Nakon Kutine, malo svog vremena za nas izdvojio je i Tihomir Novak. Jedan od ponajboljih igrača Hrvatske i najbolji igrač proteklog Trofeja Dinamo u Kutini odgovorio je na par naših pitanja.

Počeli smo sa Kutinom koja je netom završila. Zanimalo nas je kakav mu je osjećaj bio igrati pred domaćom publikom, kako komentira izlazak Trofeja Dinamo izvan Zagreba i što misli na promjeni na 4+1?

“Drago mi je da se “Trofej Dinamo” odigrao u Kutini i bilo je lijepo igrati pred svojom publikom. Mislim da je dobitak za sam turnir ali i za same gradove to što se turnir igra i u manjim gradovima a ne samo u Zagrebu. Mislim da je pun pogodak da se igra po futsal pravilima i nadam se da će što više turnira pratiti ovaj primjer.”

Odmaknuli smo se zatim od Trofeja i malo porazgovarali o stanju u futsalu. Kao hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih igrača dobro je upućen u stanje u hrvatskom futsalu, zanimalo nas je što se treba promijeniti, a što je dobro? Pitali smo ga razvija li se futsal sa ovakvim turnirima poput Trofeja?

“Što se tiče hrvatskog futsala mislim da je pozitivno to što imamo sve veći broj kvalitetnih igrača i to što se kvalitetnije radi sa mladima. Nažalost ima puno više loših stvari. Prije svega mislim da bi se liga trebala smanjiti kako bi se kvaliteta koncentrirala. Zatim smatram kako bi se svaki klub a i sama liga trebali izboriti za puno više medijskog prostora. Ne bih znao koliki učinak imaju ovakvi turniri na sam futsal, ali sigurno pomažu mladim igračima da se razviju i da brže napreduju.”

Na kraju smo se vratili opet na Trofej Dinamo. Novak (Split Tommy)  je igrao sa Kristijanom Grbešom iz Futsal Dinama. Zanimalo nas je otkud se njih dvojica znaju. Planira li on igrati još koji turnir Trofeja Dinamo? Prati li ga uopće i tko je po njemu favorit?

“Grbi i ja se dugo znamo. On je iz iste županije, igrali smo zajedno u Nacionalu, u reprezentaciji i na dosta turnira i mogu reći da smo dobri prijatelji. Mislim da na Trofeju neću nastupati ali ću ga zasigurno pratiti.”