Ispred nas je i treći, posljednji dan trećeg Trofeja Dinamo turnira u Dugavama. To je ujedno i posljednji “kvalifikacijski” dan čitavog ciklusa – poslije danas, Trofej Dinamo gledat ćemo još samo na Šalati.

Jučer smo saznali pobjednika u ženskoj konkurenciji, a to je momčad SC Flegar!

Taj dio turnira otvorio je susret između Zagreb 041 i MC Plusa. Gabrijela Gaiser bila je precizna već u trećoj minuti za pobjedu MC plusa nad ekipom koja nosi ime po nekadašnjem pozivnom broju za glavni hrvatski grad.

Cure iz Zagreb 041 i u idućoj utakmici ostale su zamalo prekratke – u sadržajnoj utakmici ponovno su izgubile s 1:0. Protivnik je bila ekipa Victory, a “krvnica” Ana Kljajić.

Konačno, u susretu koji je odlučivao tek o pobjedniku skupine, MC Plus je s uvjerljivih 6:0 slavio protiv Victoryja. Hattrick nije bio dovoljan Sari Bučić da ponese epitet najbolje pojedinke susreta, jer je isto pošlo za nogom i Mateji Javorović.

U jedinoj utakmici skupine B, SC Flegar svladao je Meteoru Futsal s 3:1. Na samom startu SC Flegar je u vodstvo dovela Marija Žagar, da bi do kraja poluvremena Meteora izjednačila preko Monike Conjar. U drugom poluvremenu je Žagar drugim golom primaknula Flegar pobjedi, a to je definitivno potvrdila Helena Hercigonja.

U polufinalu i finalu, postojala je samo jedna momčad.

Najprije smo gledali jako neizvjestan dvoboj između MC Plusa i Meteore Futsal. Puno nervoze i nabijena atmosfera rezultirale su izjednačenom utakmicom u kojoj su šanse bile pravi luksuz. Na prvi gol morali smo čekati skroz do 24. minute, a onda je Nika Petarić dovela Meteoru u vodstvo, koju je Conjar udvostručila dvije minute prije kraja. MC Plus je pritiskao, ali više od utješnog gola Javorović nisu postigle.

U drugom polufinalu, SC Flegar je doslovno otpuhao Victory s terena. U čak 9:0 pobjedi, hattrickom se osladila Hercigonja, dva gola dodala je Žagar, dok su po jednom poentirale Sandra Trstenjak, Marijana Orešić, Petra Bračević i Ivana Damjanović.

Na raspucavanju za treće mjesto, “broncu” je uzela ekipa Victoryja koja je svježija i s više koncentracije ušla u lutriju udaraca s kreča.

U velikom finalu i reprizi utakmice iz skupine, SC Flegar nadvisio je Meteoru s 4:0. U 8. minuti Bračević ih dovodi u prednost, a nakon toga smo gledali 20 minuta pokušavanja Meteore da vrati utakmicu na “nulu”. U tome ih je presjekao i drugi gol Bračević, a Trstenjak i Orešić završile su posao i potvrdile naslov svojoj ekipi.

Najboljom golmanicom turnira proglašena je Nikolina Severinski iz SC Flegara. Titulu najboljeg strijelca s 4 gola ponijela je Matea Javorović iz MC Plusa, dok je najboljom igračicom Trofeja Dinamo Dugave proglašena Petra Bračević iz šampionskog SC Flegara!

U veteranskom dijelu turnira sve je otprije poznato, te ćemo danas gledati četvrtfinalne okršaje.

Jučer je počeo i seniorski dio turnira.

Već u prvom okršaju skupine A gledali smo dvoboj dvaju ekipa koje ciljaju na trofej na Šalati. Cvjetno Poliklinika Milojević i Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić odigrale su susret bez golova, nakon čega je Poliklinika Ribnjak bila bolja u izvođenju penala.

U drugom susretu je Poliklinika Milojević dobila još jedan kvartovski derbi protiv Cvjetno Pinkdroidsa s 4:2. Pogodak Hrvoja Penave poništio je Domagoj Pevec, da bi Poliklinika Milojević preko Ivana Majića ponovno stigla do vodstva. Adrian Popović je na samom startu drugog dijela vratio utakmicu u ravnotežu, ali već u idućem napadu Mihovil Prgomet uzvraća udarac. Konačni gol i potvrdu pobjede svojoj ekipi donio je vratar Karlo Maloševac na samom kraju susreta.

Iduća utakmica donijela je i prvo iznenađenje. Cvjetno Pinkdroidsi su, zahvaljujući dvama golovima Mirze Mešića, svladali Polikliniku Ribnjak Autoškolu Klindić s 2:1 (za njih je precizan bio Tvrtko Ivan Pajalić).

Nakon toga je uslijedio okršaj ovih triju ekipa s Pogrebnim Poduzećem Bičanić, posljednjom ekipom u skupini.

Najprije su na megdan izašli Poliklinici Milojević i nisu se dobro proveli. Čak četiri gola Jure Jakovljevića i hattrick Željka Petrovića bili su dovoljni za broj “sedam” u rubrici golova Poliklinike, dok je utješni pogodak za PP Bičanić postigao Niko Janković.

Cvjetno Pinkdroidsi su istog suparnika svladali u napetoj utakmici s 5:3. Pravo kanonada nastupila je između 9. i 13. minute. Tada najprije Matija Catela i Pevec odvode Pinkdroidse na 2:0, zatim Janković smanjuje, da bi Catela novim golom ponovno vratio rezultat na dva gola razlike. PP Bičanić se nije predavalo i zahvaljujući novom golu Jankovića, te onom Luke Radića, odlaze na poluvrijeme s bodom u džepu. Ipak, u drugom dijelu je nestalo snage i Pinkdroidsi su preko Mešića i Marija Slepčevića stigli do pobjede koja im je napokon donijela prolaz skupine na ovogodišnjim TD turnirima.

U posljednjem susretu skupine, Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić slavila je 3:0 nad Pogrebnim poduzećem Bičanić bez borbe.

U skupini B dosad smo na otvaranju vidjeli remi između Playbox Mr. Jacka i Meteore Futsal Pimont. Novo pojačanje Futsal Dinama Robert Grbić dovelo je Meteoru u vodstvo krajem prvog poluvremena, da bi konačnih 1:1 postavio njegov novi suigrač Ivan Šulentić. Meteora Futsal Pimont stekla je bitnu prednost boljim izvođenjem penala.

Meteora Futsal Pimont je nakon toga s uvjerljivom 7:1 pobjedom nad Dječjim nogometom potvrdila prolazak u polufinale.

Danas nam preostaje još susret između Playbox Mr. Jacka i Meteore Dječjeg nogometa, nakon kojeg ćemo znati polufinalne parove posljednjeg kvalifikacijskog Trofeja Dinamo.

Pozivamo Vas da dođete u Dugave na posljednji dan turnira. Očekuje vas hladno Karlovačko i sjajan dan u kojem ćemo saznati i posljednje putnike na Šalatu, one koji će za tjedan dana dobiti šansu postati legende zagrebačkog asfalta!