Zadnji kvalifikacijski turnir u Dugavama se bliži, borba za Šalatu dolazi do svoje velike završnice, a sada možemo pogledati na dosadašnji period Trofeja Dinamo. Iza nas je šest kvalifikacijskih turnira, pogledajmo zajedno što ih je obilježilo:

1. Turniri izvan Zagreba i veliki broj ekipa

Trofej Dinamo je ove sezone odlučio izaći iz kvartova grada Zagreba i proširiti svoje lokacije i na mjesta poput Bjelovara, Kutine i Ivanić Grada. U svakom gradu smo bili odlično dočekani a svaki turnir Trofeja Dinamo pratio je i veliki broj prijavljenih ekipa. Od onih koje smo imali prilike gledati na prošlogodišnjem izdanju Trofeja, do lokalnih ekipa koje su iskoristile priliku da Trofej Dinamo dolazi u njihov kraj i koje su na domaćem terenu pokušale ostvariti što bolji plasman. Ni na jednom od dosadašnjih šest turnira nismo imali manje od dvoznamenkastog broja prijavljenih ekipa i to nam je iznimno drago.

2. Luka Modrić – najbolji strijelac Trofeja Dinamo

Na drugom turniru, onom u Bjelovaru, imali smo se prilike upoznati sa Lukom Modrićem, koji je tada igrao za Marocchino Caffe Bar. Luka je u Bjelovaru zabio nestvarnih 17 golova i postao najbolji strijelac, ne samo Bjelovara, nego dosadašnjeg Trofeja Dinamo. Postavljen je rekord kojem je najbliže bio Deni Topalović u Kutini, no on je ostao na 16 golova. Ostaje nam za vidjeti hoće li netko u Dugavama srušiti Luku, ili će možda Luka nadmašiti sam sebe i postaviti novi rekord.

3. Ženski turnir

Osim muškog turnira, Trofej Dinamo je ove godine uveo i ženski turnir. Kao što smo imali priliku vidjeti u intervjuu sa Gabrijelom Gaiser, curama sezona završava u travnju a nova počinje u studenom i imaju veliku rupu u međuvremenu i ovise o ovakvim turnirma. Iz tog razloga, kako bi probali ujedno i popularizirati i ojačati ženski futsal uveli smo i žensku kategoriju. Cure su nam to vratile na najbolji način. Velik broj ženskih ekipa prijavljivao se na turnire, a cure su igrale sjajan nogomet. Nerijetko su utakmice žena bile atraktivnije od onih u muškom turniru. Također, vidjeli smo mnoštvo dobrih poteza i sjajnih golova. Ekipa MC Plus osvojila je dva od tri ženska turnira, a hoće li pokoriti i Šalatu ostaje nam vidjeti.

4. Aplikacija

Velika novost ove sezone je naša aplikacija Leagues & Tournaments. U realnom vremenu svi oni koji ju instaliraju na svoje mobilne uređaje mogli su pratiti sve rezultate, strijelce, tablice, popis momčadi i još mnogo toga. Aplikacija je idealna za one koji iz nekog razloga ne mogu prisustvovati turniru, a pod svaku cijenu žele pratiti kako njihova ekipa igra. Sa aplikacijom nastavljamo dalje, a sve koji već nisu pozivamo da su instaliraju i preko nje prate Trofej Dinamo do kraja.

5. Veterani

Ove godine osim ženskog turnira uveli smo i turnir za veterane. Prvi takav turnir bio je na prvom kvalifikacijskom turniru Trofeja Dinamo, u Črnomercu. Idući će se održati na posljednjem kvalifikacijskom turniru u Dugavama. NA prvom turniru je bilo iznimno zanimljivo, a moglo se vidjeti kako sjajnih poteza tako i poznatih lica poput Koraba Morine, Hrvoja Štroka, Hrvoja Penave, Marija Švigira. Ne sumnjamo kako će i idući turnir biti odličan, s obzirom da se radi o zadnjem prije Šalate, stoga će ekipe gristi kako bi ulovile bodove za završnicu.