Bez ikakve sumnje, sezona malnogometnih turnira diljem Zagreba je započela i po svemu sudeći bit će jedna od najboljih ikada. Pojedini naši prijateljski turniri poput Granešina KupaMemorijalnog MNT “Oskar Kadrnka” i MNT Rio Kup su već završili, dok je Futsal Cup Sv. Josipa na Trešnjevci, koji se igra u spomen i čast Matije Capara, još u tijeku.

Nas posebno veseli činjenica što se polako ali sigurno približava i početak prvog turnira u sklopu ovogodišnjeg Trofeja Dinamo koji će se odigrati u Dugavama od 17.6. do 22.6., a na koji još uvijek stignete prijaviti svoju ekipu (kontakt: 095 5277 300) i započeti svoj kvalifikacijski put prema velikoj završnici na Šalati!

Naravno, porazgovarali smo i s jednim od organizatora ovogodišnjeg turnira u Dugavama, koji su upravo u Trofeju Dinamo prepoznali partnera za proširenje sadržaja na Danima Dugava u čijem sklopu haklamo za manje od 10 dana!

>> Četiri turnira za četvrto izdanje Trofeja Dinamo!

Po četvrti put u povijesti, Trofej Dinamo dolazi u kultne Dugave, no prvi put će se turniri održati u sklopu Dana Dugava. Je li ovo uvod u najbolji Trofej Dinamo Dugave do sad i kakva očekivanja imate od samog turnira? 

“Trofej Dinamo će se po prvi puta održati u sklopu Dana Dugava i samim time očekivanja su velika.”

“Plan za ovu godinu je organizacija turnira u tri kategorije; seniori, seniorke i veterani. U sklopu veteranskog turnira računamo na 8 ekipa dok u sklopu seniorskog računamo na 20-ak ekipa.”

“Veterani igraju 5+1, a seniori 4+1 po futsal pravilima, kao i seniorke. Za veteranski turnir nagrade će osigurati sponzori Dechatlon u vidu bonova te Ožujsko pivo u vidu pive dok je za kategoriju seniora osiguran nagradni fond od 8000kn koji smo voljni povećati ukoliko će biti veći broj prijava od očekivanog.”

Kako je došlo do suradnje između vas Dugaveza i Trofeja Dinamo i do toga da se i ove godine družimo u vašem kvartu?

“Uz već tradicionalni rukometni turnir smatrali smo da je potrebno proširiti sportski program povodom Dana Dugava. Bilo je ideja o turniru u košarci, nogometu i ostalim sportovima, ali odlučili smo se kontaktirati sportske prijatelje iz Futsal Dinama te su nam oni iskazali povjerenje za organizaciju Trofeja Dinamo.”

Što nas još očekuje na Danima Dugava, osim Trofeja Dinamo?

“Povodom Dana Dugava, osim rukometnog turnira i Trofeja Dinamo očekuje nas turnir u beli i turnir u šahu.”

“Što se tiče popratnih sadržaja, organizirano je gledanje utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije 18. lipnja (petak) i 22. lipnja (utorak).”

“U subotu, 19. lipnja imamo nastup Slavonskih Lola, u nedjelju, 20. lipnja nastupit će bend „Black and White“, a za ljubitelje kvizova u ponedjeljak 21. lipnja imamo organiziran pub kviz. Sve u svemu očekuje nas bogat program tijekom šest dana.”

Jedan od organizatora ovogodišnjeg Trofeja Dinamo Dugave je i Građanska Udruga Dugave. Reci nam malo više o vašoj udruzi, kojim se sve drugim aktivnostima bavite i koji su vam ciljevi?

“Udruga je osnovana 2018. godine s ciljem poboljšanja života svih mještana Dugava, a djelovanje udruge očituje se kroz sportske i kulturne manifestacije te poboljšanje infrastrukture u kvartu.”

“Pomoću donacija sugrađana uređene su brojne fasade i trafostanice koje danas čine mala umjetnička djela. Udruga je kroz zadnje tri godine apelirala na uređenje školskog igrališta te je početkom 2021. napokon krenulo postavljanje rasvjete na istom.”

“U planu su brojni drugi projekti koji se razmatraju sa svim članovima, ali i ostatkom zajednice.”

Trofej Dinamo i Dani Dugava održavaju se nakon popuštanja zdravstvenih mjera uzrokovanih pandemijom. Je li vam cijela ta situacija stvarala probleme u organizaciji događaja?

“Sigurno je da je situacija oko pandemije predstavljala velike probleme prilikom organizacije manifestacije. Upitno je bilo da li će manifestacije biti dozvoljene i to nam je predstavljalo problem prilikom određivanja datuma iste. Na svu sreću pogodili smo termin u kojem će se situacija smiriti i mjere popustiti.”

Dakle, gledatelji će moći bezbrižno uživati u vrhunskom haklu?

“Gledatelji će moći bezbrižno uživati u svim sadržajima koje organizator nudi jer nam je od iznimne važnosti sigurnost naših sugrađana. Udruga će osigurati da sve propisane epidemiološke mjere budu ispoštovane na manifestaciji.”

Poruka za kraj čitateljima i Dugavezima?

“Za kraj bih volio pozvati sve željne dobrog sporta i zabave da dođu pogledati što Dugave nude. Vidimo se u Dugavama!”

Tijek turnira možete pratiti OVDJE.

Sve informacije o Trofeju Dinamo Dugave 2021 pronađite OVDJE.