Nakon prvog dana manifestacije Dinamo na Šalati saznali smo finaliste četvrtog izdanja Trofeja Dinamo, a treće mjesto osvojila je Građanska udruga Dugave koja je nakon preokreta nadvisila Megaton Dinsar 3:2.

Utakmica finala igra se sutra od 18:15 na YouTube kanalu HNTV-a, nakon koje slijedi svečana ceremonija dodijele medalja i utakmica Futsal Dinamo – Šibenik 1983. koja se prenosi na TV kanalu HNTV-a.

>> Osam stvari koje morate znati o osmoj Šalati

Već u prvoj utakmici četvrtfinala gledali smo pravu dramu dostojnu završnice. Nakon šahovske bitke bez pogodaka u prvom dijelu, Mirko Rogošić je doveo SZZG Polikliniku Ribnjak u vodstvo golom u 20. Studenti su u tim trenucima bili bolji, no nisu uspjeli prelomiti utakmicu. Megaton Dinsar je posljednje četiri minute igrao s golmanom igračem, a upornost im se isplatila u posljednjoj minuti, nekakvih 15 sekundi prije kraja kada je Danijel Dekanić zabio autogol nakon udarca Matea Čekola.

Obje momčadi uspješno su raspucavale pet serija, a onda je u šestoj Ivan Penava promašio, a Ivan Zdunić zabio za prolaz u polufinale.

Posljednjeg polufinalista dobili smo nakon što je KTechnologies s 5:1 pobijedio Pizzeriju Vivu. Na samom početku je Miroslav Filipović donio vodstvo koje je Marko Šandrk povisio u 10. minuti. Već u idućem napadu je Ante Gudelj, ali to je sve što smo vidjeli od Vive koja je morala riskirati i igrati s golmanom-igračem. Ivan Čilić, ponovno Filipović i Josip Grubeša postavili su konačan rezultat.

U prvom polufinalu Megaton Dinsar se bacio na glavu. Krenuli su iznimno motivirano i agresivno proti favorizirane Poliklinike Milojević i poveli u 3. preko Matea Čekola. No, Cvjetno je odmah izjednačilo, minutu kasnije zabio je Davor Kanjuh. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata te se na odmor otišlo s rezultatom 1:1. U četvrtoj minuti nastavka najbolji strijelac natjecanja Filip Novak zabio je svoj prvi pogodak na završnici, Megaton je posljednju dionicu odigrao s golmanom-igračem, a to je iskoristilo Cvjetno koje je preko Mihovila Prgometa u posljednjoj minuti utakmice stiglo do pobjede i svojeg prvog finala Trofeja Dinamo.

Drugo polufinale bila je ljepotica prvog dana završnice Trofeja Dinamo. U dvoboju dva rivala, koji su se susreli u finalu Dugava i polufinalu Črnomerca, KTechnologies je puno bolje ušao u utakmicu i već u 5. minuti imao prednost od 2:0 pogocima Josipa Grubeše Brune Kovačića. No, Dugavezi se na krilima brojnih navijača nisu predavali. U 9. Luka Pranjić zabio je prvi, a u zadnjoj sekundi prvog poluvremena, udarcem iz slobodnog udarca i drugi za 2:2. Nakon gola, Ivan Čilić dobio je crveni karton, no imat će mogućnost nastupa u finalu.

Dugavezi su nastavili s odličnom igrom u nastavku i u 19. Petar Zubak zabio je u 19. za preokret. No, KTechnologies je brzo izjednačio, manje od dvije minute kasnije Miro Filipović zabio je za izjednačenje, a minutu kasnije Kristijan Šoljić lošim položajem tijela pogađa u vlastitu mrežu za novi preokret i konačni 4:3 i finale KTechnologiesa.

Utakmica za treće mjesto bila je sjajna. Megaton Dinsar je u dva navrata vodio pogocima Ivana ZdunićaDomagoja Peveca, no Kristian Šoljić je pogocima dvaput vraćao Dugaveze u egal. Na kraju, pred sam kraj utakmice, Domagoj Pijevac zabio je za preokret, broncu Dugaveza i 50 litara Ožujsko pive koju je ekipa s najgrlatijom podrškom na natjecanju podijelila sa svojim vjernim i glasnim navijačima.

Raspored i strijelce Trofeja Dinamo Šalata u realnom vremenu pratite OVDJE.

Sve informacije oko Trofeja Dinamo na Šalati pronađite OVDJE.

Događaje u realnom vremenu pratite na službenom Instagramu natjecanja OVDJE.