Već i vrapci na grani zanju ukupne pobjednike Trofeja Dinamo 2017. i 2018. Za one koji nisu pratili nastavu, podsjetimo ih kako je Trofej Dinamo 2017., koji se igrao samo u seniorskoj kategroriji, osvojila ekipa Caffe bar Dobermann, a Trofej Dinamo 2018. osvojili su Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu (seniori), MC Plus (žene) i AD Tokić & Zloćo i Prijatelji Mate Čuljka (veterani).

No, kakvo je stanje s pojedinačnim turnirima, koje su mnogi prozvali “kvalifikacijskima” budući da ekipe na njima skupljaju bodove za završnicu na Šalati na kojoj se onda bore za najbolju momčad ovog natjecanja koje okuplja više od 100 ekipa?

Seniori su za sada odigrali 12 pojedinačnih turnira, žene tri, a veterani dva. Pa, krenimo redom…

Najuspješnija ekipa, kada se u obzir uzmu samo pojedinačni turniri, je Cvjetno Poliklinika Milojević koja je osvojila tri turnira. Poliklinika je osvojila premijerni turnir Trofeja Dinamo, na Kegliću 2017., a iste godine dignula je “kantu” i na Westgateu. Iduće godine osvojili su jedan trunri, onaj u Dugavama (posljednji “kvalifikacijski”) što ih je stavilo na vrh ove ljestvice.

Jedina momčad koja je osim Poliklinke osvojila više od jednog pojedinačnog turnira (u ovu brojidbu izbacili smo završnice na Šalati) je ekipa Pimont koja je 2017. osvojila TD Dugave, a 2018. TD Ivanić Grad.

Osvajači Trofeja Dinamo, ekipe CB Dobermanna i SZZG-a, osvojile su tek jedan pojedinačni turnir. Zanimljivo, Dombermann u šampionskoj godini (2017) nije osvojio niti jedan pojedinačni turnir, a prošle godine dignuo je “kantu” u Dubravi. Zboraši su, pak, prošle godine osvojili Savicu (na dan kada je Hrvatska pobijedila Dansku na Svjetskom prvenstvu) i na kraju Šalatu.

Po jedan osvojeni pojedinačni turnir također imaju Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi, Kustošija, Promotionplay, Jelena Trade i HNŠK Moslavina.

Što se žena tiče, dvije pojedinačne “kante” dignula je ekipa MC Plus, koja je i osvojila Trofej Dinamo za žene 2018., a jedan naslov ima prva međunarodna ekipa osvjačaica Slovenske Gorice.

Po jedan pojedinačni naslov u veteranskoj kategoriji imaju Dental Centar Grzela Futura Dentale i NC Šalata, dok osvajači Trofeja Dinamo 2018. za veterane AD Tokić & Zloćo i Prijatelji Mate Čuljka još uvijek čekaju na pojedinačni trofej.

Ove godine također će se održati sedam kvalifikacijskih turnira za seniore, veterani će ih imati četiri (Petrinja, Črnomerec, Slavonski Brod i Dugave), a žene tri (Bjelovar, Kutina i Dugave).

Osnovne inforamcije o Trofeju Dinamo i kako se prijaviti možete pronaći OVDJE.

Osvajači pojedinačnih turnira:

Seniori:

3 naslova – Cvjetno Poliklinika Milojević (Keglić 2017., Westgate 2017., Dugave 2018.)

2 naslova – Pimont (Dugave 2017., Ivanić Grad 2018.)

1 naslov – CB Dobermann (Dubrava 2018.), SZZG (Savica 2018.), Pizeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi (Dubrava 2017.), MNK Kustošija (Jarun 2017.), Promotionplay (Črnomerec 2018.), Jelena Trade (Bjelovar 2018.), HNŠK Moslavina (Kutina 2018.)

Žene:

2 naslova – MC Plus (Savica 2018, Ivanić Grad 2018.)

1 naslov – Slovenske Gorice (Bjelovar 2018.)

Veterani:

1 naslov – Dental Centar Grzela Futura Dentale (Črnomerec 2018.), NC Šalata (Dugave 2018.)