Korak po korak i Memorijalni malonogometni turnir Mate Čuljak, odnosno Trofej Dinamo Črnomerec 2021, prišuljao nam se na manje od tjedan dana od održavanja! U tijeku su posljednje logističke pripreme kako bi sve bilo spremno za igrače koji će istrčati na teren u Cankarevoj ulici i nastojati izboriti svoje mjesto na velikoj završnici sredinom rujna.

Nastavno na tekst kojeg smo objavili prije nekoliko dana, a odnosi se na top 11 najboljih nogometaša koji su nastupili na memorijalu za Čulju, danas objavljujemo najbolje postave malonogometaša koji su nastupili na turniru na Črnomercu. Napominjemo, ovdje kao kriterij nismo uzeli nastup igrača na TD Črnomerec, na kojem su neke futsal zvijezde podbacile, dok su neki manje poznati igrači futsala i malog nogometa (posebno oni koji su pretprošle godine igrali završnicu) odigrali odlično, već isključivo “imena” samih igrača i karijere koje su ostvarili u futsalu.

Također, iako su ovakvi izbori jako nezahvalni, i trudili smo se biti maksimalno objektivni, mi smo, kao i svi ostali, subjektivna ljudska bića, tako da poštujemo svačije mišljenje po ovom pitanju. Svakako vas pozivamo da nas u komentarima “popljujete” ako mislite da smo pogriješili i napišete svoju petorku najjačih malonogometnih imena koja su nastupila na memorijalu za Čulju.

Pa, krenimo….

Kao što u lift prvo puštamo starije, tako ćemo prvo predstaviti najbolju petorku veteranske konkurencije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na golu najbolje petorke malonogometaša u povijesti TD Črnomerec nalazi se iskusni, prekaljeni Alen Jukić. Aktualni trener Futsal Dinama prošle godine sa svojom ekipom osvojio je drugo mjesto na veteranskom turniru i to tek nakon šesteraca. Uz drugo mjesto, Jukić se može pohvaliti titulom i najboljeg golmana veteranskog turnira te godine. Ali od stare slave se ne živi, pa će morati dobro zasukati rukave ako tu titulu želi obraniti i ove godine!

Nevjerojatno zvuči podatak kako je na veteranskom turniru 2018. godine, na prvom Čuljinom memorijalu, igrao i nikad prežaljeni Matija Capar. Nastupajući za ekipu AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka i osvojivši drugo mjesto, Capi je pokazao djelić magije kojom je te sezone vukao Futsal Dinamo gotovo do finala 1.HMNL, ali i ostao upisan u povijest Trofeja Dinamo.

Domagoj Purgar kultno je ime hrvatskog futsala i neizostavno lice Trofeja Dinamo Črnomerec. Nepravedno bi bilo prema drugima da krenemo nabrajati sve njegove uspjehe, ali spomenimo samo kako je riječ o višestrukom osvajaču Kutije Šibica, bivšem hrvatskom futsal reprezentativcu i autoru kultnog preokreta tada drugoligaša Futsal Dinama protiv tadašnjeg aktualnog prvaka Alumnusa u krcatoj Ciboni. Ne sumnjamo kako se i ove godine vidimo na terenu…

Još jedan bivši hrvatski futsal reprezentativac našao se na listi naše najbolje veteranske petorke. Riječ je naravno o Robertu Hertlu, jako poznatom imenu svim pratiteljima Kutije Šibica, ali i drugih turnira diljem Zagreba. Hertl je jako puno dao za razvoj hrvatskog futsala, jedno vrijeme bio je i trener zagrebačke Uspinjače i s punim pravom nalazi se na našoj listi. Radujemo se i ovo ljeto gledati ga s loptom!

Da su godine samo broj i da se bez obzira na izbor u najbolju petorku veterana može kvalitetno i srčano nastupati na najvećoj futsal pozornici u Hrvatskoj, pokazuje iz godine u godinu slučaj Hrvoja Penave. Neumorni Peni i ove sezone je standardna karika u Futsal Dinamu, ali s ništa manjim žarom nastupa i na Trofeju Dinamo na kojem ćemo ga možda vidjeti i ove godine, osim ako prije toga ne izbori finale futsal prvenstva sa svojom momčadi.

Time smo završili našu najjaču petorku veterana na Trofeju Dinamo Črnomerec. Za kraj možemo samo reći: „Jao onome tko ovima stane na put.“ A kad smo to apostrofirali, vrijeme je za najbolju petorku seniora! Zvučna imena hrvatske futsal scene svake godine nastupaju na turniru, a ova najbolja petorka bila bi visoko u konkurenciji za osvajanje lige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na golu najbolje seniorske petorke nalazi se – Marko Vuković! Vukovića je zagrebačka publika mogla vidjeti na djelu proteklih sezona na golu Uspinjače Gimke i Nacionala, gdje je bravuroznim obrana izluđivao suparničke navijače, ali i na Trofeju Dinamo. Radi se o golmanu s iskustvom branjenja na najvećoj europskoj klupskoj sceni, a početkom godine bio je dio reprezentativnog okupljanja što samo pokazuje kako je pred njim svijetla golmanska budućnost.

Obranom ordinira jedno vrlo poznato zagrebačko lice s hakla, točnije s Knežije. Jakov Grcić jedan je od najistaknutijih futsal igrača na Trofeju Dinamu, uopće. Reprezentativac s desetogodišnjim iskustvom, igrao je za sve najveće hrvatske klubove, a usput izgradio i inozemnu karijeru. Pamtimo ga po brojnim istaknutim trenucima od kojih nam se posebno urezala utakmica protiv Srbije kad je postigao sva 4 pogotka za Hrvatsku i osigurao remi svojoj reprezentaciji.

Franjo Matković još je jedno neizostavno ime zagrebačkog hakla i Trofeja Dinamo, a i neizostavno ime najbolje petorke TD Črnomerec svih vremena. Trenutno predvodi navalu u Uspinjači Gimki, igrao je i za zagrebački Alumnus, a na Trofeju Dinamo ga pamtimo kao integralni dio ekipe SZZG. Uvjereni smo kako ćemo ga i dalje gledati u budućim izdanjima Trofeja Dinamo i vjerujemo kako će ga biti jako teško istisnuti s ovog popisa.

Proslavljeni hrvatski futsal reprezentativac, dvostruki prvak Hrvatske s dva različita kluba, prvak Slovenije, najbolji strijelac Trofeja Dinamo Črnomerec 2019 i da skratimo – Vedran Matošević! Ulazi na listu najbolje petorke u povijesti turnira držeći pod miškom brojne pehare i odlikovanja, spreman je za još jednu kampanju u kojoj će tražiti samo ono na što je godinama naviknut – izvrsnost.

I za kraj, iako po vokaciji desni bek, u vrhu napada nalazi se leteći neboder, nadvio se kao crno predskazanje suparnicima – Matej Horvat! Popularni Banana nazad je u Hrvatskoj, a trenutno brani boje omiškog ponosa Olmissuma nakon uspješne epizode u Italiji. Zagrebačka publika imala ga je priliku upoznati kroz jako dobre prezentacije u Alumnusu i Futsal Dinamu, a nastupajući za reprezentaciju, upoznala su ga i zapamtila brojna svjetska futsal imena.

 

Imaš primjedbu na listu najboljih? Misliš da bi tvoje ime trebalo biti u najboljoj petorci? Prijavi se na Trofej Dinamo Črnomerec 2020 i upiši se u povijest na Čuljinom memorijalu!