S današnjim utakmicama veteranskog dijela natjecanja počinje Trofej Dinamo Dugave, posljednji turnir regularnog dijela na kojem sve tri kategorije love Šalatu (i izdašan nagradni fond).

Umjesto klasične najave turnira pozabavit ćemo se kalkulacijama – tko je u igri za završnicu i na koji način ekipe mogu do Šalate.

Seniori

Čak i prije početka turnira u Dugavama dobili smo sve putnike na Šalatu! Naime, s obzirom na to da su se na Dugave prijavile ekipe Dječji nogomet, Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić, Meteora Futsal, Playbox Mr. Jack i Cvjetno Poliklinika Milojević, a zbog sedam prijavljenih ekipa ukupni broj bodova kojeg ekipa može osvojiti je 11, već sada imamo svih šest putnika na završnicu!

Ako prijavljenim ekipama pridodamo 2 boda koja se dobiju za sudjelovanje na turniru, trenutna ljestvica izgleda ovako:

  1. Dječji nogomet 32
  2. Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić 28
  3. Meteora Futsal 27
  4. Playbox Mr. Jack 25
  5. Domorad 23
  6. Cvjetno Poliklinika Milojević 21
  7. HNŠK Moslavina 15
  8. Koestlin 14
  9. Peugoeot Autoexpert GOMBR 13
  10. FPZG Futsal 12
  11. Cvjetno Pinkdroids 10
  12. Sportsko udruženje Drinić 10

Budući da se od ekipa „ispod crte“ na turnir prijavila samo ekipa Cvjetno Pinkdrodis oni u slučaju osvajanja turnira mogu imati maksimalnih 19 bodova što im neće biti dovoljno za Šalatu. No, „Cvjetno Torino“ bi svakako trebalo težiti što boljem rezultatu, jer u slučaju da jedna od šest prvoplasiranih ekipa odustane od završnice, tražit će se sljedeća najbolje-plasirana momčad „ispod crte“.

Međutim, seniorski turnir u Dugavama će, osim borbe za naslov i vrijedni nagradni fond, imati dodatni natjecateljski naboj zbog lova na prvu i drugu poziciju u redovnom dijelu sezone. Poznato je da prva i drugoplasirana ekipa ostvaruju automatski plasman u polufinale Šalate, a momčadi od 3. do 6. mjesta kreću od četvrtfinala. A razlike u bodovima su prilično male…

Žene

Kod žena je u igri također 11 bodova, a kako su od pet prijavljenih ekipa do sada nastupile samo cure iz Zagreba 041 one s dva boda koje će dobiti za nastup u Dugavama imaju ukupno 8 bodova, bod manje od vodeće ekipe NK Dinamo Osekovo. To znači da smo dobili i drugog ženskog putnika na Šalatu, a ostale četiri ekipe (SC Flegar, MC Plus, Meteora Futsal i Victory) borit će se za preostale dvije pozicije.

Turnir za žene igra se u subotu, 31. kolovoza.

Veterani     

Kod veterana prije početka današnjeg turnira također imamo dva putnika na Šalatu. Ako CB Mellisu Ožujsko Azzuru i Peugeotu Autoexpertu pridodamo 2 boda za nastup u Dugavama, tablica izgleda ovako:

CB Mellis Ožujsko 15
Peugeot Autoexpert 11
Megaton Music 10

Vulkanizacija Mario 9
CB Lula Ožujsko 8
Nikšić Automobili Cvjećarnica Lampaš 6
Restoran Oroz 6
Cvjetno Poliklinika Milojević 6
Apartmani Varjačić 4
Promotionplay 4
Jelenovac 4
Gladne Oči 4
Drvoštit Petrinja 4
CB Stars 4
Šercerova 2
Krajiška 2
Glembay 2
Dental Centar Grzela 2

Budući da preostalih 10 ekipa nije nastupilo na dosadašnjem natjecanju, a veteranski turnir nosi maksimalnih 13 bodova, finalisti će izboriti završnicu, osim ako to ne budu CB Mellis Ožujsko ili Peugeot Autoexpert (ili ako drugoplasirana momčad osvoji drugo mjesto sa samo jednom pobjedom i ima najviše +2 gol-razliku, ali to je teška matematika kojoj ćemo se detaljnije posvetiti tek ako situacija to bude zahtijevala).

Da skratimo, sve tri kategorije bore se za “nešto”, seniori za što bolji poredak i direktni plasman u polufinale Šalate, a žene i veterani za dva mjesta na završnici. Ukupni nagradni fond, kojeg će prvi puta podijeliti sve kategorije, iznosi 18 tisuća kuna, a uz natjecateljsku draž, turnir će imati i humanitarni karakter. Vidimo se na terenima OŠ Dugave!