Nakon što se Trofej Dinamo igrao u Zagrebu, Bjelovaru, Ivanić Gradu, Kutini, Petrinji, Slavonskom Brodu, pa i Zaprešiću (Westgate), Trofej Dinamo 2021 prvi put će se odigrati izvan Republike Hrvatske!

Dobovec je grad koji se nalazi na samoj granici s Lijepom našom, svega sat vremena vožnje udaljen od Zagreba. Uz to, Dobovec je centar slovenskog futsalu u kojem igraju naša tri reprezentativca Tihomir Novak, Vedran Matošević i Luka Perić (Josip Kuže Trofeja Dinamo 2017).

Logično je bilo da se prvi Trofej Dinamo izvan Hrvatske održi u tom gradu. Naravno, ako nam epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.

Trenutno je u tijeku revanš utakmica između Trofeja Dinamo i Covid-a 19. Rezultat je i dalje 0:0, iako su gosti nabili Trofej Dinamo u svoj kazneni prostor.

>> Revanš Trofej Dinamo vs Covid19 (0-0): Goropadni gosti stisnuli natjecanje u vlastiti šesterac (LIVE)

Futsal klub Dobovec se trenutno nalazi u četvrtfinalu Lige prvaka čiji se završni turnir igra u Zagrebu od 28. travnja do 3. svibnja 2021. Prvak Slovenije igra protiv prvaka Europe, slavne Barcelone. Katalonci su favoriti no, Dobovec, za kojeg osim naših reprezentativaca igraju i ponajbolji slovenski igrači (Kristijan Čujec, Rok Mordej, Klemen Duščak), se sigurno može dobro potući. Pogotovo jer igraju maltene na domaćem terenu.

A tko zna, svega dva mjeseca kasnije, možda će ti igrači koji su srušili Barcu igrati i po terenima Trofeja Dinamo.

O nagradnom fondu i formatu turnira obavijestit ćemo vas naknadno, no postavlja se pitanje za koga će Novak, Matošević i Perić igrati? Za neku lokalnu slovensku ekipu, ili svoje „standardne“ CB Dobermann, Moslavinu i Cvjetno Polikliniku Milojević?

Na prvi travanj 2021., tako smo dobili prvi Trofej Dinamo izvan Hrvatske.