Sljedeće dvije veteranske ekipe koje treba predstaviti su ekipe AD Tokić i Zloćo i prijatelji Mate Čuljka te ekipa Sv. Petar. Ekipa AD Tokić i Zloćo i prijatelji Mate Čuljka nastupala je na prvom turniru na Črnomercu gdje su u finalu izgubili od ekipe Dental Centar Grzela Futura Dentale, ali su si osvojenim drugim mjestom osigurali mjesto na Šalati. Ekipa Sv. Petar je na turniru u Dugavama osvojila treće mjesto te je na Šalatu ‘upala’ nakon manjih promjena i odustajanja osvajača Dugava – NC Šalate. O ovogodišnjem Trofeju Dinamo, Šalati i njihovim očekivanjima na istoj razgovarali smo s voditeljima ekipa Mladenom Zlodijem Zloćom te Petrom Cotom.

Ono što smo ih prvo pitali bilo je u kakvom sastavu dolaze na Šalatu.

AD Tokić i Zloćo i prijatelji Mate Čuljka: “Na Šalatu dolazimo sa desetak igrača od 14 prijavljenih, ali fali nam dragulj malog nogometa koji je bio prvi puta na tom veteranskom turniru u našoj ekipi, a to je nažalost Matija Capar tako da imamo motiva da probamo osvojiti ovaj turnir!”

Sv. Petar: “Faliti će neka lica iz Dugava. Najbolji strijelac veteranskog turnira u Dugavama, Penava, igra za ekipu za koju je igrao na prvom turniru jer im je već prije Dugava obećao da će završnicu igrati za njih. Biti će nam to mali hendikep, ali nadamo se da ćemo se sresti s njim u finalu. 🙂 Isto tako, moja malenkost neće biti prisutna na polufinalu. Idem na svadbu, tako da se nadam da će dečki izboriti finale pa da se vidimo u nedjelju.”

I jedna i druga ekipa igrala je samo po jedan turnir, ali pitali smo ih da nam kažu kako su zadovoljni tim turnirima, ali i konceptom ovogodišnjeg Trofeja.

AD Tokić i Zloćo i prijatelji Mate Čuljka: “Turnirom na Črnomercu bio sam zadovoljan. Organizacijom, a pogotovo s nazivom turnira u čast mom velikom prijatelju, kralju futsala Mati Čuljku zbog kojega smo i prijavili ekipu!”

Sv. Petar: “Turnir u Dugavama je bio solidno organiziran. Sve je više manje ‘štimalo’ vezano za nogometni dio, a i popratni sadržaj (klopa, cuga i muzika) je bila na visokom nivou za jedan kvartovski turnir. Šteta je što se vrijeme pokvarilo pa je bilo malo zavrzlama oko toga, ali na to organizator nije mogao utjecati. Jedina mala zamjerka je oko rasporeda, jer smo u petak imali tri tekme koje su nam bile razvučene kroz cijelo popodne i večer. Ali na kraju smo stisnuli zube i prošli u polufinale. I općenito smatramo da bi se i veteranski turnir trebao igrati s četvorkom. Može 5+1, ali dajte četvorku! ;-)”

I za kraj smo ih pitali koja su njihova očekivanja od ovogodišnje Šalate, na kojoj ćemo prvi puta gledati i veterane, te da prokomentiraju svoje polufinalne protivnike.

AD Tokić i Zloćo i prijatelji Mate Čuljka: “Na Šalati moja ekipa i moj sponzor AD TOKIĆ ima velika očekivanja, a ako mi se odazovu svi igrači na koje planiram očekujem finale kao i na Črnomercu protiv ekipe Dental Centar Grzela tj mog velikog prijatelja Arona, s tim da i nama i njima neće biti lako ući u nedjeljnu završnicu.”

Sv. Petar: “Nemamo neka posebna očekivanja. Nadamo se da ćemo usprkos izostancima biti na vrhuncu zadatka i da ćemo izboriti ulazak u finale. Ali ako i ne uspijemo, uvijek ostaje 3. poluvrijeme za koje smo uvijek spremni. 🙂 Iskreno ne znamo točno tko igra za Grzelu jer smo relativno novi u veteranskom svijetu. Dugave su nam bile prvi veteranski turnir uopće. Čuli smo da dio Kurble s kojima smo imali tešku tekmu u Dugavama igra za Grzelu, tako da sigurno možemo očekivati čvrstu tekmu i neizvjestan dvoboj. Bar se nadamo da će biti neizvjestan ili barem izvjestan u našu korist naravno.

Ekipama se zahvaljujemo na razgovoru i želimo im puno sreće na sutrašnjim utakmicama.