Danas je na Trofeju Dinamo u Bjelovaru odigran cijeli ženski turnir. Bio je ovo premijerni ženski turnir na Trofeju a idući nas čeka na Savici. Važno je napomenuti i kako je ovo prvi ženski međunarodni turnir na ovim prostorima, na turniru su nastupale i cure iz Slovenije. Zbog kiše turnir je prebačen u Dvoranu europskih prvaka, a tamo smo imali prilike vidjeti odlične utakmice.

Dan je započeo u 15:00, kada su Pizze iz Palme sa lakoćom svladale Nereide. Bilo je čak 11:0, a valja istaknuti predstave Magdalene Nikšić i Ana Marie Gavrić koje su zabile po dva gola, i Jelene Karanović koja je zabila tri pogotka.

Iza njih, na teren su izašli Apex i CB Kvart. Mihaela Brkić sa dva gola, te Antonina Jeličić i Monika Perko sa po jednim golom predvodile su Apex do pobjede 4:1. Utješni gol za Kvart zabila je Matea Pecek.

Zatim se pažnja prebacila na skupinu B gdje su MNK Meteora Futsal i KMN Slovenske Gorice odigrale zanimljiv dvoboj. U regularnom djelu završilo je 1:1. Rebeka Šnofl za Gorice i Monika Maljak za Meteoru zabile su pogotke, a nakon lutrije penala, pobjeda je otišla na stranu Meteore. Rezultat –  5:4.

Vratili smo se u skupinu A. Pizze iz Palme zatim su svladale Apex sa 3:0. Mihaela Brkić zabila je dva, a Kristina Samarđić jedan za glatku pobjedu.

Nereide su probale isprati gorak okus iz otvaranja turnira no nije išlo. CB Kvart je bio bolji sa 5:0. Matea Pecek zabila je dva, po jedan su dodale Ena Tudić, Gracijela Šunjo i Sara Fanton za slavlje CB Kvarta.

Nakon njih na teren su izašle ekipe sa kombinirano najduljim imenom. KMN Slovenske Gorice odmjerile su snage sa MNK Futsal Super Chicks Poličnik. Gorice su sa dva gola Asje Al Nawas slavile sa 2:0.

Da ovo jednostavno nije bio dan Nereida pokazala je njihova zadnja utakmica u skupini A.  Apex je projurio pored njih kao brzi vlak sa 14:0. Monika Perko zabila je četiri, Antonina Jeličić zabila je tri, Helena Hedl i Mihaela Brkić dodale po dva a Kristina Samarđić jedan za visoko slavlje Apexa.

Nakon toga imali smo priliku gledati još jednu jednosmjernu utakmicu. Pizze iz Palme svladale su CB Kvart sa 7:0. Ana Maria Gavrić i Marija Borković zabile su po dva, a Jelena Karanović, Mirna Gašparović i Magdalena Nikšić dodale su po jedan.

Skupina A svakako je bila skupina ekipa sa dugačkim imenima i dvobojima gdje ponestaje slova na semaforu. MNK Futsal Super Chicks Poličnik poražene su od MNK Meteora Futsala sa 3:1. Za Meteoru zabijale su Terezija Miškić, Sandra Trstenjak i Monika Maljak, dok je za Poličnik zabila Stela Klešnik.

Skupine su tim dvobojem bile gotove i znali smo i parove polufinala.

U 19:40 su prvo polufinale odigrale KMN Slovenske Gorice i Apex. Gorice su trasirale put u finale sa pobjedom od 3:0. Zabijale su redom Anja Ložar, Tanja Voga i Larisa Fras i čekanje protivnika u finalu je moglo početi.

A tamo su putovale Pizze iz Palme, koje su u sjajnom i neizvjesnom polufinalu bile sretnije i spretnije nakon izvođenja penala sa 6:4. Ana Maria Gavrić dovela je Pizze u vodstvo, da bi Sandra Trstenjak uzvratila. Drugo vodstvo Pizzama donijela je Marija Borković, no onda, kada su se već vidjele u finalu, u zadnjoj minuti Bosiljka Mimica izjednačuje za Meteoru i odvodi ovaj dvoboj prema penalima. Tamo su preciznije bile Pizze iz Palme.

Utakmica za treće mjesto bila je neizvjesna do samog kraja, a šansu da turnir završe sa pobjedom dobile su cure iz Apexa pobjedom nad MNK Meteora Futsalom od 3:2. Monika Perko zabila je dva gola, od toga onaj minutu i pol prije kraja za broncu. Osim nje, za Apex je zabila i Mihaela Brkić, a za Meteoru su zabile Dea Godinić i Monika Maljak.

U finalu smo gledali dvije ekipe koje su se pokazale u najboljem svjetlu kroz cijeli dan. KMN Slovenske Gorice i Pizze iz Palme. S obzirom na te dvije ekipe, nije ni čudo da je finale bilo zanimljivo do zadnje sekunde. Anja Ložar zabila je prvi gol na utakmici za Gorice, a Rebeka Bačar povisila je prednost na 2:0. Četiri minute prije kraja za Pizze iz Palme smanjuje Ana Maria Gavrić. Pizze iz Palme do kraja nisu uspjele zabiti gol i KMN Slovenske Gorice su osvojile naslov pobjednica Trofeja Dinamo u Bjelovaru u ženskoj kategoriji.

Curama iz Gorica čestitke, a čestitke i Pizzama iz Palme za drugo i Apexu za treće mjesto.

U nedjelju se nastavlja Trofej Dinamo u Bjelovaru u muškoj kategoriji. Dođite na staro Partizanovo igralište i pogledajte četvrtfinala.