Pred završnicu Trofeja Dinamo koja počinje 11. rujna na Šalati predstavit ćemo sve ekipe koje sudjeluju na završnom turniru (11. i 12. rujan). Osobne karte ostalih ekipa pronađite OVDJE.

> Šalata 2021: Futsal Dinamo – Šibenik 1983, Superkup ‘Oskar Kadrnka’ i završnica Trofeja Dinamo

> TD Šalata 2021: Šest ekipa u lovu na 20.000 kuna (RASPORED I SATNICA)

Građanska uduga Dugave prvi put sudjeluje na Trofeju Dinamo. Teško da su i sami mogli zamisliti bolji scenarij od onog koji se dogodio. Naime, Dugavljani su sudjelovali na sva tri ovogodišnja turnira i ostvarili su sjajne rezultate.

Svoj put u ovogodišnjem Trofeju Dinamo započeli su na domaćem terenu, u Dugavama. Skupinu su suvereno osvojili pobjedom 11:0 protiv Starling nekretnina, a zatvorili s također visokom pobjedom od 6:1 protiv Španera. U osmini finala su s identičnim rezultatom porazili Kvartove, dok su im u četvrtfinalu i polufinalu trebali penali da izbace Restoran Dioniz CB A1 (2:2), odnosno Pizzeriu Stari Zagreb Borongaj Lugovi (3:3). Ta utakmica protiv bivšeg osvajača Kutije šibica bila je posebno infarktna. Cijeli meč gubili su 0:2 i 1:3, da bi do boda stigli u samoj završnici, izjednačivši svega nekoliko sekundi prije isteka vremena.

Sreća im je, na veliku žalost kvartovskih navijača, okrenula leđa u finalu kad su u tijesnoj utakmici s 2:3 izgubili od novopečenih prvaka Ktechnologies CB Pilan. Dečki iz Dugava su dio utjehe pronašli u nagradi za najboljeg golmana koju je zaslužio baš njihov golman, Marko Brleković.

Na Trofeju Dinamo u Velikoj Gorici Dugavljani su bili u skupini sa sljedećim momčadima: Pješčana Arena/Futsal Gorica (6:0), Crna Legija (6:3), Gorenc Transporti (3:3). Zbog za nijansu lošije gol razlike, završili su kao drugoplasirani što ih je u četvrtfinalu gurnulo za svima dobro poznate dečke iz Cvjetno Poliklinike Milojević. S konačnih 2:3 morali su stisnuti ruku protivniku i oprostiti se od natjecanja u Velikoj Gorici.

GU Dugave je turnir na Črnomercu započela u skupini E visokom pobjedom od 5:0 protiv Smogovaca, da bi u drugom kolu podijelila bodove s Megaton Dinsarom, bilo je prijateljskih 1:1. U četvrtfinalu su se revanširali dečkima iz KTechnologies za poraz u Dugavama pobjedom od 5:1, dok su u polufinalu hladno servirali još jednu osvetu Cvjetno Poliklinici Milojević nakon boljeg izvođenja penala. Na žalost po GU Dugave, još jednom su zaustavljeni u finalu. Ovaj put su pehar podigli dečki iz SSZG Poliklinike Ribnjak.

Domaćini prvog ovogodišnjeg Trofeja Dinamo itekako su pokazali da znaju i mogu parirati najboljim momčadima i ne ostaje nam ništa drugo nego pomno pratiti njihove utakmice na završnici Trofeja Dinamo koji se i ove godine igra na zagrebačkoj Šalati. Također, riječ je o ekipi s vjerojatno najvećom i sigurno najglasnijom navijačkom bazom na završnici.

OSOBNA KARTA

Ime ekipe: Građanska udruga Dugave
Nastupi: TD Dugave, TD Velika Gorica i TD Črnomerec – Memorijal Mate Čuljak
Najbolji rezultat: Drugo mjesto (TD Dugave i TD Črnomerec – Memorijal Mate Čuljak)
Pozicija u regularnom dijelu: Drugi
Najbolji strijelac: Jakov Kelava (10 golova)
Nastup na Šalati: prvi
Sastav: Kristijan Šoljić, Petar Zubak, Domagoj Pijevac,  Niko Tolj, Matija Bukvasić, Petar Petričević, Antonio Kćira, Marko Brleković, Marcel Carić, Luka Bugarin, Luka Pranjić, Jakov Kelava, Matija Kukvašević, Luka Kramarić