Danas otvaramo Šalatu i završnicu koju smo čekali od prvog kvalifikacijskog turnira na Črnomercu, stoga vam donosimo dvije ekipe koje ne igraju međusobno, ali obje igraju na Šalati. To su ženske ekipe MC Plus, prve u ukupnom poretku, i Apex, ukupno treće. S nama su razgovarali Antonina Jeličić iz Apexa i Danijel Jandrečić, voditelj MC Plusa.

Kao i u svakom razgovoru dosad, prvo nas je zanimalo u kakvim sastavima dolaze danas ekipe?

MC Plus: “Na Šalatu dolazimo potpuno nekompletni bez 4-5 cura koje igraju za futsal repku, a neke još igraju veliki nogomet tako da je bilo upitno hoćemo li uopće nastupiti na Šalati.”

Apex: “Na Šalatu dolazimo u punom sastavu kao i dosad, izuzev ozljeđenih cura koje neće moći igrati, ali će biti velika potpora s klupe.”

Gledavši natrag na Trofej Dinamo, zanimalo nas je kako su zadovoljni sa organizacijom, i koji im je turnir bio malo draži nego ostali?

MC Plus:”Našoj ekipi je u najboljem sjećaju ostao turnir u Ivaniću koji je po nama zadovoljio sve kriterije od organizacije pa nadalje. Iskreno koncept turnira nije bajan, ali o tome drugom prilikom.”

Apex: “Što se tiče Trofeja Dinamo svakako pozdravljemo s veseljem uključivanje ženskih ekipa u sami koncept turnira. Pohvalile bi organizatore koji su se trudili uvažiti sve prijedloge kako bi svaki idući turnir bio sve bolji. Nadam se da neće posustati i da se vidimo i na sljedećem Trofeju Dinamo.”

Plasirale su se na završnicu, no obje ekipe dolaze u različitim raspoloženjima na nju.

MC Plus: “Očekivanja su bila velika, no kako nismo bili sigurni hoćemo li nastupiti, ne znam što očekivati.”

Apex: “Sretne smo što na Šalati možemo gledati i ženski turnir uz jaka muška imena. Naša očekivanja su skromna iz razloga što nakon ljetne stanke još nismo ušle u puni pogon treninga, ali s treninzima koje smo odradile nastojimo se što bolje pripremiti.”

Također, i u pogledu na svog protivnika na Šalati imaju drukčija gledišta.

MC Plus: “Obje ekipe su u istoj poziciji (MC Plus i SC Flegar) i da smo u punim sastavima bilo bi to finale prije finala. Jednostavno naše tekme su uvijek nabijene sa puno emocija.”

Apex: “Meteora Futsal je dobra ekipa s kojima smo odigrale već par zanimljivih utakmica tako da nema razloga da i ova ne bude tako napeta. Poznajemo cure jako dobro i znamo da ćemo i jedne i druge dati sve od sebe da prođemo u finale Trofeja Dinamo.”