Nakon burne noći i proslave plasmana Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva na red je došla i završnica Trofeja Dinamo u Ivanić Gradu. Prvo je na rasporedu bilo igranje po skupinama u ženskom turniru. Uvodna utakmica je bila ona između ekipe Apex i ŽNK Odra. Mihaela Brkić, Klara Klasterka i Kristina Samarđić svojim golovima dovele su Apex do lagane pobjede od 3:0.

Odra je zatim igrala drugu utakmicu zaredom. Ovaj put protivnice su bile MNK Meteora Futsal. Meteora je rutinski svladala već pomalo umornu ekipu ŽNK Odre sa 5:0. Briljirala je Andrea Tolić, koja je zabila tri puta, a Irena Migić i Sandra Trstenjak su dodale po jedan za visoko slavlje.

U grupi A ostao nam je još samo jedan dvoboj. Onaj Apexa i MNK Meteore Futsal. Kristina Samarđić, Mihaela Brkić i Helena Hedl zabijale su za Apex a Andrea Tolić samo je uspjela smanjiti za Meteoru za konačnih 3:1 i Apexovo prvo mjesto u skupini. Meteora je zauzela drugo.

Nakon grupe A, došlo je vrijeme i za grupu B u ženskom turniru. Prve su na teren imale čast izaći Cvjetno Poliklinika Milojević i ŽMNK MC Plus. Ovo je ujedno bila i repriza polufinala sa Savice gdje je MC Plus slavio sa 3:1. U Ivaniću opet isti ishod, ali ovaj puta čak 4:0. Lucija Švorčina zabila je dva, Petra Pezelj i Ivana Stanić po jedan za MC Plus.

MC Plus je zatim odigrao svoju drugu utakmicu. Protivnik je bio SC Flegar. Flegar je rastrčano prošao pored umornih cura iz MC Plusa, rezultat 4:2. Tomislava Matijević zabila je dva gola, dok su Tihana Nemčić i Petra Bračević dodale svaka po jedan. Ivana Stanić zabila je dva za MC Plus no nije mogla sama protiv cura iz Flegara.

Zadnja utakmica po skupini donjela je dvoboj SC Flegara i Cvjetno Poliklinike Milojević. SC Flegar je pobjedio sa 4:0 i suvereno prošao skupinu. Tihana Nemčić zabila je hat trick a Petra Bračević je dodala jedan za konačno slavlje. MC Plus prolazi kao drugi iz ove skupine.

Nakon raspleta ženskih skupina na red su došla muška četvrtfinala. Prvo su igrali Cvjetno Pinkdroids protiv CB Olimp CB Dribbling. Unatoč snažnom otporu domaće ekipe, Cvjetno je pobjedilo sa 5:3. Ivan Penava zabio je dva gola, Hrvoje Penava dodao je jedan, a Davor Jurišić i Ivan Žnidarec svojim su golovima potvrdili pitanje pobjednika za Cvjetno. S druge strane za dva CB-a tri gola zabio je Josip Marinić.

Domaće četvrtfinale igrali su Hotel Sport i NK Draganec. Ipak, domaćini samog turnira pobjedili su sa 3:1 vrlo dobru ekipu Draganeca. David Čuni, Vladimir Tomas i Vedran Haber bili su strijelci za Hotel Sport, za Draganec zabio je Kuzma Deveđija.

Treće četvrtfinale bilo je ono između Tiskare Dikopa MC Plus i Autoklub Sveučilišta. Dikopa je lovila vlak za Šalatu i svladala je mladu momčad Sveučilišta sa 6:3. Sa četiri gola prvo ime susreta bio je Filip Lazov. Mata Uremović, Domagoj Picak i Artem Dzyuba Autoklub Sveučilišta, Sebastijan Sobota, zabili su za smanjenje rezultata.

Zadnje muško četvrtfinale donijelo je dvoboj Pimonta i BDMŽ Sofascorea. Pimont je pobjedio sa 4:2. Pavap Ježić dva puta pronalazio je put do mreže, a Tino Čirjak i Eugen Gudek zabili su svaki još po jedan. Naš najdraži clickbait, Luka Modrić, za poražene je postigao oba gola.

Nakon muških četvrtfinala red je došao na ženska polufinala. U prvom polufinalu Apex je igrao protiv ŽMNK MC Plus. Iako je utakmica počela atraktivno, sa dva zgoditka u prvoj minuti. Lucija Švorčina je dovela MC Plus u vodstvo ali ubrzo je Monika Perko izjednačila, utakmica je ipak išla u jednom smjeru. MC Plus je zabio još četiri gola kroz Gabrielu Gaiser, Ivanu Stanić, Petru Pezelj i još jednom Luciju Švorčinu i trasirao svoj put u finale.

Nakon toga čekao se drugi polufinalni ogled u ženskom turniru, i nije razočarao. SC Flegar i MNK Meteora Futsal su golovima Tomislave Matijević i Petre Bračević za Flegar i Perice Cicijelj i Sandre Trstenjak za Meteoru odvele ovu utakmicu u raspucavanje, nakon što je u 30 minuta rezultat bio 2:2. Drama poput one iz Rusije, a sreća je ovaj puta pratila Meteoru koja je prošla u finale.

Zatim se prešlo u muški dio turnira gdje su na rasporedu bila polufinala. Prvo nas je čekao dvoboj Cvjetno Pinkdroidsa i Tiskare Dikopa MC Plus. U regularnom dijelu završilo se 3:3. Strijelci za Cvjetno su bili Vedran Škorić i to dva puta i Ivan Penava. S druge strane, za Dikopu su zabijali Matej Čosić i Pero Mamić, također dvaput. Pristupilo se ruletu raspucavanja, a tamo je Cvjetno bilo spretnije i izborilo finale.

Drugo polufinale se igralo između domaćina, Hotela Sport, i Pimonta. Pimont je bio bolji u raspucavanjima i prošao u finale.

Treće mjesto kod žena dobili smo raspucavanjem, SC Flegar je bio bolji od Apexa u tom segmentu.

Žensko finale donijelo je dvoboj ŽMNK MC Plus i MNK Meteora Futsala. Gabriela Gaiser i  Lucija Švorčina nisu imale milosti i naslov Ivanića sa rezultatom 3:0 u finalu otišao je curama iz MC Plusa.

Nakon uzbuđenja u ženskom turniru, došao je red i na muški turnir. Raspucavanjem smo dobili osvajača trećeg mjesta, to je Tiskara Dikopa MC Plus, koja je bila bolja od Hotela Sport.

Zadnja utakmica dana bila je rezervirana za muško finale. Pimont protiv Cvjetno Pinkdroidsa. Na kraju pobjeda Pimonta u sjajnoj utakmici sa 5:3. Strijelci za Pimont su bili Dario Šestić sa dva gola, Pavao Ježić sa također dva gola te Tino Čirjak. Za Cvjetno su zabijali Vedran Škorić, Hrvoje Penava i Ivan Žnidarec.

Čestitke osvajačima odličja u obje kategorije!

Na kraju je ostalo samo podijeliti individualne nagrade. U ženskoj konkurenciji sve tri nagrade otišle su u ruke igračica MC Plusa. Najbolja igračica turnira je Gabriela Gaiser. Najbolji strijelac je njena suigračica Lucija Švorčina, a najbolja golmanica je Petra Lerotić.

Što se muškog turnira tiče najbolji strijelac je na kraju Filip Lazov iz Tiskare Dikopa MC Plus. Ostale dvije nagrade otišle su u ruke igrača Pimonta, prvaka Ivanića. Najbolji igrač je Dario Šestić, dok je najbolji golman na kraju Pavao Ježić.

Trofej Dinamo sada odlazi na ljetnu stanku, a 24.8 očekuje nas zadnji turnir u Dugavama i zadnja šansa da se ulove bitni bodovi za plasman na završnicu na Šalati.