

Naboljim igračem proglašen je Kristian Čekol iz Playboxa, Pavao Ježić iz Meteora Futsal Pimonta ponovno je osvojio titulu najboljeg golmana, a najbolji strijelac bio je Jure Jakovljević iz Cvjetno Poliklinike Milojević.

Na veteranskom turniru HR Tuning se ponovno našao u finalu nakon što je s 2:0 svladao NK Trnje, a s istim rezultatom je CB Melis Ožujsko Azzuro nadvisio kasnijeg osvajača natjecanja Čarobnu Frulu koja je pak bila bolja od Trnja prilikom raspucavanja penala za treće mjesto.

U finalu se činilo da ćemo, kao i kod seniora, gledati tekmu bez pogodaka i raspucavanje šesteraca, no Ivica Hertl zabio je na asistenciju Igora Mostarlića i ostavrio HR Tuning ponovno na drugom mjestu, a CB Melisu Ožujsko Azzuro donio drugu titulu na Trofeju Dinamo 2019.

Najbolji igrač bio je Hrvoje Petriško iz CB Melisa Ožujsko Azzuro, a HR Tuning je imao najboljeg golmana (Hrvoje Smiljanić) i najboljeg strijelca (Miro Fabijan).

Ženski turnir imao je pet ekipa, a u polufinalu je Meteora Futsal nadvisila MC Plus s 2:1, a SC Flegar, kasniji osvajač natjecanja, s visokih 9:0 je bio bolji od Victoryja. Victory je ipak uzeo treće mjesto nakon boljeg raspucavanja penala protiv MC Plusa, a u finalu su cure iz MC Flegara s uvjerljivih 4:0 navdiile rivalke iz Meteore Futsal.

Petra Bračević iz SC Flegara ponijela je titulu najbolje igračice turnira, a njena kolegica Nikolina Severinski titulu najbolje golmanice. Najbolja strijelkinja bila je Matea Javorović iz MC Plusa.

Trofej Dinamo Dugave 2017-2019

Seniori

Osvajači: Pimont (2017.), Cvjetno Polikinika Milojević (2018.), Playbox Mr. Jack (2019.)
Najbolji igrač: Antonio Sekulić (Pimont, 2017.), Vedran Matošević (Cvjetno Poliklinika Milojević, 2018.), Kristian Čekol (Playbox Mr Jack)
Najbolji golman: Pavao Ježić (Pimont, 2017.), Goran Škorić (Cvjetno Polikinika Milojević, 2018.), Pavao Ježić (Meteora Futsal, Pimont)
Najbolji strijelac
: Filip Vojnović (Puls Night Club, 2017.), Marko Kubašek (Playbox Mr. Jack, 2018.), Jure Jakovljević (Cvjetno Poliklinika Milojević, 2019.)

Veterani

Osvajači: NC Šalata (2018.), CB Melis Ožujsko Azzuro (2019.)
Najbolji igrač: Donald Suvajac (NC Šalata, 2018.), Hrvoje Petriško (CB Melis Ožujsko Azzuro, 2019.)
Najbolji golman: Hrvoje Smiljanić (HR Tuning, 2018.), Hrvoje Smiljanić (HR Tuning, 2019.)
Najbolji strijelac: Hrvoje Penava (Sveti Petar, 2018.), Miro Fabijan (HR Tuning, 2019.)

Žene

Osvajači: SC Flegar (2019.)
Najbolja igračica: Petra Baričević (SC Flegar, 2019.)
Najbolja golmanica: Nikolina Severinski (SC Flegar, 2019.)
Najbolja strijelkinja: Matea Javorović (MC Plus, 2019.)