Jučer je u Areni Casino u Dugavama održan ždrijeb 7. Dugave Cupa u sjećanje na Damir Marijan Mirče koji se igra u sklopu natjecanja Trofej Dinamo. TD Dugave tradicionalno su posljednji turnir “regularnog dijela” natjecanja na kojem ekipe love posljednji vlak za veliku završnicu na Šalati koja se igra 6. i 7. rujna na terenima ŠRC Šalate.

U Dugavama će nastupiti sedam seniorskih, pet ženskih i 12 veteranskih ekipa. Seniori i žene podijeljeni su u dvije skupine, a veterani u četiri.

  

U petak 30. kolovoza igraju se utakmice isključivo veteranskog dijela turnira na kojem sudjeluju osvajači Črnomerca CB Mellis Ožujsko Azzuro i Slavonskog Broda Pegueot Autoexpert, a ostalih 10 bodova lovit će vrijedne bodove za plasman na Šalatu. Podsjetimo, na Šalatu će se plasirati četiri najbolje veteranske ekipe, a Mellis Ožujsko i Pegueot Autoexpert nastupom u Dugavama i matematički su osigurali nastup na završnici te će se ostale ekipe boriti za preostala dva mjesta na završnici. Osvajač veteranskog turnira osvojit će 3.000 kuna.

> Trenutni poredak ekipa u borbi za Šalatu

Žene će svoj turnir odigrati u subotu 31. kolovoza. Djevojke iz NK Dinama iz Osekovog već su izborile završnicu te će se cure iz Zagreba 041, MC Plusa, Victoryja, Meteore Futsal i SC Flegara boriti za preostala tri mjesta. U najboljoj poziciji su cure iz Zagreba koje već imaju kapital od šest bodova. Djevojke su podijeljene u dvije skupine nakon kojih se igraju polufinala, raspucavanje penala za treće mjesto i finale. Osvajačice ženskog turnira, osim plasmana na Šalatu, zaradit će 2.000 kuna. U subotu će se, također, zaključiti grupna faza veteranskog dijela turnira.

Iako smo još jučer, na dan ždrijeba, imali devet odličnih seniorskih ekipa, na kraju će se održati turnir od njih sedam. Naime, osvajač Bjelovara Domorad u posljednji je trenutak otkazao jer dečki igraju “veliki” nogomet i nisu se mogli skupiti (ali su uspjeli osloboditi termin za Šalatu), a Meteora Futsal se zbog nedostatka igrača fuzirala s Pimontom te će mladi “Producenti” uz pomoć iskusnih španera pokušati osigurati jednu od dvije najbolje pozicije regularnog dijela i izboriti plasman u polufinale Šalate. Seniorski turnir igra se u subotu i nedjelju, a ukupni nagradni fond iznosi 13.000 kuna.

Završnica Trofeja Dinamo Dugave održat će se u nedjelju 1. rujna, kada će seniori završiti s grupnom fazom te će odigrati polufinala, raspucavanje za 3. mjesto i finale, a veterani će odigrati utakmice četvrtfinala, polufinala, raspucavanje i finale koje je na rasporedu u 22 sata. Za posljednji dan organizirano je i humanitarno puštanje lampiona u sjećanje na Damira Marijana Mirčea, a sav prihod od prodanih lampiona bit će doniran njegovoj familiji.

U Dugavama nas, tradicionalno, očekuju tri dana vrhunskog malog nogometa i zanimljiva borbu za mjesta na Šalati, a sve to pratit će bogata ugostiteljska ponuda i zabavan sadržaj, kako za odrasle, tako i za one najmlađe.

Vidimo se za vikend u Dugavama!