Nakon predstavljanja veterana, na red su došle i žene. Premda je tijekom ljeta falilo ekipa koje imaju ambiciju poharati Šalatu, turnir u Dugavama donio nam je nekoliko izazivačica koje jamče napetu završnicu na Šalati. Ženski dio turnira bit će sjajan!

U jednom susretu gledat ćemo dvoboj između osvajačica turnira u Kutini, NK Dinamo Osekovo, protiv vrlo aktivnih i dokazivanja željnih cura iz ekipe Zagreb 041. U drugom polufinalnom susretu gledat ćemo reprizu finala iz Dugava, u kojem će snage odmjeriti Sc Flegar i Meteora Futsal.

Djevojke su već u najavama Šalate jasno izrazile svoju želju za titulom, što će samu završnicu učiniti još uzbudljivijom.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim nastupom na Trofeju Dinamo?

Andrea (SC Flegar):” S obzirom na to da smo prijavile jedino Dugave, a isti smo turnir i osvojile, ne možemo biti nezadovoljne. Osvajanje Dugava nam je ujedno donijelo i plasman na Šalatu kao br.1, što nam je drago, naravno.”

Samir (voditelj ekipe NK Dinamo Osekovo): “Pošto smo se prijavili samo na turnir u Kutini, osvajanjem 1. mjesta smo i više smo nego zadovoljni jer nismo očekivali baš ništa, htjeli smo odigrati da vidimo koliko možemo. Mislimo da smo predstavljanjem zadovoljili i sebe i gledatelje jer nije bila prejaka konkurencija, otkazalo je nekoliko ženskih ekipa, pa nam je ujedno bilo malo lakše izboriti naslov na završnici.”

Valentina Smiljanec (golmanica Meteore Futsal): “S obzirom na to da smo nastupile jedino na posljednjem turniru u Dugavama, naš prioritet i cilj bio je izboriti nastup na završnici tj. na Šalati. S te strane, možemo reći kako je naš cilj ispunjen i da smo zadovoljne. U polufinalu smo svladale odličnu ekipu MC Plusa koja je lani osvojila Trofej Dinamo. Međutim, s druge strane, ostaje žal za izgubljenim finalom protiv SC Flegara. Bila je to jedna uzbudljiva utakmica, u kojoj smo pružili dobru partiju i bili ravnopravan protivnik, premda rezultat baš i ne pokazuje tako”.

Jelena Tunjić (igračica Zagreba 041): Ove godine smo prvi put nastupale na Trofeju Dinamo. Nastupale smo na turniru u Kutini, na kojem neke igračice nisu mogle nastupiti zbog utakmica reprezentacije, te na turniru u Dugavama u kojima smo odigrale dvije jake utakmice, a i kvaliteta ekipa u Dugavama je bila bolja nego u Kutini.

Kakva očekivanja imate od završnice na Šalati?

Andrea: “Lagala bih kada bih rekla da ne želimo osvojiti Trofej Dinamo, naravno da želimo. Međutim, na tom na putu u polufinalu stoji vrlo dobra ekipa Meteore, koju respektiramo bez obzira na to što smo slavile protiv njih u Dugavama u dva navrata. Tako da, očekuje nas jako polufinale, čemu se veselimo.”

Samir: “Na Šalati očekujemo jaku konkurenciju, vidjevši djevojke koje igraju aktivan nogomet te futsal reprezentativke, imamo veliki respekt. Naše djevojke su jako mlade, zapravo niti jedna kadetkinja, igraju u lokalnom klubu NK Dinamo iz Osekova u kategoriji pionira. Velika nam je čast doći igrati na Šalatu, pokušat ćemo pružiti najveći otpor koji možemo, pa uz malo sreće sve je moguće. Iako smo malo hendikepirani jer nam se dvije cure koje su okosnica ekipe, a 8. su razred osnovne škole, taj dan vraćaju s maturalca. vidjet ćemo hoće li stići”.

Valentina Smiljanec: “Što se tiče očekivanja na samoj završnici, nadamo se da ćemo ostvariti ono što nismo uspjele prošle godine kada smo poražene u finalu te da ćemo napraviti korak naprijed tj. osvojiti Šalatu. Naravno, to neće biti nimalo lak zadatak jer se u polufinalu susrećemo s našim starim rivalima – SC Flegarom te prvo moramo izboriti pobjedu protiv njih i onda to isto ponoviti u eventualnom finalu. Vjerujemo da ćemo se uspjeti dobro pripremiti za završnicu, naravno u taktičkom smislu, pošto je ostalo još svega par dana do spektakla na Šalati te da ćemo uspjeti u svom naumu.”

Jelena Tunjić: “Na Šalati očekujemo vrhunsku atmosferu i jako dobar futsal. Želja svake ekipe je nastupati na Šalati pred brojnom publikom te igrati protiv najboljih ekipa što smo ove godine i ostvarili. Nadamo se plasmanu u finale, ali i utakmicama punih odličnih poteza, ideja i igre. Pred nama je teška utakmica i moramo odigrati najbolji futsal kako bi došli do finala.

Od koje Vaše igračice možemo očekivati “boom” na završnici? Koga smatrate najopasnijim suparničkim igračem?

Andrea: “Ne mogu, iskreno, nikoga posebno izdvojiti. Činjenica je da se uvijek netko istakne više, kao što je to u Dugavama bila Petra Bračević. Svakako ne bih voljela da to budu golmanice, jer bi to onda značilo da će imati dosta posla i da nismo baš odigrale kako smo zamislile. No, sve je moguće, to je futsal. Meteora je sastavljena od dobrih igračica visoke individualne kvalitete od kojih bi svakako izdvojila Moniku Conjar i kapetanicu Pericu Cicijelj”.

Samir: “Od naših cura ne očekujem pojedinačno veliki boom, podjednake su kvalitete, odgovorne, ali bih ipak izdvojio Jelenu Sučić i Marijanu Filipović. Kod protivnika najveća opasnost vreba ponajviše od Marije Žagar i Helene Hercigonje iz SC Flegar, te Monike Conjar iz Meteore”.

Valentina Smiljanec: “Od svojih suigračica ne bih htjela nikoga izdvajati, već smatram da moramo sve zajedno jednostavno dati sve od sebe pa čak i više od toga kako bi osvojile Šalatu. Isto tako, smatram da nismo imale loš nastup na Dugavama, ali sada moramo biti još bolje, koncentriranije te konkretnije u samoj realizaciji. Ipak je futsal timski sport i važno je da se sve podredimo ekipi jer pobjeđuje ekipa, a ne pojedinac. Također, mogu reći kako SC Flegar ima jako dobar sastav s dobrim igračicama te da jedni druge dobro poznajemo. One već dugo igraju zajedno i odlično su posložene te ih taj duh zajedništva krasi i po terenu. Dakle, možemo reći kako su iskusnija ekipa i smatram da su možda blagi favoriti jer su nas pobijedili dva puta u Dugavama, ali mi se nećemo predati i obeshrabriti, nego ćemo ih nastojati svladati i plasirati se u finale”.

Jelena Tunjić: Naša ekipa se oslanja na cjelokupan tim jer svaka igračica ima nešto za dati ekipi. Nismo klub koji igra s jednom ili dvije zvijezde, a da se ostali uklope, ali ako bismo trebale izdvojiti jednu igračicu, onda bi to bila naša kapetanica Sara Ajel, igračica koja kao stup obrane vrlo lako može postati najopasnijom igračicom za protivničku ekipu. Ima odličan pregled igre, nepredvidljiva je i jednim potezom može okrenuti utakmicu. Isto tako imamo odličnu golmanicu Kristinu Pavelić i nadamo se da će se ta kvaliteta pokazati i u ovoj završnici. Najopasnijom suparničkom igračicom iz ekipe Meteore smatramo njihovu ‘sedmicu’ i ‘desetku’, dok kod ekipe Alumnusa ne možemo izdvojiti jednu ili dvije igračice već cijeli tim koji igra vrhunski i najljepši futsal u Hrvatskoj”.

Kako ste zadovoljni organizacijom Trofeja Dinamo? Što vas se posebno dojmilo a gdje ima mogućnosti za napredak?

Andrea: “Zadovoljni smo organizacijom i veselimo se Šalati i velikom broju ljudi. Dojmila nas se finalna utakmica u Dugavama koju je popratilo dosta ljudi uz dobru atmosferu. Napredak u organizaciji turnira bi se svakako mogao svakako ostvariti većim brojem planiranih turnira za žene. Da postoji više opcija, možda bi bilo i više zainteresiranih ekipa.”

Samir: “Organizacija je odlična, dojmio nas se veliki odaziv vrhunskih reprezentativaca. Što se Kutine tiče, ponajviše Tihomira Novaka, a tako i u ostalim mjestima, pogotovo kod djevojaka. Turnir je sjajno zamišljen, nagrade su odlične. Možda je teško sve to odraditi po lokacijama gdje se igra, a bilo bi dobro i da se mogu postaviti nekakve montažne tribinice”.

Valentina Smiljanec: “Trofej Dinamo kao cjelokupna serija turnira sa završnicom na Šalati je odlična stvar i dobar promotor futsala kao sporta u svim kategorijama. Ipak, smatram da ima mogućnosti za napredak, pogotovo u ženskom dijelu turnira. Smatram kako termini turnira seniorki ove godine nisu bili baš najbolje pogođeni jer su se dva igrala u terminu kada je okupljanje imala ženska futsal reprezentacija tako da je veliki broj igračica bio spriječen prisustvovati te je jedan turnir čak i bio otkazan. Također, na turnirima bi ipak trebalo obratiti pozornost da djevojke imaju svlačionice u kojima bi se mogle neometano presvlačiti. A važna stavka je i visoka kotizacija kod djevojaka zbog kojih se prijavljuje mali broj ekipa. Naime, djevojkama nije bitan nagradni fond (kojeg unatoč visokoj kotizaciji na nekim turnirima u ove dvije sezone niti nije bilo) već igraju iz ljubavi prema sportu i bilo bi puno bolje da se stavi minimalna kotizacija koja će privući puno više ekipa. Tada bi se uključilo i dosta rekreativnih ekipa seniorki koje sada ne sudjeluju.””.

Jelena Tunjić: “Trofej Dinamo je odlično zamišljen turnir, ali smatramo da ima još prostora za napredak. Obzirom da smo ekipa koja je financijski samoodrživa nije nam bilo lako kada smo radili financijsku projekciju izdvajanja za kotizacije, putne troškove i ostala izdvajanja za pripremu igračica. Bili smo na korak do odustajanja od nastupa, no zahvaljujući vrlo dobroj komunikaciji i suradnji s organizatorima trošak je sveden na minimum. Ovim putem se zahvaljujemo organizatorima Trofej Dinama Kutina koji su nam izašli u susret i ukinuli kotizaciju te pomogli da uspijemo doći u Kutinu i da se ženski turnir, nakon odgode Bjelovara, ipak održi. Također, smatramo da ako postoji nagradni fond da bi on trebao biti ravnopravno raspodijeljen između svih kategorija koje nastupaju te se nadamo da će idući Trofej Dinamo to osigurati. Zahvaljujemo organizatorima Trofej Dinama Dugave što su već ove godine uvažili naše mišljenje i potrebe te uveli nagradni fond za žene”.

 

Vidimo se na Šalati u petak! Očekuje nas najbolji ženski mali nogomet u gradu i cure koje će ostaviti srce i dušu da zarade šansu postati legende zagrebačkog asfalta!

Upiši se u povijest i postani legenda!