Studentski zbor Zagreb u muškoj, a ŽMNK MC Plus u ženskoj kategoriji odnijeli su pobjedu na Savici. Zboraši su sa velikih 7:0 pobijedili MNK Cvjetno Polikliniku Milojević, a u ženskom turniru MC Plus je bio bolji nakon izvođenja šesteraca od ekipe MNK Meteora Futsal. Najbolja igračica je Ana Dujmović iz ŽMNK MC Plus, dok je najbolja golmanica iz redova Meteore. U muškom djelu turnira najbolji golman je Ivan Livančić iz redova SZZG, dok je najbolji strijelac Muhamed Alghoul iz Outsidera Savica sa 5 golova. Za najboljeg igrača turnira izabran je Franjo Matković.

 

Krenimo sa ženskim turnirom. Jučer su osim finala odigrane polufinale utakmice. U prvoj polufinalnoj utakmici između Cvjetno Poliklinike Milojević i ŽMNK MC Plus pobjedu je odnijela ekipa MC Plus rezultatom 3:1. Pogotke za MC Plus postigle su Lucija Švorčina, Marija Vučković i Ivana Stanić. Jedini pogodak za Polikliniku zabila je Monika Conjar. Drugo polufinale igralo se između MNK Meteora Futsal i SC Flegar. Isti rezultat kao i u prvom polufinalu, ali ovog puta u korist Meteore. Za Meteoru su zabile Andrea Tolić, Mateja Pavlović i Perica Cicijelj, a za SC Flegar je zabila Mateja Tomić. Za treće mjesto pucali su se šesterci, a spretnije su bile djevojke iz ekipe SC Flegar.

Muškarci su dan nakon prekida zbog kiše nastavili dvobojem CB Virusa i Caffe Bara D. Virus je pobjedio 5:4, a Lovro Ščrbec i Vlatko Brnić briljirali su s jedne i druge strane sa dva, odnosno tri pogotka.

Zatim su Virus i Outsideri Savica odigrali svoju utakmicu. Outsideri su pobjedili 3:1 sa dva gola Muhameda Alghoula, Filip Vojnović dodao je još jedan, a Domagoj Živković samo smanjio na drugoj strani.

U drugoj skupini Playbox Mr. Jack pogotkom Ivana Šulentića dobio je Megaton sa 1:0.

Zatim je uslijedio „Derby Della Florale“. Cvjetno Pinkdroids i Cvjetno Poliklinika Milojević stali su na teren. Poliklinika je slavila s 2:0 golovima Kristijana Grbeše i Ivana Majića.

Nakon ove utakmice Dobermann je sa 4:0 dobio Megaton golovima Igora Leskovara, Dine Kovača, Mislava Baneka i Roka Mordeja.

Zadnja utakmica prije završnica bila je ona Playbox Mr. Jacka i Dobermanna. Završilo je 1:1 golovima Luke Gašparinčića za Playbox i Adela El Saleha za Dobermann. Dobermann je zatim bio bolji u raspucavanju i uzeo prvo mjesto u skupini.

Muška četvrtfinala su bila zanimljiva. Outsideri Savica su pobjedili Dipu sa 7:1, briljirao je Muhamed Alghoul sa tri pogotka. Zatim je SZZG dobio Playbox Mr. Jack. Mirko Rogošić i Franjo Matković zabili su po dva za SZZG. Dobermann i Cvjetno Poliklinika Milojević odigrali su utakmicu punu tenzija koja se morala riješiti preko raspucavanja. Nakon 2:2 u regularnom djelu, Cvjetno je bilo uspješnije sa bijele točke. Zadnje četvrtfinale također je donijelo raspucavanja. AAMK Sveučilište i CB Virus Savica odigrali su 3:3 nakon 30 minuta. Za AAMK Kristijan Lovrić postigao je tri pogotka, no promašio je jedan penal i Virus je putovao u polufinale.

Nakon ženskog finala. Utakmica između ekipe MNK Meteora Futsal i MC Plus nakon regularnog dijela završila je rezultatom 1:1, a golove su postigle, za Meteoru u 21. minuti Andrea Tolić i zatim u 24. iz kaznenog udarca Ana Dujmović za MC Plus. Uslijedili su penali, a svi koji su pratili reći će napetiji i od onih iz sinoćnje utakmice između Hrvatske i Danske. Prva je pucala, a i bila sigurna sa šest metara, Gabriela Gaiser iz ekipe MC Plus. Nakon nje promašuje Perica Cicijelj iz Meteore i tada kada je imala mogućnost donijeti svojoj ekipi veliku prednost Ivana Stanić iz MC Plusa promašuje penal. Terezija Miškić zabila je nakon nje i vratila nadu svojoj ekipi. Nakon toga slijedi pet serija u kojoj su cure i jedne i druge ekipe bile sigurne u sebe. Za MC Plus su zabile Gabriela Gaiser, Petra Pezelj, Ana Dujmović, Marija Vučković i Lucija Švorčina. Za Meteoru su sigurne sa šest metara bile Andrea Tolić, Bosiljka Mimica, Sandra Trstenjak, Irena Migić i Inga Geršak. U posljednjoj seriji za MC Plus bila je sigurna Petra Lerotić, ali Sanja Sabo iz Meteore popušta pod pritiskom i promašuje i tako donosi MC Plusu pobjedu.

 

Finale u muškoj kategoriji nije bilo ovako napeto, ali je bilo definitivno zanimljivo. Franjo Matković zabio je prvi pogodak za Zbor u 7. minuti nakon čega je poliklinika napadala i pokušavala, ali lopta u gol nije htjela. Za 2:0 je tada u 14. minuti zabio Hrvoje Žuvela, a u istoj minuti je na 3:0 povećao Mirko Rogošić. U 15. je za 4:0 zabio Tvrtko Pajalić. Poliklinika je pokušala s golmanom igračem, ali ni to im jučer nije išlo od ruke te do kraja utakmice za konačnih 7:0 zabijaju još jednom Hrvoje Žuvela i dva pogotka Kristijan Postružin.

 

Čestitke pobjednicima.

Trofej Dinamo sada seli u Ivanić Grad i bitka za Šalatu je jako uzbudljiva. Prijave su još otvorene i prijavite se na službenoj stranici natjecanja.