Posljednji kvalifikacijski turnir ipak nije uspio završiti u predviđena tri dana. Kiša, odnosno njezine posljedice, poremetile su raspored posljednjih utakmica u Dugavama te će se one odigrati danas s početkom u 18:00 sati.

Jučer su se odigrala seniorska četvrtfinala, veteranska polufinala te su se pucali penali za treće mjesto. Pa krenimo redom.

Prvu utakmicu gledali smo dvoboj između ekipe PimontCvjetno Pinkdroidsa. Pinkdroidsi su poveli u petoj minuti pogotkom Miroslava Filipovića i to je bio jedini pogodak u prvih 15 minuta. U drugom poluvremenu nastupa Pimont. Dečkima su bodovi koji će dobiti prolaskom ove utakmice bili potrebni za odlazak na Šalatu. Njihov spasitelj bio je Petar Ježić koji je s tri pogotka odveo svoju ekipu na završnicu.

Drugu utakmicu igrala je prva ekipa s naše tablice SZZG, protiv lokalnih mladih dečki iz ekipe SDG. Do osme minute nije bilo pogodaka ni s jedne strane, ali tada kreće Zbor. U sedam minuta zabili su pet pogodaka. Dva su zabili Daniel Kahlina i Ante Markić, a jedan Luka Davidović. U 17. minuti SDG uspijeva postići pogodak, a zabio ga je Luka Galić. Nakon toga ‘pala’ su još četiri pogotka. Tvrtko Pajalić u 20. minuti, Domagoj Durlen u 23., Nikica Novosel u 25. i za kraj, u posljednjoj minuti susreta svoj drugi pogodak na utakmici, za konačnih 9:1 zabija Tvrtko Pajalić.

Nakon toga slijedila je utakmica bez pogodaka. U četvrtfinalu između Playbox Mr. JackaDobermanna pitanje pobjednika odlučeno je preko penala. Prvi je pucao Ivan Šulentić za Playbox i bio je precizan. Nakon njega za Dobermann puca Renato Rumbak koji također pogađa. I sljedeći je Playboxov izvođač, Kristian Čekol, bio precizan sa šest. Zatim je pucao Antonio Sekulić koji je promašio, ali odmah nakon njega promašuje i Danijel Dekanić iz Playboxa. Sljedeći je sa šest metara bio precizan Alen Fetić, pa ponovno Ivan Šulentić. Iz Dobermanna je opet precizan bio Renato Rumbak. Ivan Šulentić i treći put hladnokrvno zabija, dok za Rumbaka nije bila treća sreća jer u svom trećem izvođenju promašuje i tako Dobermann ostaje samo na četvrtfinalu u Dugavama.

Posljednje četvrtfinale igralo se između Cvjetno Poliklinike MilojevićTiskare Dikope. Teška i zanimljiva utakmica u kojoj lopta nikako nije htjela ući u gol sve do 22. minute kada je za Cvjetno zabio Vedran Matošević. Borba se nastavila, ali je u 28. minuti Hrvoje Penava pogotkom potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Nakon četiri zanimljive seniorske utakmice u kojoj smo mogli vidjeti sve čari malog nogometa, slijedila su polufinala veterana koja nisu bila ništa manje zanimljiva.

Prvu utakmicu igrali su NC ŠalataSv. Petar. Gol za NC Šalatu postigao je već u drugoj minuti Dino Kovač te na toj utakmici golova više nije bilo, ali je prilika bilo mnogo. Druga polufinala utakmica bila je između ekipa Kurbla  HR Tuning. Kurbla je povela u šestoj minuti autogolom Željka Zajeca. Nakon toga HR Tuning zabija četiri komada. Josip Čarapina u devetoj i 25. minuti, Saša Špoljarić u 11. i Nikola Babić u 26. Cijelo vrijeme su dečki iz Kurble pokušavali i imali su nekoliko odličnih prilika, ali lopta nije htjela u gol. Drugi pogodak su uspjeli zabiti u 29. minuti, golom Luke Ivanovića, ali u posljednjoj minuti za 5:2 zabija Hrvoje Smiljanić.

Odmah nakon druge polufinalne utakmice pucali su se penali za treće mjesto. Ekipa Sv. Petar pucala je prva i Ante Džapo je bio precizan sa sedam metara. Nakon toga iz ekipe Kurbla puca Tvrtko Močibob kojem golman Sv. Petra brani. I drugi izvođač Sv. Petra, Matija Dvornik bio je precizan, dok Siniša Ferenček promašuje i drugi penal za Kurblu.

Time se riješilo i pitanje sudionika veteranskog dijela završnice na Šalati. Na velikoj završnici sudjelovat će Dental Centar Grzela Futura Dentale, AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka te NC Šalata i HR Tuning, no tko će protiv koga igrati vidjet ćemo tek nakon današnjeg finala.

Što se tiče seniorskog turnira i tu su neke stvari postale jasnije. Tiskara Dikopa, iako je ispala u četvrtfinalu Dugava, ide na Šalatu s 22 boda. Isto tako prolazi i BDMŽ Sofascore koji nije prošao skupinu. Ispali su još i Cvjetno Pinkdroidsi i Dobermann, no i oni su prolaskom u četvrtfinale imali osiguranu Šalatu. Za konačni poredak morat ćemo se strpjeti još nekoliko sati da se odigraju polufinala i finale nakon čega ćemo znati tko će protiv koga igrati na velikoj završnici.

Kao što smo rekli na početku, prva utakmica počinje u 18:00 sati, a za danas je prebačeno i puštanje lampiona za prerano preminulog Damira Marijana Mirčea. Dođite u Dugave i uvjerite se kakvu odličnu atmosferu dečki iz DSR Dugave Zagreb mogu napraviti.