Iza nas su dva ovogodišnja turnira Trofeja Dinamo, TD Dugave 22 i TD Velika Gorica 22, ostao je još posljednji ‘kvalifikacijski’ TD Črnomerec krajem kolovoza nakon kojeg ćemo znati sve putnike na Šalatu.

Iove godine u konkurenciju za Šalatu ulaze samo seniorske momčadi. Na dosadašnja dva turnira nastupilo je 38 momčadi, a u ovom trenutku imamo priličnu gužvu između četvrtog i sedmog mjesta budući da četiri ekipe imaju 10 bodova.

Prema propozicijama natjecanja…

U slučaju istog broja bodova nakon svih kvalifikacijskih turnira plasman na Šalatu će izboriti momčad:
– koja se prijavila na najviše kvalifikacijskih turnira
– koja je osvojila najviše kvalifikacijskih turnira
– koja ima najviše pobjeda na kvalifikacijskim turnirima
– koja ima najbolju gol razliku na svim kvalifikacijskim turnirima
– koja je postigla najviše pogodaka na svim kvalifikacijskim turnirima
– izvlačenjem

… iznad crte su CB Moby Dick i Poliklinika Milojević jer su sudjelovale na oba turnira te ekipa Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi jer je upisala jednu pobjedu više od Kluba 100 koji je prvi ‘ispod crte’.

Priličnu šansu za plasman na Šalatu imaju PZB, Brainless Developers i CB Azzuro s osam bodova, Jolo Apartmani i CB Charlie Chaplin sa šest bodova, a čak 10 ekipa imaju po četiri boda.

S obzirom na to da se na posljednjem turniru na Črnomerecu može osvojiti maksimalnih 15 bodova, sve ekipe koje su sudjelovale na dosadašnja dva turnira, ali i koje se tek prijave na Črnomerec, imat će šansu nastupiti na Šalati koja se igra početkom rujna i na kojoj je nagradni fond 20.000 kuna.

Podsjetimo, bodovi se vežu isključivo za naziv momčadi. Momčad može na različitim turnirima dodavati ili brisati dio naziva momčadi, ali na svim turnirima na kojima nastupi mora imati identičan dio naziva momčadi. Momčad se može prijaviti na sve kvalifikacijske turnire i za svaki turnir plaća kotizaciju. Smatra se da je momčad nastupila na turniru nakon što je platila kotizaciju za sudjelovanje.

Na Šalati mogu nastupati samo oni igrači koji su prijavljeni u službenoj prijavi momčadi barem na jednom kvalifikacijskom turniru. Ako momčad prijavi igrača koji nije niti jednom prijavljen u službenoj prijavi momčadi na kvalifikacijskim turnirima, taj igrač nema pravo nastupa. Ako nastupi, momčad se diskvalificira s daljnjeg natjecanja. Ako je igrač nastupao za dvije ili više momčadi na kvalifikacijskim natjecanjima koje su izborile Šalatu, pripadnost mu se određuje njegovim prvim nastupom na Šalati.

Bodovi TD 2022 ukupno:

1. CB Chelos 15
2. Futsal Zagi Adriatic Osiguranje 15
3. Turbina 12
4. Poliklinika MIlojević 10
5. CB Moby Dick 10
6. Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi 10
7. Klub 100 10
8. PZB 8
Brainless Developers 8
CB Azzuro 8
11. Jolo Apartmani 6
CB Charlie Chaplin 6
13. CB Marche 4
Pizzeria Viva 4
HAŠK Malograđanski 4
Square 4
Poliklinika Ribnjak 4
MNK Radnik 4
Koturaljke 4
Taxi Bračić 4
Šija Portoriko 4
Gorenc Transporti 4
23. CB Jet Star 2
Fuca 2
Kaj Kaj 2
Cvjetno 9.y.co 2
Kavalir nekretnine 2
Pizza Factory 2
AS Ronćević 2
Plan Prestige 2
Blue Army Travno 2
Labud 2
Boemi 2
Ulice 2
Travno 2
Stari Podrum 2
KOP tur 2
Pikov AS 2