Od srijede 25. kolovoza do ponedjeljka 30. kolovoza na popularnoj Cankarici u zagrebačkom kvartu Črnomerec održat će se treće izdanje Memorijalnog malonogometnog turnira Mate Čuljak.

Organizator turnira je MNK Megaton, klub kojeg je Mate Čuljak osnovao s Matijom Đulvatom. Mate i Matija su pod ‘Megatonovim grbom’ zajedno osvojili Kutiju šibica, pokrenuli su i svoj sportski centar i malonogometnu ligu, a kasnije i jedan poznati zagrebački sportski futsal klub. Možda ste čuli za njega, zove se Futsal Dinamo…

Nakon nikad prežaljenog događaja koji se dogodio 28. prosinca kobne 2017., najmanje što je Matija Đulvat mogao napraviti u čast svojem kumu i prijatelju je organiziranje malonogometnog turnira njemu u spomen. Na terenima na kojem je Čuljo haklao u sklopu Trofeja Dinamo, natjecanja kojeg je pokrenuo Čuljin Futsal Dinamo…

Pred treće izdanje Memorijalnog turnira Mate Čuljak porazgovarali smo s Matijom Đulvatom, glavnom i odgovornom osobom turnira.

“Nadam se da će se, prije svega, sve ekipe i natjecatelji dobro zabaviti i da će im treće izdanje turnira u Čuljinu čast ostati u lijepom sjećanju. Već sada mi se čini da će se prijaviti rekordan broj ekipa što mi čini veliko zadovoljstvo”.

Turnir počinje u srijedu 25. kolovoza, ždrijeb za seniore održat će se u utorak navečer, a veteranski turnir počinje kasnije. 

“Nasreću imamo veliku pomoć u organizaciji od svojih prijatelja tako da pripreme za turnir teku jako dobro. Svatko radi svoj dio posla i mislim da će baš zbog toga ovaj turnir biti poseban”, rekao nam je Matija.

Turnir se, kao što smo naveli, igra na legendarnoj ‘Cankarici’. Po čemu je taj teren za tebe poseban?

“Cankarica je jedno od legendarnih igrališta na kojima se u Zagrebu počeo igrati mali nogomet. Kraljevac i Keglić su možda malo poznatiji, ali Cankarica je odmah do njih po nekakvoj tradiciji hakla. Danas se na Cankarici okupljaju prije svega mlađe generacije, no i starije i dalje dolaze. Oni haklaju vikendom”.

Kao i svaki drugi turnir u sklopu Trofeja Dinamo, TD Črnomerec će imati dodatni sadržaj…

“Kao i svake godine do sada, Matina supruga Irena Čuljak organizirat će ‘Dan zdravlja’ na kojem će svi zainteresirani moći izmjeriti tlak, visinu šećera i dobiti kvalitetne informacije za zdravi život. Bit će tu i gitara poznatog haklera i svirača Šekija, tako da je zabava zagarantirana. Dakako, nitko neće s turnira otići gladan i žedan. Za cugu su se pobrinuli Ožujsko pivo i Jamnica, a za klopu Catering kvatrić”.

Također, kao i ostali turnir Trofeja Dinamo, turnir će imati humanitarni karakter…

“Ove godine nas je, na najveću žalost, napustila još jedna legenda zagrebačkog hakla. 1. srpnja preminuo je Kristijan Gracin. Tako da se Čuljin memorijal igra i Gracinu u spomen. Njih dvojica su višestruki osvajači Kutije šibice te su svojim driblinzima bili strah i trepet svih obrana. Gracin i Čuljo su bili veliki prijatelji koji su zajedno proveli mladost. Nažalost, obojica su nas prerano napustili. Stoga, sva kotizacija s veteranskog turnira (750 kuna) bit će donirana Gracinovoj obitelji, kako bi im barem malo olakšali ovaj najteži period u životu”.

Organizator turnira je, kao što smo naveli u uvodu, MNK Megaton, bivši osvajač Kutije šibica. Na posljednjem turniru, 2019., Megaton je osvojio U11 turnir, na veteranskom je bio srebrni, a seniori su podbacili, zaustavivši se u grupnoj fazi natjecanja.

Nas kojim turnirima možemo očekivati domaćina na ovom turniru?

“Kao domaćini dužni smo nastupiti na svim turnirima. Najviše se dakako očekuje od veterana koji igraju za svoja dva preminula suigrača. Tu je naravno i mlađa garda koja će odigrati seniorski turnir, a u onoj najmlađoj kategoriji svakako da je cilj obrana titule”, rekao nam je za kraj Matija Đulvat.

Sve informacije o Trofeju Dinamo Črnomerec – Memorijalni MNT Mate Čuljak možete pronaći OVDJE, a prijaviti se za turnire možete OVDJE.