Jučer je kompletirana grupna faza MNT Dugave Cup 2017 te će se danas održati završnica posljednjeg kvalifikacijskog turnira nakon kojeg ćemo znati svih osam sudionika velike završnice koja će se 31. kolovoza i 1. rujna održati na Šalati. Podsjećamo, sve ekipe koje se plasiraju na završnicu odbit će garnituru Nikeovih dresova te će se boriti za nagradni fond od 35 tisuća kuna i prestižnu titulu najbolje malonogometne ekipe Grada Zagreba.

U skupini A Doberman je dobio favelu 2:1 i osvojio prvo mjesto u skupini. Favela je povela pogotkom Kahline, no Pesi preokreću preko Kovača Leskovara. Cvjetno Poliklinika Milojević je pak s 4:0 svladala Miramare i osvojila drugo mjesto i plasman u četvrt završnicu. Hat-trick za Cvjetno zabio je Batarilo, a jedan Maijć.

Nakon što je Elbi Uniqa u petak ostvarila dvije pobjede, u subotu je izgubila od Pimonta kojemu je to bila prva utakmica na turniru s 0:3. Dva pogotka za Pimont zabio je Grdić, a jedan Grbić. Pimont je potom svladao i SC Flegar Tepe-Splat s 5:0 i osvojio prvo mjesto u skupini. Dva pogotka za Pimont zabio je Sekulić, a po jedan Čirjak, Zidanić, te autogol. S obzirom na to da je Turbina odustala od natjecanja, sve tri utakmice izgubili su 0:3 bez borbe. Konačni poredak skupine B: Pimont 9, Elbi Uniqa 6, SC Flegar TePe-Splat 3, Turbina 0.

Skupinu C otvorili su Meradog i Kustošija. Meradog je s 2:0 slavio protiv osvajača Jaruna pogocima Prizmužića i Petkovića. Meradog je slavio i u svojoj drugoj utakmici na turniru protiv Pulse Night Cluba. Petković je zabio za 1:0 Meradoga, Vojnović je izjednačio, a Mikulinec zabio za konačnih 2:1. Prvo mjesto u skupini C Meradog je osvojio svladavši lokalni Blue Toner s 3:0 (Petković 2, Rukavina 1). Pulse je do prve pobjede na Trofeju Dinamo došao u drugoj utakmici, u kojoj je razbio Kustošiju 4:0. Dva pogotka zabio je Vojnović, jedan Postružin i jedan Alghovl.

Kustošija je ipak došla do pobjede svladavši Blue Toner. Dva pogotka za Kustu zabio je Toth, a jedini za dečke iz Dugava Šarić. Pulse NC je u dramatičnoj utakmici bio bolji od Blue Tona i izborio plasman u četvrtfinale. Blue je dva puta vodio, pogocima Šarića i Goluba, a za Pulse je Alghovl zabio za 1:1, dok su preokret “gostima” donijela dva Postružina, Viktor koji je zabio za 2:2 i Kristijankoji je poentirao za konačnih 3:2.

U skupini D Gold Caffe je dobio Playbox-Mr.Jack 2:0 i tako nanio dečkima iz Rudeša treći poraz na turniru i izbacio ih iz natjecanja. Pogotke za Gold zabili su Popović i Davidović. U borbi za prvo mjesto skupine D izravno su se sučelili Gold Caffe i Tiskara Dikopa. Gold je na kraju pogocima Popovića i Novosela slavio 2:0 i osvojio skupinu sa 7 bodova, Dikopa je imala 6, Tuning 4, a Playbox-Mr.Jack 0.

Četvrtfinale je na rasporedu danas od 15 sati. Doberman igra protiv Elbi Uniqe, a pobjednik tog dvoboja igrat će protiv boljeg iz meča Meradog – Tiskara Dikopa. Pimont će se u 16:30 sučeliti s Poliklinikom Milojević Cvjetno, a pobjednik tog dvoboja otići će na boljeg iz susreta Gold Caffe – Pulse Night Club.

Preko Dugava do Šalate!