U subotu 28.8., na popularnom Betoncu u Cvjetnom naselju u centru Velike Gorice, održat će se sedmo izdanje još jednog našeg prijateljskog turnira – Goričani Humanitarka!

Goričani Humanitarka je udruga čiji je primarni cilj organizacija humanitarnog malonogometnog turnira koji, sad već tradicionalno, svake godine organizira ekipa Dinamovaca iz Velike Gorice. Osim dobrog hakla i cjelodnevne zabave, glavni cilj turnira je pomoći svojim sugrađanima koji su se našli u teškoj životnoj situaciji.

Ove godine, Goričani Humanitarka igra se za Josipa, dečka u najboljim godinama koji je nakon nesretne nezgode ostao bez motorike ruku i nogu, teško ozlijedivši kralježnicu. Potrebna mu je svakodnevna rehabilitacija kako bi mu se omogućio oporavak i poboljšala životna situacija.

Bitan je kontinuitet turnira

Uvijek spremni za pomoć, dečki iz Gorice su bez razmišljanja prionuli poslu.

„Ova godina je odrađena ‘na brzinu’ jer zbog Covida do zadnjeg trena nismo znali hoćemo li uopće dobiti dozvolu za održavanje, te kakva će biti epidemiološka situacija. Odlučili smo da idemo, pa što bude! Bitno je da se održi kontinuitet turnira.“ izjavili su za našu stranicu organizatori Goričani Humanitarke.

goričani humanitarka josip filipović

I ove godine ekspresno je popunjena kvota momčadi koje će nastupiti na turniru, pa nas u subotu od 8 do 22 sata zaista očekuje prvorazredni hakl u centru Velike Gorice, a sve s humanitarnom notom.

Humanitarka za Josipa Filipovića

„Ovogodišnje izdanje Humanitarke radi se za dečka Josipa Filipovića iz Petrovine. Još prošle godine smo trebali održati turnir za njega, ali je nažalost Humanitarka otkazana zbog poznatih razloga. Htjeli smo održati našu riječ danu Josipu, pa smo zato tu ove godine.“ dodali su iz Goričani Humanitarka.

Osim samog turnira na kojem će nastupiti 29 ekipa, na Betoncu nitko neće ostati gladan ni žedan, a ponovno je organiziran i poligon za najmlađe posjetitelje turnira dok je poligon za ove nešto starije predviđen na šanku.

„Očekuje nas dobar nogač i super druženje, ali najbitnije nam je skupiti čim više sredstava za Josipa. Svaka uplaćena kuna za cugu, klopu, majice, donacije… ide za Josipa! poručili su za kraj iz udruge Goričani Humanitarka.

Zato pozivamo sve dobronamjernike i ljubitelje istinskog hakla da u subotu posjete kultni Betonac u velikogoričkom Cvjetnom naselju te da pritom budu dodatni impuls pomoći za Josipa i njegove roditelje.