Trofej Dinamo Velika Gorica stigao je do svog kraja. Nakon snažne momčadi Poliklinike Milojević koja je osvojila prvo velikogoričko izdanje Trofeja Dinamo, za vikend smo okrunili nove kraljeve Betonca – CB Chelos!

>> Futsal Zagi Adriatic Osiguranje pobjednik Trofeja Dinamo u Dugavama

Trofej Dinamo Velika Gorica 2022

Nakon što u Dugavama nisu uspjeli proći skupinu, iako su pokazali dopadljivu igru protiv kasnijih finalista Turbine i prvaka FFER Lige Cvjetno 9y.co, dečki iz centra Velike Gorice na svom terenu otišli su do samog kraja. U finalu su bili bolji od ekipe Klub 100 s 5:2 te u stilu proslavili osvajanje titule. Od prve utakmice u skupini, pa sve do finala, ‘Chelosi‘ nisu skidali nogu s gasa te su u pet odigranih utakmica upisali svih pet pobjeda uz gol razliku 28:6.

Tijekom cijelog vikenda u Gorici mogli smo vidjeti dobar hakl, puno lijepih poteza i golova, a i puno poznatih imena sa zagrebačkih i velikogoričkih (futsal) terena. Najbrži način da provjerite tko je točno sve bio je da bacite oko na fotogaleriju s turnira.

Iako je i u skupinama bilo kvalitetnih dvoboja, najveća uzbuđenja krenula su s četvrtfinalnim parovima posljednji dan turnira.

trofej dinamo velika gorica 2022

Triler četvrtfinala

Branitelji turnira, Poliklinika Milojević, prvi su izašli na teren protiv starih znanaca s Trofeja Dinamo – CB Moby Dick. U odličnoj utakmici presudila je lucidnost Jure Jakovljevića koji je sjajnim udarcem pronašao put do mreže za vodstvo Poliklinike Milojević. Do kraja utakmice, jedan autogol samo je potvrdio pobjedu ‘Milojevića’ i prolaz u polufinale.

Zatim smo gledali susret kojeg bi Englezi opisali kao pravi ‘nail biter’. A nokte su grizli svi navijači Šije Portoriko i Kluba 100 jer su nakon dva gola Borne Nikšića za Šiju Portoriko te dva gola Damira Matkovića za Klub 100 ekipe pristupile raspucavanju sa šest metara. A nakon nebrojeno puno serija izvođenja šesteraca i vrhunske drame koju je dodatno pojačavalo jako sunce u Gorici, put u polufinale osigurala je ekipa Klub 100.

Treće polufinale donijelo je susret dvije lokalne ekipe. Taxi Bračić namjerio se na CB Chelos. U tvrdoj, nadasve napetoj utakmici, deblji kraj izvukli su ‘Taksisti’. Antonio Ćosić dovodi ‘Chelose’ u vodstvo, no nedugo potom Ivan Antunović vraća Taxi Bračić u egal. Utakmicu je prelomio drugi Ćosićev gol kojim je svoju ekipu odveo u polufinale turnira.

A ždrijeb je htio da se u posljednjem četvrtfinalu susretnu ekipe Gorenc Transporti i CB Azzuro. Bez puno drame, Igor Mostarlić s dva pogotka te Mateo Čekol i Jurica Mihalinčić s jednim pogotkom odvode Azzuro u sigurne vode. Do kraja utakmice, Hrvoje Humeljak zabija počasni pogodak za ‘Gorence’, ali bilo je jasno tko je putnik u polufinale.

Polufinala: Šesterci presudili branitelju naslova

Šahovsku utakmicu u prvom polufinalu gledali smo između Poliklinike Milojević i Klub 100. Solidnu prednost ostvarili su ‘Milojevići’ s prva dva pogotka u utakmici. Zabijali su Luka Lovrek i Vedran Škorić. Međutim, ekipa iz Kluba 100 nije odustajala, te su do kraja utakmice uspjeli poravnati rezultat. Heroji ekipe bili su Jan Javljak i Josip Šošić. A tako motivirani i napunjenih baterija bili su nepogrešivi na raspucavanju šesteraca.

Za Klub 100 pogađali su i Javljak i Šošić i Matković, dok su za Polikliniku Milojević bili precizni Kiko Dragaš Selaković i Luka Lovrek, a Jure Jakovljević nije uspio postići gol s bijele točke za veliko slavlje i finale ekipe Klub 100.

U drugom polufinalu možda nije bilo toliko uzbudljivo, ali obje ekipe su kvalitetnom igrom opravdale svoje mjesto u polufinalu. Međutim, s tri vezana gola u mreži Azzura, CB Chelos primaknuo se na korak do finala. Ćosić jednom, a Ivan Kaura dvaput, otvorili su put ‘Chelosima’. Kristijan Arbanas vratio je nadu CB Azzuro, ali Ćosić je posljednjim golom na utakmici odveo ‘Chelose’ na nedostižnu prednost.

Lokalni heroji, pobjednici Trofej Dinamo Velika Gorica 2022

No prije velikog finala održalo se i raspucavanje za treće mjesto na turniru na kojem su sudjelovali Poliklinika Milojević i CB Azzuro. Nakon što su izgubili raspucavanje u polufinalu, ista sudbina čekala je ‘Milojeviće’ u borbi za treće mjesto. Nijedan od tri izvođača nije pronašao put do mreže. S druge strane, jedan udarac i gol Matea Čekola bio je dovoljan za treće mjesto CB Azzura, čestitamo!

A zatim su svu pozornost okupljenog mnoštva preuzeli naši finalisti – Klub 100 i CB Chelos.

Ulazak ‘Chelosa’ u utakmicu možemo samo nazvati – furioznim. Golom, za golom, jednostavno nisu dali protivniku šansu za uzvrat. Čak pet golova pospremili su ‘Chelosi’ u mrežu Kluba 100 prije nego što je protivnik stigao reagirati golom na suprotnoj strani. Antonio Ćosić i Andro Matić predvodili su ‘Chelose’ s dva pogotka, a na listi strijelaca pridružio im se Filip Brzović s jednim. Josip Šošić i Luka Špičko umanjili su poraz Kluba 100, ali bilo je to nedovoljno da ozbiljno zaprijete protivniku i ugroze njihovo slavlje.

S posljednjim sučevim zviždukom, započelo je veliko slavlje ‘Chelosa’ koje se nastavilo do dugo u noć. Iz ekipe pobjednika dobili smo i sve individualne nagrade na turniru. Najbolji strijelac je Antonio Ćosić, najbolji golman Andro Matić, a najbolji igrač Trofeja Dinamo u Velikoj Gorici je Filip Brzović. Još jednom – čestitke pobjednicima!

cb chelos

Buduće futsal zvijezde

Uz seniorski turnir, posljednji dan Trofeja Dinamo u Velikoj Gorici gledali smo i U12 turnir za buduće futsal zvijezde. Na turniru je sudjelovalo šest ekipa, a nakon razigravanja po skupinama, dečki su pristupili polufinalima. Finalna utakmica U12 turnira bila je uvertira u veliko finale seniora.

A u susretu Goričana i Gorčkih baraba, titulu su proslavili – Goričani!

Čestitamo pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali na turniru. Nadamo se da se za nekoliko godina vidimo i na seniorskom turniru Trofeja Dinamo!

Trofej Dinamo sada očekuje ljetna pauza, ali vidimo se zato krajem kolovoza na posljednjem kvalifikacijskom turniru pred veliku završnicu na Šalati. Trofej Dinamo Črnomerec, u čast i spomen na Matu Čuljka, igra se od 25. do 28.8. – prijave u tijeku!