Uzbudljiv zadnji dan Memorijalnog Malonogometnog turnira Mate Čuljak, prvog u sklopu Trofeja Dinamo i u suradnji sa DŠR Črnomerec je iza nas. Okrunili smo prvake u seniorskom i veteranskom dijelu turnira. To su Promotionplay u seniorskom i Dental Centar Grzela u veteranskom turniru. No krenimo redom.

Uzbuđenja su počela već u 12:30 sa zaostalim utakmicama četvrtfinala. U prvoj utakmici dana Šercerova je igrala protiv Promotionplaya u veteranskom turniru. Šercerova je nakon lutrije penala dobila 4:2. Nakon 30 minuta bilo je 1:1 a golove su postigli Mario Čižmek za Šercerovu i Nikola Badovinac za Promotionplay.

Zatim su u veteranskom turniru nastavili sa svojim četvrtfinalima Krajiška i Dental Centar Grzela. Grzela je deklasirala Krajišku sa 10:1. Valja istaknuti partiju Nikole Smolčića koji je zabio čak pet golova za Grzelu.

Veteranski turnir se nastavio sa AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka su pobijedili 3:1 HBR Sport. Strijelci su bili Matija Capar, Hrvoje Penava i Darko Čordaš za Zloću i Čuljine prijatelje, dok je za HBR zabio Jurica Podvorac.

Nakon toga smo se preselili u seniorski dio turnira. Promotionplay i AAMK Sveučilište su započeli četvrtfinala u ovom dijelu turnira. Promotionplay je pobijedio sa 4:1. Do prolaza dalje su ih vodili Kristijan Lovrić sa dva i Mijo Batarilo te Darko Duvnjak sa po jedan gol, dok je Leo Jakopec zabio za AAMK.

Cvjetno Pinkdroids su pobijedili Playbox Mr. Jack sa 4:3. Do polufinala su ih vodili Vedran Škorić, Hrvoje Penava, Dalibor Lukić i Miroslav Filipović. Dominik Drmić je zabio sva tri gola Playboxa. Valja napomenuti kako je prava šteta kako su momci iz Playboxa ispali već u četvrtfinalu jer je njihov Ivan Šulentić postao sve vještiji u davanju izjava nakon utakmice, do finala bi možda to bilo i savršeno.

Zadnje četvrtfinale odigrali su Jelena Trade i Tiskara Dikopa. U napetoj utakmici Dikopa je bila bolja sa 2:1. Strijelci su bili Martin Šutalo i David Kos za Dikopu i Silvio Toth za Jelenu Trade.

Polufinala su krenula sa dvobojem Šercerove i AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka. Šercerova je poražena sa 3:1. Strijelci su bili Hrvoje Penava, Matija Capar i Robert Grdović. Dok je poraz ublažio Ivan Parlov.

Dental Centar Grzela je bez borbe ušao u finale jer njihovi protivnici Gladne Oči nisu uspjeli skupiti svoje redove i pružiti borbu.

Treće mjesto uzela je Šercerova.

Seniorska polufinala otvorili su Promotionplay i Cvjetno Pinkdroids. Promotionplay je bukirao svoju kartu za finale sa 3:1. Kristijan Lovrić, Darko Duvnjak i Amar Duro redom su zabijali za Promotionplay dok je povesti samo uspio Nikola Perković za Cvjetno.

Tiskara Dikopa zatim je sjajnom partijom otpuhala Niskogradnju Veverec sa terena. Bilo je čak 7:1, a zabijali su David Kos tri puta i Martin Šutalo dva puta.

Nakon male stanke sve je bilo spremno za finale veteranskog turnira. AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka i Dental Centar Grzela uz divnu gestu izašli su na teren. Naime obje ekipe su zaigrale u istim garniturama, majicama s likom našeg Mate Čuljka. Nakon 30 minuta bilo je 1:1 u napetoj utakmici. Tomislav Žuna s jedne i Robert Grdović s druge strane pronašli su put do mreže. Kako nakon 30 minuta nije bilo pobjednika, pristupili smo penalima. Lutrija penala u kojoj smo vidjeli više promašaja nego golova sa samo jednim golom Nikole Smolčića odlučila je da Dental Centar Grzela uzima naslov u veteranskom dijelu turnira.

Na penale, Cvjetno Pinkdroids su protiv Niskogradnje Veverec osvojili treće mjesto. Hrvoje Penava pogodio je četvrti penal, dok je Dominik Ruk promašio.

Zatim se na terenu odvila mala nagradna igra kao uverira u ono što nas je čekalo a to je seniorsko finale. Tiskara Dikopa i Promotionplay su bili spremni. Finale je bilo sjajno, sa pregršt dobrih poteza sa jedne i sa druge strane no pobjednik je mogao biti samo jedan. Promotionplay je sa četiri gola Kristijana Lovrića i jednim golom Danijela Matkovića je svladao Dikopu sa 5:2. Za Dikopu su zabijali Karlo Pagadir i Martin Šutalo.

Ceremoniju dodjele pehara za prve tri pozicije u oba turnira upriličila je obitelj Čuljak koja je pehare zasluženim dobitnicima i dodijelila. Matija Đulvat održao je govor koji je posvetio svom prijatelju Mati Čuljku i u kojem se zahvalio svima koji su sudjelovali. Nakon toga svi sudionici turnira su se slikali ispod otkrivenog murala našem Mati Čuljku. Nagradu za najboljeg golmana veteranskog turnira uzeo je Branko Fišter iz Šercerove, a nagrade za najboljeg strijelca i najboljeg igrača veteranskog turnira objedinio je Nikola Smolčić iz Dental Centra Grzela Futura Dentale sa 7 golova.

U seniorskom turniru najbolji golman je Dalibor Lukić iz Cvjetno Pinkdroidsa, dok je nagrada za najboljeg igrača i strijelca objedinjena kod Kristijana Lovrića iz Promotionplaya koji je zabio 12 golova.

Čestitke pobjednicima, i nadamo se kako će turnir na Črnomercu i dogodine proći u odličnom okruženju i sjajnom haklu, a mi se selimo dalje.

Iduća postaja Trofeja Dinamo je Bjelovar. U ponedjeljak kreće turnir a u ovim zadnjim satima dok traju prijave još se stignete prijaviti i skupiti ekipu i pokazati da ste najbolji hakleri Bjelovarsko-bilogorske županije, a usudimo se reći čak i šire. Prijavite se i odigrajte sjajan turnir na još boljoj lokaciji starog Partizanovog igrališta.