Sjajan hakl vidjeli smo prvi dan Čuljinog memorijala. Trofej Dinamo Črnomerec dobio je prve putnike u četvrtfinale iz skupina A i C – Dental Studio Perić i Turbina. Dva drugoplasirana čekaju rasplet ostalih skupina u nadi da će biti među najbolja tri koja idu dalje. Drugi dan turnira očekuju nas susreti ekipa dobro poznatih s ranijih izdanja Trofeja. Nastupit će domaćini turnira Futsal Megaton, kao i branitelj naslova Poliklinika Milojević. Na betoncu iza OŠ Ivana Cankara družimo se od 18:00.

Dental Studio Perić prvi četvrtfinalist iz skupine A

Fantastičnu predstavi priredile su nam ekipe Dental Studio Perić i Fuca na otvaranju Trofeja Dinamo Črnomerec. Vidjeli smo čak 9 golova koji su padali kao na pokretnoj traci naizmjence u suparničke mreže. Vidjeli smo dva preokreta, ali čvrstom završnicom Dental Studio Perić upisuje prvu pobjedu rezultatom 5:4. Sjajno raspoloženi Martin Šundov zabio je četiri pogotka za Dental Studio Perić, a točku na i stavio je Leo Matijević na kraju susreta. Za Fucu su zabijali Josip Suvajac (2), Franko Cigić i Luka Bužinec.

Gusto je bilo i u drugoj utakmici između Fuce Caffe Bar Jet Star Špansko. Ponovno su dečki iz Fuce izvukli deblji kraj, dok su dečki iz CB Jet Star Špansko u stilu proslavili prvu pobjedu. Duje Aralica doveo je CB Jet Star Špansko u vodstvo, a pobjedonosni gol postiže Dino Rimac. Između njih, nadu Fuce održavao je gol Franka Cigića. Unatoč dvije vrlo borbene i karakterne utakmice, oprostili smo se od ekipe Fuca.

U utakmici za prvo mjesto skupine A između CB Jet Star Špansko i Dental Studio Perić vidjeli smo još dramu. Dva puta su dečki iz Španskog hvatali rezultatski minus, no Vito Grkinić je svojim drugim golom na utakmici potvrdio 3:2 pobjedu ekipe Dental Studio Perić i prvo mjesto u skupini. U vodstvo ih je ranije doveo, naravno, Martin Šundov. Luka Čulina i Igor Berić držali su svojim golovima Jet Star u igri sve do kraja utakmice.

>> Vrijeme je za Trofej Dinamo Črnomerec 2022

Turbina protutnjala skupinom C

Utakmicom između ISEA Vrapče i Asta Brainless Developersa otvorena je i skupina B. Kratka klupa presudila je dečkima iz Vrapča koji su bez obzira na visoki 6:1 poraz pokazali dobru igru, te golom Luke Bjelića poveli u utakmici. No nedostajalo im je snage što je itekako iskoristila iskusna ekipa Asta Brainless Developers koji su pobjedu osigurali golovima Miroslava Filipovića (2), Luke Tudjeka, Davida Pokrajčića, Ivana Čilića i Tvrtka Pajalića.

Finalisti iz Dugava, dečki iz Dugava, Turbina, na startu svoje prve utakmice na Črnomercu protiv ISEA Vrapče dolazi u vodstvo golom Bartola Markušića. No raspoloženi Luka Bjelić s dva vezana pogotka dovodi ISEA Vrapče do preokreta i vodstva nedugo potom. Marijan Lončar izjednačio je na 2:2, a zatim se ukazao Matija Bukvašević. S četiri pogotka zaredom zapečatio je sudbinu ekipe ISEA Vrapče i poveo Turbinu do prve pobjede. Još jedan gol za ispis Vrapčanaca s turnir postigao je golman Bruno Večerić za konačnih 6:3.

Za kraj prvog dana turnira ostao nam je odličan susret između Turbine i Asta Brainless Developersa koji je mirisao na pravi Trofej Dinamo klasik. Turbina na turbo pogon slomila je jako dobar otpor protivnika te na kraju slavila s 4:1. Luka Tudjek s dva uvodna pogotka doveo je Turbinu u vodstvo, a Ivan Čilić i David Pokrajčić odveli ekipu do nedostižnog vodstva. Za Asta Brainless Developerse utješni pogotak postigao je Marijan Lončar.

Četvrtak rezerviran za skupine B i D

U četvrtak se na Cankarici družimo od 18:00. U skupini B susrest će se CB Moby Dick, Cvjetno 9y.co i domaćini turnira Futsal Megaton. Skupinu D razriješit će branitelj naslova Poliklinika Milojević, Plan Prestige i Đanijeve sjekire. Jedno je sigurno, očekuje nas pregršt dobrih utakmica pod zagrebačkim suncem.

Podsjetimo kako nam u četvrtak stižu i napuhanci za najmlađe posjetitelje Trofeja koji će biti dostupni za korištenje za vrijeme trajanja Trofeja Dinamo Črnomerec.

Sretno ekipama, vidimo se na Cankarici!