Konačno je pred nama ono što smo čekali cijelo ljeto – velika završnica Trofeja Dinamo na Šalati! U sklopu najave ekipa koje će tamo ukrstiti koplja u okršajima nakon koga ćemo saznati nove legende zagrebačkog asfalta, kontaktirali smo predstavnike ekipa, odnosno igrače kako bismo ih što bolje predstavili pred prvi dio turnira, onaj koji starta u petak.

Prvi su na redu veterani. U petak nas očekuju dva četvrtfinalna okršaja. CB Mellis Ožujsko CB Azzuro titulu jednog od favorita (osvajači turnira u Dugavama i na Črnomercu) nastojat će potvrditi protiv Megaton Musica, ekipe koju su na penale pobijedili u finalu Čuljinog turnira.

U drugoj utakmici gledat ćemo dvoboj između Peugeot Autoexperta, osvajača turnira iz Slavonskog Broda i HR Tuninga kojima se brončana medalja iz Dugava još nije stigla osušiti.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim nastupom na Trofeju Dinamo?

Hrvoje Petriško (igrač CB Mellis Ožujsko CB Azzuro): “Izrazito sam zadovoljan. Ekipe su odlične, igra se zbilja odličan mali nogomet. Sve su jako dobro organizirane i nema laganih utakmica.”

Ivica Šekrst (voditelj i igrač ekipe Megaton Music): “Nastup na turniru Trofej Dinamo je bio odličan, a da smo osvojili Črnomerec bilo bi savršeno – dobar hakl, druženje i piva!”

Tomislav Krijan (Peugeot Autoexpert): Prezadovoljni smo. To nam je bio prvi turnir i uzeli smo “duplu krunu”, i u seniorskoj, i u veteranskoj konkurenciji!”

Hrvoje Smiljanić (golman HR Tuninga): “Za sada nam je sve bilo top, posebno u Dugavama! Ne bojimo nikoga, smatram kako se sa svima možemo nositi i to smo i pokazali. Idemo po tu kantu, kakva god bila!”

Kakva očekivanja i ciljeve imate pred završnicu na Šalati?

Hrvoje Petriško: “Nema nikakve dileme – dolazimo osvojiti Šalatu!”

Ivica Šekrst: “Kao svaki sportaš očekujemo najbolje ali već je velika stvar da smo na završnici i to na legendarnoj Šalati!!”

Tomislav Krijan: “Sigurni smo da osvajamo turnir!”

Hrvoje Smiljanić: “Najprije se, naravno, nadamo dobrom haklu. Ako će biti sve kao lani – navijači, atmosfera, organizacija, ma bili bi zadovoljni i s trećim mjestom.”

Od kojeg Vašeg igrača možemo očekivati “boom” na završnici? Koga smatrate najopasnijim suparničkim igračem?

Hrvoje Petriško: “Svi su bili odlični. Ne bi bilo pošteno izdvajati nikog ni od mojih suigrača, ni od suparnika. Tu nema slabih igrača, svi oni mogu riješiti utakmicu.”

Ivica Šekrst: “E to je možda i najteže pitanje. Svakoga se treba paziti, ali svakako bih izdvojio uvijek opasnog i neponovljivog Roberta Hertla (CB Melis Ožujsko, op.a.)!”

Tomislav Krijan: “Topalović koji je trenutno vodeći strijelac veterana je naše najjače oružje. Suparnici? Iskreno, ne poznajem ih dovoljno dobro da bih to komentirao.”

Hrvoje Smiljanić: “Boom očekujemo od Vlade Manojlova. Bu on to, kad-tad, pazite kaj sam vam rekao. Najopasniji su nam suci jer nemamo puno snage pa počnemo s njima raspravljati. Tko išta zna o nama, to kuži, haha.”

Kako ste zadovoljni organizacijom Trofeja Dinamo? Što vas se posebno dojmilo a gdje ima mogućnosti za napredak?

Hrvoje Petriško: “Odlična priča, povezanost ne samo nas iz Zagreba nego i Petrinje, Bjelovara, svih drugih gradova gdje su bili održani turniri…To je prava stvar. Dapače, volio bih da se proba još više proširiti turnir, i na više zagrebačkih kvartova, ali i drugih gradova.”

Ivica Šekrst: “Uvijek može bolje. Organizacija me se dojmila, kao i vođenje samog turnira. Moja osobna želja je da barem jedan Trofej Dinamo dođe na zagorske brege!”

Tomislav Krijan: “Nisam bio na dovoljno utakmica da bih dao adekvatan odgovor. Nažalost, nema me ni na Šalati, idem u Baku gledati repku.”

Hrvoje Smiljanić: “Nemam zamjerke, samo želim da se svi dobro provedemo i na velikoj završnici!”

 

Vidimo se na Šalati u petak, dođite uz hladno pivo i dobre glazbene brojeve pogledati haklere koji su još kao “dečki” osvojili sve što se osvojiti da, uključujući i srca publike koja živi za potez! Nakon toga slijedi nam i treće poluvrijeme, a nemajte sumnje da su veterani u tome daleko najefikasnija kategorija.

Upiši se u povijest i postani legenda!

 

SASTAVI

CB Mellis Ožujsko CB  Azzuro:  Tomislav Medvedec, Tomislav Šantavab, Nikola Tomičić, Igor Mostarlić, Ante Kozina, Robert Hertl,  Uroić, Hrvoje Petruško, Vjeko Šumić, Ivo Orešković, Džaja, Tomislav Regvar, Željko Zajc

Peugeot Autoexpert GOMBR – Zbonko Čorluka, Ante Kruljac, Dražen Ivezić, Mirko Kruljac, Tomislav Topalović, Anto Dujak, Ivan Abramović, Slavko Kruljac.

HR Tuning: Hrvoje Smiljanić, Željko Zajec, Miro Fabijan, Vlado Manojlov, Vedran Klindić, Tomislav Jakopec, Zdravko Jakešević, Nikola Jukić, Dražen Bukovac

Megaton Music – Dražen Rogar, Ivica Šekrst, Petar Majić, Adriano Kovačević, Franjo Leši, Tomislav Martinac, Alen Jukić, Edin Hukanović, Jura Sever, Andrija Hadela Živko