Utakmica između malonogometnog natjecanja Trofej Dinamo i koronavirusa koji uzrokuje bolest COVID-19 završila je uvjerljivom (0:6) pobjedom gostujuće momčadi i potpunim otkazivanjem natjecanja. Nakon što je u razmaku od 11 dana (od 12. do 23. srpnja) COVID zabio četiri gola i riješio pitanje pobjednika, ostalo je pitanje hoće li Trofej Dinamo uspjeti zabiti počasni pogodak organiziranjem pozivnog turnira na Šalati.

No, unatoč vodstvu od 5:0 COVID je završnicu odigrao furiozno, ubacio u još višu brzinu, odlučan u namjeri da u ovoj utakmici potpuno razbije Trofej Dinamo, što se na kraju i dogodilo te su organizatori odlučili potpuno otkazati ovogodišnje natjecanje.

Trofej Dinamo je natjecanje kojem je primarni cilj vraćanje mladih na sportska igrališta i promicanje Dinama u lokalnim sredinama. Igranje turnira bez publike, skupljanje ekipa čisto kako bi se nastavila tradicija i riskirati širenje zaraze jednostavno nema smisla.

Trofej Dinamo očekuje revanš iduće godine kada bi, nadaju se, COVID trebalo napustiti nekoliko ključnih igrača čime bi malonogometno natjecanje postao puno ravnopravniji takmac ove godine ipak premoćnom protivniku.

Tijek utakmice Trofej Dinamo – COVID 0:6

25. kolovoza – KRAJ UTAKMICE! Trofej Dinamo je otkazan! Zbog nemogućnosti igranja Šalate pred publikom i opasnosti od potenciranja širenja zaraze među igračima na pozivnom turniru, organizatori su donijeli odluku o otkazivanju ovogodišnjeg natjecanja! Unatoč uvjerljivom porazu (0:6) Trofej Dinamo vjeruje u pobjedu u revanšu koji će se odigrati idućeg ljeta.

22. kolovoza – COVID je potpuno stisnuo Trofej Dinamo u njihov kazneni prostor, odlučan u namjeri da zabije šesti pogodak. Dnevni broj zaraženih u državi prešao je brojku 300…

14. kolovoz – Nova prilika za COVID, zabilježeni su rekordni dnevni brojevi zaraženih – prvo 180, a onda i 208.

30. srpnja – COVID ne posustaje! Unatoč vodstvu do 5:0 i dalje silovito napada potučenog protivnika. U Hrvatskoj je ukupni broj zaraženih prešao 5.000.

23. srpnja – GOOOOOOL! Pala je petarda! COVID vodi 5:0. I posljednji stup obrane Trofeja Dinamo, turnir u Gajnicama, koji se trebao održati od 20. do 23. kolovoza, pao je pod pritiskom napada virusa koji je stigao do petog pogotka na utakmici i potpuno potopio malonogometno natjecanje. Pitanje pobjednika je već neko vrijeme riješeno, ostaje još samo pitanje hoće li dvoboj završiti s teniskih 6:0 za COVID, ili će Trofej Dinamo s pozivnim turnirom na Šalati (3.-5. rujna) ublažiti poraz na donekle podnošljivih 1:5.

21. srpnja – promjena u kadru Trofeja Dinamo! TD Črnomerec, koji se po novom rasporedu trebao odigrati od 25.-29. kolovoza, neće se igrati u sklopu natjecanja Trofej Dinamo već će (ako se uopće održi) biti odigran u čast Mate Čuljka i pod “partnerstvom” Trofeja Dinamo. Trofej Dinamo Gajnice (20.-23. kolovoza) za sada nije otkazan, a završni turnir na Šalati (3.-5. rujna) bit će pozivnog karaktera.

20. srpnja – GOOOOOL! COVID vodi 4:0! Otkazan je i turnir u Brodu, čime je COVID i definitivno otklonio sve dvojbe oko pobjednika.

17. srpnja – GOOOOOL! COVID-19 poveo s 3:0 i stigao na korak do pobjede! Trofej Dinamo u Petrinji je otkazan. Domaćini ne žele postati novo žarište. Iako postoji još malo nade u preokret, čini se da je pobjednik odlučen. COVID je prejak da bi ispustio ovakvu prednost.

16. srpnja – Velika šansa za COVID! Brođani razmišljaju o otkazivanju turnira! Konačnu odluku javit će početkom idućeg tjedna.

12. srpnja – GOOOOOL! COVID-19 vodi 2:0! Uslijedi značajnog porasta broja oboljelih u cijeloj državi, a posebno u Zagrebu, organizator Trofeja Dinamo Črnomerec – Memorijalni MNT Mate Čuljak primoran je odgoditi turnir kako bi se izbjegla mogućnost širenja zaraze.

Novi termin turnira je zadnji vikend u kolovozu, a početak Trofeja Dinamo pomaknut je za 29. srpnja kada bi trebao početi TD Slavonski Brod.

Unatoč nepovoljnoj situaciji za Trofej Dinamo, ostalo je još dovoljno vremena do kraja utakmice.

10. srpnja – Unatoč dobroj igri prema naprijed, obrana Trofeja Dinamo popušta. COVID-19 i dalje prijeti sa svih strana. Organizatori TD Črnomerec odustali su od pozivnog turnira za klince koji se trebao održati u subotu 18. srpnja, na zadnji dan turnira. Razmišlja se o odgodi početka natjecanja.

9. srpnja – Trofej Dinamo i dalje lovi izjednačenje. Pripreme za TD Črnomerec pri samom su kraju. Plakati i bilboardovi su postavljeni, a za sada je prijavljeno 12 seniorskih i 9 veteranskih ekipa. S obzirom na stanje na terenu, brojka prijavljenih ekipa je iznad svih očekivanja.

7. srpnja – Utakmica se zaoštrava, taktičkom promjenom drastično se mijenja stanje na terenu. COVID-19 preuzima inicijativu i udara sa svih strana. No, Trofej Dinamo se ne da. Pripreme za Črnomerec i ostale turnire ne staju.

5. srpnja – Trener COVID-a iz igre vadi najslabiju kariku, Izore 2020 i uvodi Novi saziv sabora kojim bi momčad trebala dobiti na agresivnosti i promijeniti stanje na terenu.

1. srpnja – COVID je sve opasniji, broj zaraženih je u velikom porastu, a još se očekuje izlazak najslabijeg igrača (Izbora 2020) s terena. No, Trofej Dinamo i dalje igra dobro, organizacija i promocija turnira su u punom zamahu. Trofej Dinamo je u ovom trenutku ipak bliže pogotku.

21. lipnja – trener COVID-a prebacuje igru s Izbora 2020 na drugu stranu terena i taktička rošada je urodila plodom. COVID ponovno napada, raste broj zaraženih.

18. lipnja – Velika šansa za Trofej Dinamo! Službeno je objavljeno da natjecanje kreće 14. srpnja. Igrat će se 5 turnira u tri grada (Zagrebu, Slavonskom Brodu i Petrinji). Preokret je izvjestan, COVID je na koljenima.

15. lipnja – Trofej Dinamo je u velikoj ofenzivi, dogovoreni su turniri, čini se da natjecanje počinje sredinom srpnja! COVID-19 je neprepoznatljiv, gotovo da ga uopće nema na terenu.

1. lipnja – Mijenja se stanje na terenu, zbog sve slabije igre Izbora 2020 u momčadi COVID-a, Trofej Dinamo vidi rupu u protivničkoj obrani. Moral natjecanja raste, vjera u preokret je ovdje.

15. svibnja – COVID je potpuno umrtvio igru koja je drastično pala. Trofej Dinamo vidi sve više rupa u obrani protivnika.

1. svibanj – Trofej Dinamo odlučio se na taktiku legendarnog Helenija Herrere. Uspostavio je potpuni „Catenaccio“ ne izlazi iz svojeg šesterca, no čeka priliku iz kontranapada. COVID-19 dominira, posjed lopte mu je preko 90 posto i čini se potpuno siguran u svoju pobjedu.

8. travnja – GOOOOOL! COVID-19 je kapitalizirao potpunu dominaciju na terenu i poveo s 1:0. Početak Trofeja Dinamo (kraj svibnja) je definitivno otkazan. U redovima Trofeja Dinamo razmišljalo se i o potpunom odustajanju, no donesena je odluka sukladna Dinamovom duhu – NEMA PREDAJE! Ako ništa, cilj je do kraja utakmice muški se potući i barem ublažiti očekivani poraz s pozivnim turnirom na završnici na Šalati!

22. ožujka – Kakav peh! Potres je isključio Trofej Dinamo na „dvije minute“ i potpuno slomio moral natjecanju. U organizacijskom odboru više nitko ne razmišlja o utakmici i početku natjecanja, u ovom trenutku postoje puno bitnije stvari.

11. ožujka – Velika šansa za COVID-19! Proglašena je epidemija bolesti. Ubrzo se obustavljaju sva sportska događanja u Hrvatskoj. Gol COVID-a visi u zraku.

25. veljače – Prvi udarac COVID-19! U Zagrebu je zabilježen prvi slučaj zaraze. Prema novim informacijama koje stižu iz inozemstva, COVID je već svladao neke dosta jake ekipe i puno je opasniji nego što se smatralo.

15. veljače – Trofej Dinamo i dalje dominira, priča se o potencijalnih 10 turnira u čak šest gradova, no COVID-19 je ipak puno kvalitetniji protivnik od onoga što se na početku mislilo. Stigao je u susjedstvo obrane natjecanja i očekuju se prvi udarci na gol Trofeja Dinamo.

1. veljače – Trofej Dinamo kreće silovito. Organizacijski odbor natjecanja odradio je konkretne sastanke, uspostavio konture ovogodišnjeg natjecanja, a ostvaruju se prvi razgovori s organizatorima turnira. COVID-19 ne može izaći iz svojeg šesterca. Sudeći po viđenom u uvodu utakmice, predviđanja bi se trebala pokazati točnima i Trofej Dinamo bi trebao lagano svladati nedoraslog protivnika.

15. siječnja – Dobar dan cijenjeni čitatelji. Počinje utakmica između najjačeg malonogometnog natjecanja u Hrvatskoj, Trofeja Dinamo, i koronavirusa koji uzrokuje bolest COVID-19. Trofej Dinamo je iskusna momčad koja već četiri godine igra u više-manje istom sastavu, a COVID-19 mlada i neiskusna ekipa koja ne bi trebala biti nikakva prijetnja natjecanju. Očekuje se najbolja partija Trofeja Dinamo do sada i rutinska pobjeda u ovoj utakmici.