Nešto prije početka prve utakmice na Šalati donosimo razgovor s voditeljima ekipe SZZG, Markom Andrićem i ekipe Megaton, Tomislavom Đulvatom koji su nam prvo rekli u kakvom sastavu njihove ekipe dolaze na Šalatu.

SZZG: Više-manje dolazimo u punom sastavu, nedostajat će nam jedino Ivan Herceg zbog poslovnih obaveza u Njemačkoj, ali koga nema bez njega se može i mora, a mi smo sigurni da će ga dečki koji su tu dostojno zamijeniti. 

Megaton: Dolazimo u krnjem sastavu ali navikli smo već na takvu situaciju tako da vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju. U svakom slučaju dati ćemo sve od sebe.

Kao i sve ekipe dosad, pitali smo ih koji im je najdraži turnir na kojem su igrali i što misle o konceptu ovogodišnjeg Trofeja.

SZZG: Težak odabir, ali rekao bih da su mi najdraži turniri onaj u Kutini, gdje smo u finalu poraženi od dream teama Tihe Novaka, i to zato jer je to moj domaći turnir i bilo je lijepo igrati pred svojom publikom i prijateljima, i Savica gdje smo prvi i nadam se ne zadnji put uzeli zlato. Organizacijski nemam većih prigovora, iako ne bi bilo loše zamijeniti podlogu, ali to su već finese koje ovise o ukusu pojedinaca.

Megaton: Najdraži nam je onaj koji se igrao ispred naše kuće, a to je onaj koji se igrao na Črnomercu i koji se igrao u spomen na velikog igrača i jos većeg čovjeka, našeg bivšeg trenera Matu Čuljka.

Andrić i Đulvat rekli su nam što u njihovim ekipama očekuju od Šalate.

SZZG: Naša želja je osvojiti turnir, kao uostalom i svim drugim ekipama koje ćemo gledati na Šalati. Mislim da smo na kvalifikacijskim turnirima pokazali da pripadamo u ovo elitno društvo osam najboljih ekipa u Zagrebu. Jasno, za neki veći podvig trebat će nam i malo sportske sreće, a mi ćemo je svojim trudom i zalaganjem na terenu pokušati isprovocirati.

Megaton: Ići ćemo utakmicu po utakmicu, ne gledamo predaleko. Kao što sam rekao dati ćemo sve od sebe svako poluvrijeme naših utakmica.

A za kraj, dobili smo i komentar suparnika.

SZZG: Mislim da pozicija na ovoj tablici nema nikakvog značenja jer nisu sve ekipe sudjelovale na jednakom broju turnira, ali jasno je da na velikoj završnici slabih ekipa nema.

Megaton:Poznajemo ekipu SSZG-a i za nas će to biti zahtjevna i teška utakmica. Poštujemo ih, ali i vjerujemo u sebe.

Zahvaljujemo voditeljima obje ekipe na razgovoru i želimo im puno sreće u današnjem međusobnom dvoboju. I neka bolji pobijedi.