Kakav prvi dan završnice Trofeja Dinamo! Mnoštvo golova, infarktne završnice, drama na plavoj podlozi i dobra atmosfera obilježili su prvi dan završnice na Šalati. Igrala su se muška četvrtfinala, te ženska i veteranska polufinala, i na kraju utakmice za treće mjesto. Dan je trajao dugo, čak 7 sati, ali je bio sadržajan.

Krenuli smo već u 15:00. Momčad Playbox Mr. Jack, druga u ukupnom poretku, izašla je na teren protiv Autoklub Sveučilišta. Plava podloga bila je spremna, tamni oblaci su zaobišli Šalatu i sve je bilo spremno za igru. Kristian Čekol i Vito Gagulić odradili su posao, zabili za Playbox i dečke odveli u polufinale. Dečkima iz Autoklub Sveučilišta hvala na dolasku na Šalatu, pružili su dobar otpor.

Drugo polufinale donjelo nam je pravi teškaški dvoboj. Cvjetno Poliklinika Milojević je igrala protiv Pimonta. Treći u poretku protiv šestih u poretku. I jedni i drugi osvajali su kvalifikacijske turnire, no sada je bilo bitno formu prebaciti na plavu podlogu. Pimont je poveo preko Filipa Vojnovića, no Milojević okreće golovima Jakova Grcića, Hrvoja Penave i Davora Kanjuha i u 18. minuti na semaforu je stajalo 3:1. No onda Poliklinika staje, dečki iz Pimonta sve više dobivaju sigurnosti u igri, pokušavaju s golmanom igračem i golovima Petra Ježića i Eugena Gudeka izjednačuju rezultat. U drugoj utakmici smo već imali priliku gledati penale. Prvo je promašio Hrvoje Penava, zatim u zadnjoj seriji i Petar Ježić. No onda Jakov Grcić promašuje, Filip Vojnović zabija i odvodi Pimont u polufinale.

Nakon ovih uzbuđenja na teren su izašle ekipe SZZG-a i Megatona. SZZG je prije Šalate držao prvu poziciju, a Megaton je ušao kao “wild card” momčad nakon rošada koje su nastale otkazivanjem. Megaton se nadao da bi mogli poput Gorana koji je dobio pozivnicu za Wimbledon kao 125. igrač svijeta doći do prva tri. Nažalost po njih, stvari se nisu odvijale u tom smjeru. Prvih 10-tak minuta gledali smo ravnopravnu borbu, no onda Danijel Kahlina i Domagoj Durlen zabijaju za “Zboraše” i uvode utakmicu u mirnije vode. Tomislav Đulvat ipak vraća neizvjesnost, no samo nakratko, jer Tvrtko Pajalić u istoj minuti zabija dva gola i završava nadu za bajkovitu priču Megatona. Do kraja Mirko Rogošić zabija za konačnih 5:1.

Zadnje seniorsko četvrtfinale gledali smo između Cvjetno Pinkdroidsa i BDMŽ Sofascorea. Cvjetno je golovima Matije Catele, Vedrana Škorića i Davora Jurišića trasiralo put u polufinale.

Nakon njih na teren su izašle cure. Povijesno žensko polufinale na Šalati, otvorili su ŽMNK MC Plus i SC Flegar. Utakmica je otišla na stranu MC Plusa vrlo brzo. Cure su bile spremnije i brže na svakoj lopti i kažnjavale su svaku i najmanju grešku Flegara. Na kraju je završilo 7:0, a zabijale su Ivana Stanić i to četiri puta, Lucija Švorčina dva puta i Matea Javorović.

Drugo polufinale između Apexa i MNK Meteora Futsala bilo je ipak rezultatski neizvjesnije. Iako su Sandra Trstenjak i Andrea Tolić dovele Meteoru u vodstvo, cure iz Apexa su grizle i to im se isplatilo. Helena Hedl i Ana Kederov zabijaju za izjednačenje. Lutrija penala bila je sretnija za Meteoru, koja je otišla u veliko finale.

Veteransko polufinale bilo je rezervirano za AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka, i HR Tuning. Rezultat je bio 5:1. Za Zloćinu ekipu zabijali su dva puta Hrvoje Penava i Robert Grdović i jednom Korab Morina.

Nakon toga je temperatura na Šalati porasla za par stupnjeva, bilo je vrijeme za muška polufinala. Playbox Mr. Jack protiv Pimonta. Od početka se krenulo nervozno, a trener Playboxa, Alen Jukić isključen je na samom početku utakmice, što ga je osim klupe izbacilo i sa afterpartya Šalate. Tvrda i napeta utakmica “na nož” eskalirala je u 13. minuti kada jedan prekršaj na sredini terena uvodi u sukob cijeli teren. Zagužvalo se, završila je ruka na vratu i sudac je riješio ovo sa crvenim kartonom Filipu Vojnoviću i isključenjem na dvije minute igraču Playboxa. Odlučivao je jedan potez a on se dogodio u 28. minuti kada Ivan Šulentić zabija gol vrijedan finala.

Drugo polufinale bilo je neizvjesno kratko, SZZG je prešao preko Cvjetno Pinkdroidsa sa 3:0. Mirko Rogošić, Tvrtko Pajalić i Luka Davidović zabijali su za finale. Dečkima iz Pinkdroidsa ostaje žal što dobru formu ovog ljeta nisu nastavili i na Šalati, a Vedranu Škoriću nagrada za skoro prebacivanje tribina Šalate, kada je jednu loptu revoltirano ispucao visoko u zrak. Oduševljenje lukom lopte trajalo je do trenutka kada smo shvatili da netko zaista mora i otići po loptu.

Ostale su nam samo dvije utakmice za treće mjesto. Prvo ona ženska. SC Flegar htio je isprati gorak okus 7 golova iz polufinala protiv Apexa, koji se htio oporaviti nakon poraza na penale. Utakmica u kojoj se SC Flegar dvaput vraćao da bi na kraju pobjedio golom iz penala pred sam kraj utakmice. Za Apex je zabijala Mihaela Brkić, dok su za Flegar zabijale Ivana Damjanović, Marija Žagar i Natalija Hubak.

Pimont i Cvjetno Pinkdroidsi su zatvorili dan na Šalati. Treće mjesto ipak je otišlo Pimontu, koji je zabio tri gola ispuhanim Pinkdroidsima. Luka Toš sa dva gola i Pavao Ježić donose na kraju medalju za Pimont. Ivan Žnidarec zabio je počasni gol na kraju za Pinkdroidse.

Na kraju dana ostaje nam za dati nagrade redakcije, koje nisu ništa prestižno osim šanse da im se imena spomenu još jednom u ovom našem izvještaju dana. Prvo moramo spomenuti naše glasnogovornike ekipa, uvijek nasmijane Mariju Žagar iz Flegara i Antonija Papca iz Pimonta koji su uvijek u ime ekipe stali ispred naših kamera i dali izjave bilo nakon poraza bilo nakon pobjede. Valja spomenuti i Miroslava Filipovića koji je vjerovatno dao više izjava u ime Pinkdroidsa, nego što su oni igrali utakmica. I na kraju Tvrtka Pajalića iz SZZG-a, kojeg smo izvukli iz svlačionica nakon tuširanja kako bi bos došao do nas i rekao par riječi nakon polufinala. Hvala vam svima još jednom na pristupačnosti.

Očekuju nas još finala, koja će zasigurno pružiti spektakl. Dođite na Šalatu malo prije samo utakmice Futsal Dinama i Panathinaikosa, ispratite finala u sve tri kategorije i saznajte tko su najbolje ekipe grada.