Sve je spremno za početak 8. po redu turnira Goričani Humanitarka koji se održava na istom mjestu gdje i Trofej Dinamo Velika Gorica. Betonac s Dinamovim grbom na centru terena u velikogoričkom Cvjetnom naselju i ovu nedjelju (29.5.) bit će poprište humanitarnog spektakla.  S obzirom da se radi o turniru u organizaciji prijatelja Trofeja Dinamo, popričali smo s organizatorima o ovogodišnjem izdanju Goričani Humanitarke, njihovim očekivanjima od turnira, ali i o ovogodišnjem humanitarnom cilju, odnosno uređenju dvorišta za Dom za nezbrinutu djecu Kuća sv. Josipa.

>> Počinje peti Trofej Dinamo!

goričani humanitarka

Ekspresno popunjena mjesta na turniru

Goričani, večeras je ždrijeb turnira. Je li sve spremno za početak?

Sve je spremno za 8. izdanje Humanitarke! Pošto u organizaciji sudjeluje stalna ekipa od 40-ak ljudi koji su manje više prisutni od prve Humanitarke, organizacija je iz godine u godinu sve uhodanija i bolja. Također, kroz godine smo stvorili prepoznatljiv događaj u Gorici, pa građani jedva čekaju turnir i druženje, pa nam nije problem ni privući ljude.

Da, vidimo… broj ekipa za ovogodišnji turnir se ekspresno popunio.

Turnir je unutar jednog dana bio popunjen s 32 ekipe. Sat vremena nakon objave za prijavu ekipa smo imali 25 popunjenih mjesta.

Uspjeh i zadovoljstvo je još i veće jer je taj dan na turniru 300-tinjak nogometaša koji se na terenu bore za pehar prvaka isključivo iz časti i prestiža. Osim pehara i zadovoljštine, novčanog nagradnog fonda na turniru nema.

Goričani Humanitarka: Uređujemo street workout park za nezbrinutu djecu

A za koga će se igrati u nedjelju 29.5. u Gorici na Humanitarci?

Ovogodišnja Humanitarka se radi za Kuću sv. Josipa – Dom za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu. Dječje želje su skromne i bilo je potrebno dosta truda da iz teta i djece “izvučemo” konkretnu želju/potrebu… nešto što će biti na korist svim štićenicima.

Zajedničkim snagama došlo je do ideje uređenja dvorišta Doma u street workout park.

Riječ je o sve popularnijem načinu treninga koji se izvodi vani, na svježem zraku. To nam se učinio kao pun pogodak. “Izvući” današnje klince na svjež zrak, odmaknuti ih od moderne tehnologije na tjelesnu aktivnost svakako nam se čini kao odlična ideja, još kad je to i njihova želja, ne vidimo opciju nego potruditi se i ispuniti ju.

Osim humanitarnog cilja, što sve možemo očekivati u nedjelju na turniru?

-Na Betoncu nas čeka dobra zabava, druženje, kvalitetna muzika i odličan nogač. Cuga i klopa po pristupačnim cijenama. Ako dolazite s klincima imate ih gdje ostaviti jer naše vrijedne animatorice pripremaju program i “šašavi poligon za djecu”. Također, možete nabaviti i prigodnu Goričani Humanitarka majicu i tako pomoći uređenje street workout parka za nezbrinutu djecu.

Nama je sve jasno. I zato u nedjelju pravac Velika Gorica, Cvjetno naselje, Betonac. Vidimo se!