Jučer je otvoreno drugo izdanje Trofeja Dinamo Črnomerec. Nakon što je osvajač veteranskog dijela turnira Dental Centar Grzela javila da ne stigne na dan otvaranja, odigrala se samo jedna utakmica. Dvoboj između domaće ekipe Megaton Music i Caffe Bar Lula Ožujsko završio je 1:1 (Šekrst 10’/ Tolj 20’), a CB Lula je osvojila “penale” koji joj donosi prolaz u slučaju istog broja bodova. Odgođene utakmice nekako će se uvrstiti u raspored.

Nakon svečanog otvaranja, održan je ždrijeb skupina seniorskih ekipa u kojima imamo “stare znance”, sve redom odlične ekipe. Skupina A momentalno je prozvana “skupinom smrti”. U njoj se nalaze prošlogodišnji viceprvak Trofeja Dinamo Playbox, osvajač TD Petrinje Meteora Futsal, tradicionalno jaka Jelena Trade i “gosti” iz Zagorja Niskogradnja Veverec koja je sudjelovala na prethodna dva izdanja natjecanja. U skupini A tako imamo tri ekipe koje su igrale i na prethodna dva izdanja Trofeja Dinamo, jedino je Meteora debitant (barem kada je riječ o seniorskom dijelu turnira).

U skupini B nalazi se aktualni osvajač Črnomerca Promotionplay, u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, viceprvak iz Petrinje Dječji nogomet te FPZG, igrači Fakulteta političkih znanosti koji inače nastupaju na MNL Megaton.

U skupinu C izvučeni su Poliklinika Ribnjak Autoškola Klindić, aktualni osvajač Trofeja Dinamo (bivši SZZG) pojačan još nekim odličnim igračima (u Petrinji su za njih zaigrali Vlado Andrijašević iz Novog Vremena Apfel te novopečeni reprezentativac Filip Pezelj iz Alumnusa). Klindići su u Petrinji podbacili, osvojili tek četvrto mjesto i zato ovdje love tron. Nakon njih izvučen je domaćin Megaton, aktualni osvajač MNL Megaton i Krajiška, jedina nepoznanica na ovom turniru, koja je zabilježila jedan nastup na Trofeju Dinamo i ispala odmah u skupini.

U skupini D gledat ćemo još malo “epskih” dvoboja. Viceprvaci Črnomerca iz 2018. Tiskara Dikopa, ekipa iz Vrapča iz kojega je i dragi Čuljo, te sve kvartovski derbi “Floro Flores” između Cvjetno Poliklinike Milojević i Cvjetno Pinkdroidsa.

Danas se igraju utakmice skupine A i C. U grupi A s četiri ekipe Meteora Futsal odigrat će utakmice protiv sva tri protivnika, a međusobno će još odigrati Jelena Trade i Niskogradnja Veverec. Turnir otvaraju Meteora i Playbox u 18 sati.

Nakon te četiri utakmice, igra se skupina C te ćemo danas znati najmanje dva četvrtfinalista…

Zaključak, danas nas očekuje sedam sjajnih utakmica u kojima pobjednike ne možemo prognozirati. Dođite do Črnomerca i pogledajte vrhunski zagrebački hakl!

NASTUPILI (11.06.)

Veterani

Megaton Music – Dražen Rogar, Ivica Šekrst, Petar Majić, Adriano Kovačević, Franjo Leši, Tomislav Martinac, Alen Jukić, Edin Hukanović, Jura Sever, Andrija Hadela Živko

CB Lula Ožujsko – Stjepan Horvat, Rene Crnković, Gabrijel Grčević, Ivan Drenski, Damir Krajač, Tomislav Fabek, Marko Tolj