Velika završnica Trofeja Dinamo je pred nama! Sitno se broje sati do trenutka kad će najbolje ekipe u Zagrebu i okolici izaći na teren i nastojati izboriti titulu najjače ekipe zagrebačkog asfalta. U sklopu najave okršaja koji nas očekuju kontaktirali smo predstavnike ekipe kako bismo ih što bolje predstavili publici za samu završnicu koja kreće u petak na Šalati.

Na redu su dvije ekipe koje su svojim nastupima tijekom ljeta osigurale prvo i drugo mjesto na ukupnoj tablici Trofeja Dinamo, a koje im garantira direktan nastup u polufinalu turnira, odnosno preskakanje utakmica četvrtfinala. Riječ je o prvoplasiranoj ekipi Playbox Mr. Jack (34 boda) i Meteora Futsal Pimont (33 boda).

Momčad Playbox Mr. Jack, prvo mjesto osigurala je fantastičnim rezultatima na svim zagrebačkim turnirima gdje su osvojili TD Črnomerec te posljednji TD Dugave, dok su na TD Knežija bili finalisti. Svi se pitaju je li konačno stiglo njihovo vrijeme za podizanje Trofeja? S druge strane, momčad Meteora Futsal Pimont vrijedno je poput pčelice skupljala bodove tijekom cijelog ljeta s naglaskom na prvi ovogodišnji turnir TD Petrinja kojeg su suvereno osvojili te će se dosta toga i njih pitati oko toga tko je najbolji na terenu.

Ususret završnici, porazgovarali smo s voditeljima momčadi Alenom Jukićem (Playbox Mr. Jack) i Brunom Jakovljevićem (Meteora Futsal Pimont).

Kako ste zadovoljni dosadašnjim nastupom na Trofeju Dinamo?

Alen Jukić: “Pogled na završnu tablicu mi ne dozvoljava ništa drugo nego da kažem kako sam zadovoljan te bih htio ovim putem čestitati svojim igračima na prikazanoj igri, kao i ljudima koji nas prate, našim navijačima.”

Bruno Jakovljević: “Izuzetno smo zadovoljni cjelokupnim nastupom na Trofeju Dinamo, prije svega jer smo među 2 najmlađe ekipe i jer su nam ovo prvi zajednički turniri. Ostaje žal za Knežijom gdje nas je penal dijelio do finala, i na kraju izgubljeno finale protiv Playboxa u Dugavama gdje smo ostali kratki u ukupnom poretku za 1 bod.”

Kakva očekivanja imate od završnice na Šalati?

Alen Jukić: “Naša očekivanja su jednaka kao i vjerojatno kod svake ekipe koja je izborila završnicu na Šalati. Očekujem napad na prvo mjesto!”

Bruno Jakovljević: “Očekivanja od Šalate su najviša! pokazali smo tijekom cijelog Trofeja Dinamo da smo bez obzira na godine i mladost spremni nositi se s najboljima u gradu, te su naši ciljevi uvijek 1. mjesto, pa tako i na Šalati!”

Koga očekujete u polufinalu?

Alen Jukić: “U polufinalu nas očekuje jedna od Poliklinika. Koja nas god dopadne bit će jak i respektabilan protivnik.”

Bruno Jakovljević: “U polufinalu idemo na pobjednika susreta Dječji nogomet – Domorad. Ekipu Dječjeg nogometa dobro poznajemo, igrali smo međusobno 2-3 puta i dečki su odlični. Ekipa Domorada je nepoznanica, međutim dečki su igrali samo 2 turnira, imaju jedno prvo mjesto i jedno drugo mjesto, što dovoljno govori da se radi o jako dobroj ekipi. S obzirom na nedostatak nekih bitnih igrača Dječjem nogometu, blagu prednost bih dao Domoradu.”

Kako ste zadovoljni organizacijom Trofeja Dinamo? Što vas se posebno dojmilo a gdje ima mogućnosti za napredak?

Alen Jukić: “Zadovoljan sam organizacijom turnira na kojima smo nastupali. Ne bih ništa posebno isticao. Drago mi je da vidim igrače i prijatelje iz svijeta futsala i s raznih turnira. Borimo se, nadmećemo se, podružimo se, raspravljamo, razmijenimo iskustva i to je najvažnije.”

Bruno Jakovljević: “Zadovoljni smo organizacijom, prije svega jer su nam organizatori uvijek izlazili u susret i maksimalno su obraćali pažnju na svaki detalj. Posebno nas se dojmilo to što se na svakom turniru okupilo 5-6 vrhunskih ekipa s kojima je uvijek gušt igrati i nadmetati se. Smatram kako prostora za napredak ima dosta, prije svega u broju ekipa, jer ovakav turnir i organizacija zaslužuje imati 24+ ekipa. Nadam se da će ljudi prepoznati kvalitetu i entuzijazam ovog projekta i da će Trofej Dinamo brojati još više kvalitetnih ekipa i haklera!”

Upiši se u povijest i postani legenda!