Krenule su i Dugave, a prvi dan nas je pomazilo vrijeme koje nam se smilovalo i munje slalo svuda oko nas, ali ne i iznad plave pogloge Trofeja Dinamo.

Dan je započeo već u 17:00 sa veteranima. NK Trnje i CB Kova Fimatosport odigrali su za početak prijateljskih 1:1. Mario Rašić i Tomislav Kovačić bili su strijelci.

Zatim smo se prebacili u seniorski dio koji su otvorili Playbox Mr. Jack i Autoklub Sveučilište. I to otvorili sa penalima. U regularnom dijelu Fran Vukelić je pogodio dvaput za Autoklub a Marko Kubašek i Ivan Šulentić za Playbox, da bi Playbox bio sretniji u raspucavanju. Teo Nikolić je promašio tek u četvrtoj seriji, nakon što je prethodne tri pospremio pored golmana, dok je njegov kolega sa druge strane, Ivan Šulentić zabio sva četiri svoja pokušaja.

Vratili smo se veteranima koji su u početku uživali u remijima. NK Trnje i Sv. Petar 2:2. Hrvoje Strunjak i Goran Milojević zabijali su za Trnje, ali Petar Cota je poravnavao sa svoja dva gola.

Da veterani nisu odlučili u Dugavama samo prijateljski remizirati dokazali su Jamnica-Mrav i HR Tuning. Nikola Babić i Vlado Manojlov zabili su za pobjedu HR Tuninga od 2:1. Za Jamnicu, a i Mrava zabio je Tomislav Hršak.

Veterani su odigrali dvije zaredom, pa smo se prebacili u seniorski dio gdje je Turbina.hr dočekala Cvjetno Pinkdroidse. No, samo ih je dočekala, ali ništa više od toga jer su Pinkdroidsi dobili sa 4:0. Krešimir Tadić, Vanja Hršak i naš stalni davatelj izjava nakon utakmica, simpatični Miroslav Filipović sa dva gola, zapečatili su sudbinu Turbine koja u ovoj utakmici ipak nije stvarala mehanički rad kako to po definiciji treba, a Pinkdroidsi su najavili da su spremni za one najveće dohvate.

Vratili smo se opet veteranima sa utakmicom Sv.Petra i CB Kova Fimatosporta. Jerko Leko i Dario Skoko zabili su za Kovu i već počeli lagano računati bodove kada kreće uragan Sv. Petra i golovi Andreja Erjaveca i Hrvoja Penave, koji se pogodio dvaput i okrenuo na 3:2.

Nastavili smo sa veteranima. Utakmica KurblaNK Trnje. Alen Klakočer (x2*), Milivoj Anić, Nikola Smolčić i Srđan Rizvan zabijali su za Kurblu koja je došla do 5:3 pobjede. Dario Šenjug, Mario Rašić i Domagoj Belinar samo su smanjili rezultat.

A nakon nje, prava poslastica. Tiskara Dikopa i Autoklub Sveučilište. Autoklub nakon nesretnog poraza na prvoj utakmici nema pravo na kiks, a Tiskari fali najbolji strijelac, ljubimac žena i protagnosit bankarskih reklama, svestrani Filip Lazov. Igralo se otvoreno i napeto do samog kraja, a onda Tiskara zabija brza tri gola i pobjeđuje sa 3:0. Bruno Jakovljević, Marin Šutalo i Filip Kopun pokazali su da ih nije pogodio izostanak Lazova i da i oni pogađaju. A Hrvoje Milinković (na Trofeju prozvani Hrvoje Milinković- Savić) prodornim uzvicima sa klupe i vršenjem pritiska na sudačku postavu (da produži utakmicu za 10 sekundi da i on uđe) dao je svoj obol ovoj važnoj pobjedi.

Uzbuđenja su se nastavila u skupini B gdje su na teren izašli prvoplasirani u ukupnom poretku, SZZG, i Turbina.hr. SZZG nije dao previše šanse protivnicima i dobio je sa 4:1. SZZG se očito dogovorio prije utakmice da golovi ne vrijede ako ih ne zabiju Nikica Novosel i Mirko Rogošić, pa su oni zabili svaki po dva i doveli SZZG do pobjede.

Nakon toga, vratili smo se veteranima i njihovim miroljubivim navikama. CB Kova FimatosportKurbla 2:2. Dario Skoko i Damir Kraljević zabijali su za Kovu a Alen Klakočer za Kurblu.

Predzadnja utakmica dana dala nam je dvoboj Playbox Mr. Jacka i Tiskare Dikope. Tu smo imali itekako što vidjeti. Krenulo je sa golom Ivana Šulentića a nastavilo se sa uzvicima, napadima na suce, opetovanim vikanjem i nezadovoljstvom. Dikopa je bila frustrirana sa par sudačkih odluka,a eskaliralo je na poluvremenu kada su okružili suce i imali im dosta toga za reći. Cijela ta atmosfera podigla je mnogobrojnu publiku sa tribina na noge i oni su nastavili sa vikanjem. Nakon odmora Dikopa je protestno izašla na teren a Playbox je zabijao i to čak 9. Marko Kubašek čak 4. Na kraju, rezultat 9:0.

Dan smo završili sa Sv. Petrom i Kurblom. kako to i priliči veteranima u ovom danu, opet remi. 2:2, a valja izdvojiti dva gola Hrvoja Penave.

 

* samo da pojasnimo kako x2 nije kladioničarski tip, na veliku žalost publike iz Dugava koja je jučer cijeli dan obilazila zapisnički stol sa papirićima na kojima su bile kombinacije tri znaka:1, x i 2, i  uporno postavljala pitanja poput:
“E, a kaj se može kladiti na ovu tekmu?”

“Kaj misliš na kog mi je najbolje da stavim novce?”

“Jel ima Trofeja Dinamo u Supersportu?”

“Zaš nema Lazova?”