Priveden je kraju i četvrti ovogodišnji turnir u sklopu Trofeja Dinamo. Pobjednik TD Kutina je HNŠK Moslavina koja je u finalu s 3:0 svladala ekipu SZZG. U ovih pet dana koliko je trajao turnir u Kutini, mogli smo uživati u odličnim utakmicama, velikom broju golova i majstorijama proslavljenih hrvatskih malonogometaša.

Posljednjeg dana turnira odigrane su dvije zaostale utakmice četvrtfinala te polufinalne i finalna utakmica. Treća četvrtfinalna utakmica igrala se između SZZG-a i Plavog Plamena. Dečki iz zagrebačkog Zbora krenuli su jako u utakmicu i već u trećoj minuti vodili su 1:0, a pogodak je postigao Luka Davidović. U devetoj na 2:0 povećava Marko Andrić, a u 11. za velikih 3:0 zabija Ivan Herceg. U drugom poluvremenu igrači Plavog Plamena dižu ritam i zabijaju svoj prvi pogodak na utakmici. Zabio ga je Ivan Kuharić. Nakon četiri minute, strijelac trećeg pogotka za SZZG, Ivan Herceg, zabija autogol. Tu je pogotcima na utakmici bio kraj pa s rezultatom 3:2 ekipa SZZG prolazi u polufinale. Posljednja četvrtfinalna utakmica između BDMŽ Sofascore CB Indeks bila je pomalo neobična za TD Kutina, barem što se broja golova tiče. Na utakmici je “pao” samo jedan gol i to ga je za ekipu BDMŽ Sofascore zabio Borna Vidiček u 14. minuti.

Odmah nakon toga uslijedila su polufinala, a opet su na terenu bili dečki iz BDMŽ Sofascorea. Igrali su protiv SZZG-a koji je u osmoj minuti pogotkom Jose Antonia Nimca poveo 1:0. Ekipi BDMŽ nije trebalo dugo da izjednači. U 11. minuti za 1:1 zabija Patrik Pasariček. Bila je to teška, a i neizvjesna utakmica do samoga kraja. Puno prilika s obje strane, no ovoga je puta ipak više sreće imala momčad Studentskog Zbora koja u pretposljednjoj minuti susreta zabija za konačnih 2:1. Pogodak koji je Zboraše odveo u finale postigao je Tvrtko Pajalić. Drugu polufinalu utakmicu igrale su dvije domaće ekipe – HNŠK Moslavina i NK Šartovac. Moslavina je u utakmicu krenula jako i tako već u trećoj minuti prelazi u vodstvo pogotkom hrvatskog reprezentativca Tihomira Novaka. Do 20. minute Moslavina zabija još tri gola. Precizni su bili Ivica Majić, još jednom Novak i zatim Kristijan Grbeša. NK Šartovac uzvraća udarac u 23. i 24. minuti pogotcima Ivana Slekovca i Ante Lovrića, no dečki iz Moslavine se ne daju smesti i u 25. minuti, za konačnih 5:2, svoj treći pogodak na utakmici zabija Tihomir Novak.

Utakmice za treće mjesto nema. Umjesto toga, za 8 bodova potrebnih za Šalatu, pucaju se penali. Baš kao i u Dubravi, ekipa BDMŽ bori se na ovaj način za treće mjesto. Moguće da im je iskustvo iz Dubrave pomoglo, jer su s 2:1 pobijedili NK Šartovac i drugi put za redom osvojili treće mjesto.

Nakon toga došao je red i na finale. Ekipe SZZG i HNŠK Moslavina borile su se za titulu najbolje malonogometne ekipe u Kutini. Dečki iz Zagreba ipak nisu uspjeli pomrsiti račune domaćoj Moslavini koja ih je pobijedila rezultatom 3:0. Svoj četvrti pogodak u završnom danu i prvi u finalnoj utakmici postigao je Tihomir Novak. U petoj minuti za 2:0 zabija Luka Perić, a konačnih 3:0 postavlja Darko Duvnjak u 22. minuti.

Kutina je tako završila, a mi se opet vraćamo u Zagreb. Na rasporedu je turnir na Savici na kojem će se u tri dana igrati u dvije kategorije – seniorskoj i ženskoj. Prijave za Savicu su u tijeku, a više o tome i samom turniru možete saznati na našoj Facebook stranici.