Još samo jedan dan! Već sutra počinje spektakl na Šalati, na kojem će veteranske, ženske i seniorske ekipe pokušati izboriti svoje mjesto u finalnim okršajima i dobiti šansu za osvojiti Trofej Dinamo te time ući u legendu zagrebačkog malog nogometa.

Nakon ženskih i veteranskih ekipa, na redu za predstavljanje su seniori. Šest ekipa plasiralo se na završnicu. Pri tome su se Playbox Mr. Jack i Meteora Futsal Pimont direktno plasirale u polufinale kao najbolje rangirane ekipe na ukupnoj tablici, dok će  četiri ekipe razigravati za preostala dva mjesta u polu-završnici. Tako nas iščekuju dvoboji između Dječjeg Nogometa i Domorada, odnosno Poliklinike Ribnjak Autoškole Klindić i Cvjetno Poliklinike Milojević.

Dječji Nogomet nastupio je na čak pet kvalifikacijskih turnira, a najbolji rezultat ostvarili su u Petrinji gdje su igrali finale, uz bronce na Črnomercu i u Bjelovaru. Domorad je nastupio samo u Bjelovaru, ali tamo je uvjerljivo osvojio naslov i zaslužio svoju pozivnicu na Šalatu.

“Derbi della Poliklinika” vjerojatno je najuzbudljiviji par prvog kruga. Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić nastupila je na pet turnira, a srebro s Črnomerca najbolji im je ulov zasad. Cvjetno Poliklinika Milojević osvojila je TD Knežiju, što joj je u kombinaciji sa solidnim nastupima na drugim turnirima omogućilo novi nastup na završnici.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim nastupom na Trofeju Dinamo?

Matija Tolić (Dječji nogomet): “Dosadašnjim nastupom na Trofeju Dinamo smo jako zadovoljni s obzirom na to da smo vrlo mlada ekipa. Ekipu smo sastavili od futsal igrača i velikonogometaša-haklera koji su ljubitelji malog nogometa. Kada smo u punom sastavu smatram da možemo konkurirat svim ekipama i pružiti im dobar otpor. Imamo jednu manu, a to je neiskustvo, no i to ce doći s vremenom.”

Ante Pavličević (Domorad):“S obzirom na to da se ova ekipa prvi put našla na okupu i da su nam ovo prva dva zajednička odigrana turnira, jako smo zadovoljni!”

Luka Davidović (Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić): “Iskreno, ne mogu reći da smo pretjerano zadovoljni. Dalo bi se tu izvući i pozitivnih priča poput nastupa na Črnomercu gdje mislim da smo odigrali najkvalitetniji turnir i gdje smo u finalu nesretno poraženi od Playboxa na šesterce kao i utakmicu u polufinalu Kutine gdje smo za malo ostali kratki u utakmici protiv dream-teama Tihe Novaka, ali nažalost dobre priče ostale su u manjini ove godine. Trebali bi uvijek težiti tome da budemo bolji nego prethodne godine, a ovaj put nam to nije uspjelo, previše smo oscilirali i iako smo na kraju osigurali nastup na Šalati, sigurno je da možemo i moramo puno puno bolje.”

Juraj Fabijanić (Cvjetno Poliklinika Milojević): “Tak-tak, moglo je i bolje. Na Knežiji smo bili pravi, u Dugavama nije bilo loše, a na Črnomercu smo dosta zakazali.”

Kakva očekivanja imate od završnice na Šalati?

Matija Tolić: “Izvukli smo ekipu Domorada u četvrtfinalu. Igrali smo vec s njima, jako su dobra ekipa i fizički moćna, no imamo šanse za prolaz, naravno.”

Ante Pavličević: “Šalatu vidimo kao nagradu za naše dobre igre na ova dva odigrana turnira . Prevelikih očekivanja nemamo – idemo prvo pokušati pobjediti Dječji Nogomet, a onda ćemo vidjeti.”

Luka Davidović: “Mi na Šalatu dolazimo kao branitelji naslova i sve manje od toga je neuspjeh. Jasno je da se neće pitati samo nas budući da je konkurencija na zbilja visokoj razini, ali nama je Šalata prilika za iskupljenje za relativno loše odigran kvalifikacijski dio Trofeja. Moramo, u prvom redu samima sebi, dokazati da prošlogodišnji naslov nije bio slučajan i da nismo zaboravili igrati nogomet. ”

Juraj Fabijanić: “Uvijek i samo prvo mjesto nas zanima.”

Od kojeg Vašeg igrača možemo očekivati “boom” na završnici? Koga smatrate najopasnijim suparničkim igračem?

Matija Tolić : “Kao ekipa smo zadovoljni zalaganjem i igrom svih igrača. Na Šalati očekujemo od naseg Josipa Ištuka da “eksplodira” te se predstavi široj publici. Smatram da je najopasniji igrac s kojim se mozemo susreti Robert Grbić. Brz, agilan i nepredvidiv.”

Ante Pavličević: “Ne bih volio nikog isticati u našoj ekipi jer je nogomet momčadski sport i momčad uvijek izbaci pojedinca. Smatram našu ekipu jako dobrom i mišljenja sam da svatko može napraviti dobar potez i riješiti utakmicu. Što se tiče igrača ostalih ekipa, jako puno njih se može izdvojiti, poput Kanjuha, Grcića, Grbeše. Postružina, Čekola..

Luka Davidović: “Naša najveća snaga uvijek je bio kolektiv i nadam se da će se to ponoviti i ove godine. Dolazimo praktički u identičnom sastavu kao prošle godine, nemamo nikakvih ozljeda ni izostanaka pa samim time niti bilo kakvih alibija za neuspjeh. Naš protivnik, Cvjetno Poliklinika Milojević,  je možda i naš najveći rival, odlično se poznajemo međusobno i maksimalno ih respektiramo jer doista se radi o odličnoj ekipi. Njihov najopasniji igrač je bez ikakve sumnje Vedran Matošević, ali, kako čujem, njega zbog klupskih obaveza ne bi trebalo biti u sastavu pa nam je to briga manje. Izdvojio bih jasno i Kanjuha, Penavu, Prgometa, sve redom futsal majstore, ali ne trebamo se koncentrirati na to kako da ih zaustavimo individualno nego u cjelini i to će u petak biti naš osnovni cilj.”

Juraj Fabijanić: “Očekujem da naši pivoti budu na razini zadatka jer su najbolji u gradu.”

Kako ste zadovoljni organizacijom Trofeja Dinamo? Što vas se posebno dojmilo a gdje ima mogućnosti za napredak?

Matija Tolić: “Organizacija je usitinu sjajna. Ne može se uvijek svakom izaći u susret kod slaganja rasporeda, no vjerujem kako organizatori daju sve od sebe sto se toga tiče. Dojmilo me se to što se u sklopu turnira odrzžvaju akcije poput prikupljanja pomoći za malu Luciju u Petrinji, puštanja lampiona za Damira Marijana u Dugavama…”

Ante Pavličević: “Trofej Dinamo je jako dobro organiziran i imam samo riječi hvale. Sadržaj je zanimljiva, a skupljanje bodova za Šalatu je samo motiv više za otići do susjednog grada i odigrati još koji turnir. Nadam se što boljem odazivu ekipa iduće godine, kako  mojem  Bjelovaru tako i u ostalim gradovima.”

Luka Davidović: “Za taj dio uvijek same pohvale, kao i prethodnih godina. Sigurno najbolja stvar je širenje turnira praktički na cijelo područje sjeverne i istočne Hrvatske, a osobno mi je jako žao zbog relativno malog broja ekipa na kvalifikacijskim turnirima i nadam se da je to nešto sto će se u budućnosti popraviti.”

Juraj Fabijanić: “Zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Najviše me veseli druženje s ostalim sportašima, rivalima iz prošlosti. Bitno je animirati mlade igrače i podržati nove ekipe. Svi zajedno se možemo još više potruditi da Trofej Dinamo ide prema naprijed.”

Upiši se u povijest i postani legenda!