Trofej Dinamo Črnomerec – Memorijalni malonogometni turnir Mate Čuljak, treću godinu dio je Trofeja Dinamo. Čuljin memorijal je trebao drugi puta otvoriti natjecanje, no zbog porasta broja zaraženih uzrokovanih virusom COVID-19, turnir je odgođen za kraj kolovoza te će umjesto prvog, biti posljednji turnir “regularnog dijela”.

https://trofej-dinamo.hr/2020/07/12/live-covid-19-vs-trofej-dinamo-20-ponovno-odgoden-pocetak-natjecanja/

Memorijal za Čulju specifičan je iz nekoliko razloga. Prije svega, igra se u spomen na jednog od najvećih malonogometaša s ovih prostora, legendarnog i neprežaljenog Matu Čuljka koji je ovaj svijet napustio u prosincu 2017.

Također, Čuljin turnir je mjesto na kojem je još jedan neprežaljeni heroj, Matija Capar, odigrao svoju posljednju malonogometnu utakmicu, u finalu veteranskog turnira 2018., a svoj posljednji pogodak zabio je nekoliko sati ranije u polufinalu.

Turnir se tradicionalni igra na “Čuljinom terenu” u Cankarevoj ulici, na betoncu u podnožju prekrasnog murala.

MNT Mate Čuljak i ove se godine igra u seniorskoj, veteranskoj i mlađoj kategoriji. Sukladno propozicijama natjecanja, samo seniori ove godine ulaze u bodovanje za završnicu.

SENIORI

Seniori igraju 4+1 s četvorkom. Ukupni nagradni fond iznosi 10.000 kuna, a kotizacija 500. Dosadašnji osvajači seniorskog turnira su Promotionplay, koji je 2018. na krilima najboljeg igrača i strijelca turnira Kristijana Lovrića u finalu svladao Tiskaru Dikopu, te Playbox koji je prošle godine, nakon boljeg raspucavanja penala, bio bolji od „Studenata“ iz Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić.

VETERANI

Iako je seniorski turnir, logično, najzanimljiviji široj publici, Čuljin veteranski turnir je poznat kao okupljalište prave nogometne i malonogometne kreme. Edin Mujčin, Silvio Marić, Hrvoje Štrok, Stipe Brnas, Igor Mostarlić, Robert Hertl, Mate Dragičević, Mario Čižmek, Robert Grdović, Krešimir Čivrag, Alen Jukić, Alan Klakočer, Rajko Vidović i mnogi drugi svake godine igraju turnir u spomen na svojeg prijatelja.

Osim za svojeg prijatelja, veteranski turnir igra se za pehare te za „cugu i klopu“, a kotizacija iznosi 500 kuna.

Dobna granica za sudjelovanje na veteranskom turniru je 1983.

Nakon što su prve godine naslov osvojili “mladići” iz Dental Centra Grzela Futura Dentale, branitelj naslova iz prošle godine je CB Mellis Ožujsko!

KLINCI

Za kraj, ostao je turnir za mlađe kategorije koji će biti pozivnog karaktera, kojeg je prošle godine (U11) osvojila NK Kustošija, a na samom turniru nastupio je Antonio Čuljak, 9-godišnji sin našeg Mate!

Kotizacije za taj turnir nema, a točnu dobnu kategoriju organizator turnira će objaviti u narednim danima.

OSOBNA KARTA:

Ime: Trofej Dinamo Črnomerec – Memorijalni malonogometni turnir Mate Čuljak
Datum: 25.-28-08.
Lokacija: OŠ Ivana Cankara (Ulica Ivana Cankara 10, Zagreb)
Kategorije: Seniori (4+1), veterani (5+1), klinci (4+1)
Nagradni fond: 10 tisuća kuna – seniori (1.-7.000, 2.-3.000, 3.- cuga i klopa)
Kotizacija: 500 kuna (seniori), 500 kuna (veterani)
Partneri: SC Megaton, Futsal Dinamo, Ožujsko pivo, Catering Kvatrić, PROsport i Fortis Labor.
Prijave za turnirOVDJE, na mail info@trofej-dinamo.hr, u inbox službene Facebook stranice natjecanja, u inbox Malonogometnog turnira Mate Čuljak ili na brojeve telefona 091 507 6390 (Matija) te 091 783 8221 (Ivan).
Branitelji naslova: Playbox (seniori), CB Mellis Ožujsko (veterani), NK Kustošija (klinci).
Godina održavanja: 3.