Sjajan turnir je iza nas, a imamo konačno i prve okrunjene pobjednike ovo ljeto. Futsal Zagi Adriatic Osiguranje pobjednici su Trofeja Dinamo Dugave 2022!

Do naslova su stigli nakon šest utakmica i šest pobjeda, 23 postignuta te samo 3 primljena gola. Uz titulu prvaka, ‘Zagijevci’ su osvojili i dvije individualne nagrade. Željko Petrović najbolji je strijelac turnira sa 7 postignutih golova, a Vedran Matošević proglašen je najboljim igračem Trofeja Dinamo u Dugavama. Najbolji golman je Marko Brleković iz ekipe Turbina.

trofej dinamo dugave

Nastavak osmine finala

No, krenimo redom. U nedjelju smo na terenu u Dugavama gledali 11 atraktivnih susreta u kojima su poraženi ispadali s natjecanja, a pobjednici grabili dalje prema tituli.

Jako dobru utakmicu gledali smo odmah na početku dana između Poliklinike Ribnjak i CB Moby Dick. Moby Dick stiže do vodstva od dva razlike zahvaljujući golovima Margetića i Pjevca, no Šundov i Jelavić vraćaju stvari na početak za Polikliniku Ribnjak. Ne odustaju dečki iz Moby Dicka te s golovima Jurića i Gašpara vraćaju prednost ‘crvenima’. Međutim, jedan autogol i pogodak Šundova odvode utakmicu u raspucavanje. A tu je ekipa CB Moby Dick bila nešto spretnija i osiguravaju sebi četvrtfinale.

Bez golova, ali nikako dosadna, bila je i druga utakmica dana između MNK Radnik i PZB. Putnika u četvrtfinale odlučili su ponovno šesterci, a tu priliku objeručke su zgrabili PZB-ovci.

Posljednji susret osmine finala odigrale su ekipe Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi i Koturaljke. Ivančić, Markić, Brkić i Petriško lansirali su ‘Starozagrebaše’ u četvrtfinale, a s druge strane Kristijan Kapural bio je nesavladiv za igrače Koturaljki.

Četvrtfinala bez kalkuliranja

Uzbudljivu utakmicu, prvu četvrtfinalnu, odigrali su kasniji prvaci Futsal Zagi Adriatic Osiguranje i Brainless Developers. Odličan otpor pružili su ‘Programeri’, no Ziberi i Ivan Matan donose prednost ‘Zagijevcima’. Kovačić smanjuje do kraja utakmice, ali unatoč igri s igračem više, Brainless Developers bili su primorani završiti svoj put u Dugavama.

Mnoge ekipe ‘polomile su zube’ na snažnoj ekipi PZB. Naučila je to na težak način ekipa CB Moby Dick. Granitna obrana PZB-a idržala je sve napade ‘crvenih’, a Antun Marceković jednim pogotkom donosi pobjedu PZB-u i prolaz u polufinale.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u trećem četvrtfinalu između Jolo Apartmana i Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugovi. Lovro Cigler dovodi ‘Starozagrebaše’ u vodstvo, samo da bi Josip Ćorić vratio utakmicu u egal. Međutim, s još jednim pogotkom Ciglera, ekipa Pizzerije se vraća u vodstvo, a potvrdu je s golom potvrdio Josip Brkić.

Jedina utakmica koje je bila ‘jednosmjerna ulica’ bila je ona između domaće ekipe Turbina i CB Charlie Chaplin. Dugavezi su na turbo pogon ubacili protivniku pet golova te mirno dočekali prolaz u polufinale.  Vidović je postigao dva, a zabijali su još Bukvašević, Pranjić i Kelava.

Konačna kapitulacija PZB-a i ‘futsal polufinale’

U polufinalu vidjeli smo dvije utakmice s identičnim rezultatom.

U utakmici koju su gledatelji sa strane prozvali ‘futsal polufinalem’ našli su se stari znanci s futsal terena Futsal Zagi Adriatic Osiguranje i Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi. Unatoč odličnoj utakmici s obje strane, presudila je ipak individualna kvaliteta igrača Zagija. Vedran Matošević s dva pogotka te Kristijana Grbeše s jednim odveli su ‘Zagi’ u veliko finale.

Sjajan otpor PZB-a kroz čitavo natjecanje konačno su uspjeli srušiti dečki iz Turbine. Nošeni podrškom domaćih navijača, Niko Tolj otvorio je utakmicu prvim pogotkom na utakmici. Ostavilo je to prostora u obrani PZB-a, pa su Bukvašević i Kelava svojim golovima samo potvrdili pobjedu Turbine i prolazak u finale.

Svakako vrijedi istaknuti da su nakon polufinala dvije poražene ekipe pristupile izvođenju šesteraca za treće mjesto na turniru. Uspješniji u raspucavanju bila je momčad Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugovi kojima čestitamo na osvojenom trećem mjestu!

Prvi pobjednici Trofeja Dinamo ovo ljeto iz filmskog scenarija

A i u finalu smo imali dvostruki program jer su svoje finale prvo igrali veterani. Dvije najbolje veteranske ekipe u Dugavama, Pulse i Turbina odigrali su tvrdih 0:0, a pobjedu su nakon raspucavanja ipak slavili domaćini iz Turbine. Bravo ekipa, čestitamo!

Ljetna pozornica u Dugama bila je spremna za veliko finale seniorskog turnira, kao i veliki broj ljudi koji su se skupili oko čitavog terena. Iskoristili bi ovu priliku te se od srca zahvalili svima koji su posljednji tjedan posjetili Dane Dugava i uživali u raznovrsnim sportskim i drugim aktivnostima. S vama je sve ovo bilo puno lakše, hvala vam!

Kao u nekom klišejiziranom filmu, favorizirana ekipa Futsal Zagi Adriatic Osiguranja morala je svoj put do titule tražiti ‘na gostovanju’ kod kompaktne ekipe Turbina koji su uživali veliku podršku domaće publike.

I gotovo odmah na početku utakmice, Turbina dolazi u vodstvo sjajnim pogotkom Kristijana Šoljića te baca u trans publiku oko terena. Kao da je redatelj utakmice bio sam Hitchcock, drama se pojačala onog trenutka kad je ‘Zagijevac’ Jure Copić poravnao rezultat i u konačnici izborio šesterce za odluku o pobjedniku turnira.

Veselo mnoštvo još se više ‘zgruvalo’ oko jednog gola i drama se mogla rasplesti. Beskompromisni su bili igrači Futsal Zagi Adriatic Osiguranja, sigurni u svoje mogućnosti te na kraju preciznim udarcima svojoj ekipi donijeli naslov prvaka!

Prijavi se na Trofej Dinamo Velika Gorica

Dečki, još jednom, od srca vam čestitamo! Kao i svim ekipama koje su sudjelovale na turniru u Dugavama i što ste svojim pristupom svi pomogli da cijeli turnir prođe u sjajnom ozračju te fer i sportskoj atmosferi.

Podsjećamo sve ekipe da se bodovi ostvareni na Trofeju Dinamo akumuliraju. Sljedeći turnir igra se već za vikend (1.-3.7.) u Velikoj Gorici. To je idealna šansa da skupite još bodova te se kvalificirate na veliku završnicu u rujnu!

Hvala svima i vidimo se u Gorici!

>> Trofej Dinamo Velika Gorica – drugo izdanje s veselom ekipom iz Pješčane Arene

trofej dinamo velika gorica