Nagradu Josip Kuže za najbolju igračicu ženskog dijela natjecanja osvojila je Natalija Hubak koja je na završnom turniru zabila tri gola kojima je prodala tri asistencije te je bila direktno zaslužna za šest od sedam pogodaka svoje momčadi…

„Mogu reći da me izbor za najbolju igračicu iznenadio, nisam očekivala tu nagradu jer je turnir veoma jak. Ovo mi je prva takva nagrada i definitivno će mi biti velika motivacija i poticaj za ubuduće. Htjela bih zahvaliti svojim suigračicama i treneru Jakovu na ovoj nagradi. Sve što znam o futsalu naučila sam od njih.

Što se tiče nastupa moje ekipe na završnici mogu reći da smo zadovoljni ovogodišnjim nastupom. Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta, ove godine smo uspjeli doći do finala i uzeti prvo mjesto. Polufinale protiv Meteore bila je iznimno teška utakmica, ali malo više koncentracije u zadnjoj seriji penala donijelo je pobjedu na našu stranu. U finalu su nas dočekale mlade cure iz Dinama Osekovo koje su pružile dobar otpor. Cure su jako mlade, ali imaju potencijala i nadam se da će nastaviti trenirati i da ćemo se susresti još koji put“.

SC Flegar je još bolji turnir od završnice odigrao tjedan dana ranije kada su Stomatologinje pomele konkurenciju na turniru u Dugavama…

„Dugave su nam bile prvi turnir koji smo odigrale nakon ljetne pauze, znali smo da će biti teško jer su sve ekipe hvatale zadnji vlak za završnicu na Šalati. Cilj je bio doći do finala i osigurati prolaz što nam je i uspjelo. U Finalu Dugava atmosfera je bila odlična, velik broj naših navijača i njihovo navijanje bili su nam dodatan vjetar u leđa te smo na kraju uspjeli i pobijediti.

Završnicu na Šalati uvijek je gušt igrati, ambijent je odličan, nasreću i vrijeme je poslužilo. U polufinalu nas je čekala  Meteora, ekipa koju smo pobijedili u finalu Dugava. Iako smo prvi poveli i vodili cijelo vrijeme, doslovno 30 sekundi prije kraja mali pad koncentracije doveo nas je do ruleta penala. Mislim da smo prvi put na nekom turniru svi iz ekipe zabili penale, a ujedno naša suigračica Marijana Orešić uspjela je obraniti posljednji penal Mateori i tako smo prošli u finale.

U finalu nas je dočekala mlada ekipa željna nadmetanja, ali već u prvom poluvremenu je naše iskustvo, a i fizička snaga prevagnula na našu stranu te smo uvjerljivo slavili“.

Za kraj, upitali smo Nataliju za komentar o organizaciji Trofeja Dinamo, koje su bile dobre, a koje loše strane?

„Definitivno sam zadovoljna organizacijom turnira, mislim da je dobro medijski popraćen. Što se tiče same organizacije malu zamjerku imam na mali broj turnira za žene i terminima odigravanja jer se npr. turnir u Bjelovaru preklopi s nastupima za Sveučilišnu reprezentaciju te zbog toga nismo mogli sudjelovati na njemu. Mislim da bi se to moglo malo bolje uskladiti jer bi se onda na turnir prijavilo više ekipa i sam turnir bi bio zanimljiviji. Sve u svemu, Trofej Dinamo pomaže pri samoj promociji ženskog futsala, privlačeći nove cure i nove ekipe koje se žele okušati u borbi za trofej, a isto tako i širu masu željnu gledanja ovog sporta sa ženskim aktericama“, rekla nam je za kraj Hubak.